Lep grd, debel suh, bogat reven
Calypso, mogoče poznaš razliko med tem, če nekdo reče, da ga nekdo žali in med tem, da je nekdo užaljen? Ti lahko nekoga žališ, samo ni rečeno, da bo potem on užaljen. Veš, to je razlika. Ti se trudiš biti žaljiva, res pa je, da ni rečeno, da se bo tvoj trud splačal. Tvoje žalitve pač ne sežejo do srca.
Pa ti zini svoji prijateljici, ko te bo vprašala kako izgleda – zelo si grda ; preveč si debela v pasu ; jaz imam denar, ti pa ne, ker si revna,…Me zanima kako dolgo bosta še prijateljici.
Seveda, do ostalih, ki jih ne poznamo, kot npr. na tem forumu, pa nimamo nikakršnih zadržkov. Pri njih pa ne bomo tako previdno izbirali besed, saj nam ti ljudje nič ne pomenijo, hkrati tudi nimamo od njih nobenih koristi, ne kratkoročno, ne dolgoročno ( če odštejem piknikarje ). Simple k ričet.
Jaz se ne sprenevedam. Trdim da je avtorica brez pameti. To je moje mnenje.
Najbrž se Calypso enako ne spreneveda, ko trdi tisto o slami.
Torej kaj zdaj hočeš? Govorit drugim kako grdi so in pri tem prisegati da je tvoja resnica prava in ne boleča, mnenja drugih o sebi pa jemlješ kot žalitve???
Malo kontradiktorno če mene vprašaš.. in lahko me označiš da se sedaj medim proti tebi 🙂
Sadni, moj prijatelj mi je jasno povedal, da sem debela, da bo treba nekaj narediti. Ni me zmerjal s špeh bombo, mi je pa jasno povedal kako in kaj. Ko sem hujšala, mi je tudi bil realna opora. Znal je odkrito povedat kako in kaj.
Nimam grde prijateljice, debele tudi ne. Če pa kaka znanka jamra glede debelosti pa ji namignem, da miganje pomaga.
Revna? Ja, danes se imajo vsi raje za revne kot za bogate. Verjetno bi bil kdo užaljen, če mu rečeš, da je bogat. Če si že sami pravijo, da so revni.
Si se pa zdaj izdal Sadni. Gobcati si upaš le anonimno, na forumu. Tu žališ ljudi vsepovprek, čeprav jih ne poznaš. V reali pa kot si sam lepo namignil: osladen fantek, a ne?
Takih ljudi se jaz bojim. Te hvali, ves sladek, potem pa je v resnici tak kot Sadni.
Bolje, da je v reali odkrit, oster, ker tak ti ne bo zabodel noža v hrbet. Tisti sladki, ki te hvalijo na vse pretege pa naj bo videz, sposobnosti, pamet, tisti so najbolj nevarni.
Bolje odkrit kot pa ves lepljiv in sladek. Taki so potem tule gor najbolj žaljivi.
Pri vsem tem pa je treba vedet, do koga si lahko tako “čisto” odkrit; nekateri (kar dosti jih je) niso zmožni sprejeti odkritosti in resnice, temveč to vzamejo kot napad na njih. Tako da včasih je to odkritost treba vzeti z “rezervo”.:)
Jaz sem se že velikokrat opekla zaradi svoje odkritosti; baje da imam dolg in grd jezik :)))))
Bibita, tudi jaz sem se že večkrat opekla, ampak v bistvu je ok. Potem zbereš kvalitetne ljudi okrog sebe. Imaš manj ljudi okrgo sebe, so pa ti bolj odkriti, pošteni.
Tipček, tudi v reali jim povem. Ko začne kdo sladko govoriti traparije, mu rečem, da bom dobila sladkorno… Brez skrbi, v reali imam to poštimano. Prilizovanje pri meni ne pali. Jim direkt povem.
To pa zdaj meji na osladnost 🙂 drugače pa lepo, da tako misliš ali celo veš? :)))
No, zdaj pa ti meni odkrito povej
a) si lep
b) a si grd 🙂
c) si suh
d) a si debel? 🙂
e) bogat
f) ali reven?:)
Zdaj pa da vidim, kako se boš izmotal…. če si res enTip, ne bi smel imeti težav :))))[/quote]
O tvojem jezičku si mislim, ker ga še nisem uspel videt (Bi pa ga rad), ampak ta tvoj forumski jezik je pa tak kot sem rekel… 🙂
Ostalo pa:
A, C in E
Torej enTip 🙂
Bibitka:
A sexi
B ne sexi
C pametna
D Butasta
E uživam v sexu
F kaj je to sex
Pustiva 69 pri miru 🙂 ostalo pa prosim, ne šparaj jezika
Saj pri teh stvareh ni nujno, da gre za sprenevedanje. Nekateri to dojemajo kot komunikacijsko veščino, da znaš “grde” stvari povedat na nekoliko “lepši” način. To so t. i. evfemizmi.
Ponavadi ljudje nimajo težav s tem, da ne bi znali bit direktni, ampak bolj s tem, da nečesa ne znajo povedat na drugačen način. In včasih za to ni krivo le to, da se ne znajo kulturno obnašat, da ne poznajo bontona itd. ampak da jim preprosto manjka besednega zaklada. 🙂
To ženske rade počnete, opravljanje je očitno vaša podedovana lastnost. Nisem še spoznal ženske, ki bi ji lahko 100 % zaupal. To so kot telefončki, če ji poveš kaj osebnega, je ponavadi samo še vprašanje časa, kdaj bo šla informacija naprej, do druge, pa tretje, četrte osebe itd, na koncu te pa že kao cela vas pozna, pa čeprav še nikoli niso prišli v kontakt s tabo ti ljudje. Lep primer bi lahko bil : Dve punci, ki sta že 5 let najboljši prijateljici, nekega dne pa se med njima vrine kak latinolaver, v katerega se obe zatrapata, in čim ko ga ena osvoji, drugi pa ne uspe, se ta že počuti “ogoljufano”, v treh sekundah si že sestavi cel načrt v glavi, kako se ji bo za to nekega dne maščevala. Govorim seveda iz lastnih izkušenj, pa preko prijateljev kar izvem, konec koncev mi tudi kaka prijateljica kdaj postreže s kakšno pikantno izjavo, npr : Ženske znamo bit dost velke pra.sice, še najbolj udobno se počutim v moški družbi.
Kaj pa vem Bibita. Jaz recimo smatram, da bi bilo nesramno, da kolegu rečem, da je debel, kar tako mimogrede. Če me pa on vpraša kakšno postavo ima, če se je kaj zredil… pa namignem, da ima malce preveč trebuha, je pa nekako bolj diplomatsko povedano. V tem drugem primeru je vprašal za mnenje. Če bi murekla, da je suh, bi lagala.
Res pa je, da se rado zgodi, sploh pri ženskah, da vprašajo kake so pa poveš po resnici in so užaljene.
Sem mi je že večkrat zgodilo, da me je katera vprašala če je lepo oblikovano pa sem predlagala par popravkov pa je bil ogenj. V resnici jih ni zanimalo ali je ok, ampak so hotele pohvalo. Zakja potem spraševat za mnenje, če želiš samo pohvalo in ne kritike?
Forum je zaprt za komentiranje.