Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lenivica

Lenivica

Otrok star 10.let odlicna ucenka na solska tekmovanja odlicna v reali lena, neorganizirana, ce jo ne opozoris, da se gre stusirat bo smrdela in lezala in brala Harry Potter petič. Odrasca v enostarsevski druzini. Nic ne pomaga ne zlepa ne zgrda. Ob 6.30 se zbudi in zamudi solo, v solo gre brez osnovnih potrebscin. Ponorela sem in jo naseskala, preklinjala in sebe in njo. Zelo inteligentna in v soli zelo tekmovalna. Zakaj si dovoli tak stres, opozorim jo parkrat zvecer, da pripravi solsko torbo za naslednji dan. Scitnica mi bo pocila, gledat ne morem kako se ne zna obrnit okrog sebe. Kriva sem jaz, ker je v soli od zacetka bila zelo zelo uspesna brez kakrsnegakoli truda. Z lahkoto se naucila brat, pisat, racunat, pa je preskocila tisto zacetno ucno navado, ko prides iz sole. Da se ucis. Ali mi kdo lahkopomaga, prosim.

Kaksna dobra knjiga o samodosciplini, ali jo peljem k psihologu? Ali jo pustim, da cisto vsak dan gre v solo z zamudo, jone opozarjam, da ima puscico na mizi, zvezek v postelji, da ima se 5 min. Do zacetka pouka.

Hvala,

Vihrani,

Predvidevam, da ti je zdaj lazje ane? Vdova sem.

Imate morda kakšne fotografije moža iz rane mladosti?

Kaj ima to veze?

Odgovor na objavo uporabnika
xrobe, 17.05.2021 ob 07:14

Imate morda kakšne fotografije moža iz rane mladosti?

Darči podgana, pojdi no čičat ven na zemljo in se tudi z rokami dotikaj zemlje, vodiš da nisi dobro.

Jaz mojo pustim že od prvega razreda. Če mati vse študira namesto nje, potem njej ni potrebno vklopit možganov. Na tabli ima napisano kaj kdaj rabi pa gre zvečer/zjutraj pogledat in si pripravi.
Je pa redno hodila v šolo:
– brez športne opreme
– brez peresnice
– brez naloge
– brez torbe (???)
– brez ….
Prvi drugi razred jo je učiteljica parkrat speglala, sedaj je 4 in je dokaj ok.

Ko se navadi, da se na matko ni za zanest, začne malo sama razmišljat.
Harry Potterja pa je tudi požrla – ampak, ko so bile obveznosti doma in v šoli opravljene.

Šola je hčerina odgovornost, ne tvoja. Ko ji boš pustila, da je tam samostojna in da bo zaradi svoje zmedenosti ali česarkoli kdaj tudi nosila kakšno posledice te neodgovornosti, se bo mogoče spremenila.

Mogoče sploh ne gre za samo brihtnost in da ji ni treba kaj preveč narediti, mogoče je enostavno tak karakter. Lahko je torej karakter, lahko pa je tudi takšna ravno zato, ker ji ti odnašaš r.-it.

Posedi jo in se pogovorita, da je šola njena obveznost in njena odgovornost. Da je odslej ne boš več gnjavila, ali ima vse pripravljeno. Lahko se usedeta in napišeta seznam, kaj vse je kdaj potrebno (recimo kateri dan telovadna oprema, kateri dan to in ono), ampak preveri in pospravi naj pa ona. Ti jo lahko mogoče opomniš, ne smeš pa prevzemati odgovornosti za njeno šolo in njene dejavnosti.

Veš, najlaže je javkati in nič spremeniti. Ona se sama ne bo spremenila, če bodo okoliščine še naprej enake. Spremeniti se morata pa obe – ti ji moraš pustiti, da je ona šefica za šolo, in seveda, da potem tudi kaj narobe naredi, njej pa moraš zaupati dovolj, da je sposobna to narediti. Če misliš, da ni, iz kateregakoli razloga že, ji moraš pomagati, ne pa ti delati namesto nje.

Zaenkrat je se odlicna.  Vprasanje je, kako bo v visjih razredih. Nemarna bo pa najbrz vedno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close