Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Lekarna za otroka- Tunizija

Lekarna za otroka- Tunizija

Pozdravljeni!

Ker nameravamo letovati v Tuniziji sestavljam seznam kaj vzeti s seboj kot pomoč, še posebno za otroka raje kaj preveč vzamem.

Že pripravljeno:
Lekadol, claritin, svečke, termometer, oglje, hanzaplast, gaza, fiziološka, bepanthen, kamagel

Pa katero odvajalo za otroka, če sploh so?

Prosim kaj mi dodajte, gre pa za otroka starega 2,5 let in prvič potuje v tople kraje.

Hvala

Linex, sprej proti komarjem.

Lp.K.

sredstvo za hidratacijo za otroke (praški pakirani v posamičnih vrečkah), odvajalo za otroke in odrasle je portalak-mogoče ti dajo v lekarni kaj drugega. morda kako zadevo za razkuževanje ran – če bo kaj padel.

kremo za sončenje. jaz , ki sem med bolj paničnimi bi vzela še kako razkužilo, ker tamali vse prijemljejo, kako je s higieno pa ne vem.

boljši kot kamagel je fenistil, mogoče vzameš s sabo še razkužilo za rane, Nelit je prašek, ki poskrbi proti dehidraciji. Sicer pa vprašaj v lekarni.

Če ste izbrali hotel z 4* ima svojega zdravnika. Brez panike.

Imajo pa oni super zdravila proti driski, tako da se splača tam kupit in prinesti domov.

Vodo pa obvezno iz plastenke. V hotelu in bližjih ” turističnih ” restavracijah je čistoča dobra. Tudi sadje in solate so užitne brez tveganja.

Namesto odvajal pa kar pomarančni sok.

Dobra krema za sončenje in če sprejmeš nasvet ti priporočam, da je otrok vsaj prve dneve v majčki – tudi v vodi.

Komarjev pa ni.

tam ne boš potrebovala odvajala, ampak zapiralo. Pazite se driske in jaz bi k temu še dodala hidracijsko sol pri driski, linex, pro life. No najbolj se bi opremila za drisko.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Najprej bi te potolažila, da moja dva (mali je imel takrat leto in pol) nista imela driske niti nikakršnih drugih težav.

Spomnim se ene prijetne zgodbe iz Tunizije, ko je bila mamica sama z malčkom na počitnicah in je ponoči otrok zbolel. Za pomoč je prosila na recepciji, od koder so poklicali zdravnika, ki je prišel v 10 minutah (pa ni bil stacioniran v hotelu), otroka pregledal, napisal recept in ko je povedala, da ne more v lekarno, ker je sama, je zdravnik poklical taksi, dal taksistu recept in ga poslal v lekarno, od koder je ta prinesel zdravila. Za vse skupaj je plačala neko res nizko vsoto (morda 50 USD – ma se ne spomnim točno), ki ji jo je zavarovalnica po vrnitvi v Slovenijo povrnila (imeli so zavarovanje za tujino, ki ga zdaj ponuja že večina turističnih agencij – je všteto v ceno). Torej kar brez strahu.

Mi smo imeli s sabo samo osnovne stvari, prav pa nam je prišel samo Fenistil, ker je moža spekla meduza.

Lepo se imejte!

kje v Tuniziji ste pa bili, mi gremo v Hamamet imaš morda kake informacije

Punce, prav hvala.
Tudi za majčko za otroka se mi zdi zeelo dobra zaščita, sice pa že ima Vichiyevo kremo faktor 50.
Mi gremo tudi v Hammamet htl Sheraton.

Faktor 50 bo pa premalo za Tunizijo! 😉

Priporočam kake suhe borovnice proti driski. Za otroke so najboljše. Pa kak kamilični čaj ali janež, če ga bo kaj zvijalo (grelnik za vodo dobite na željo v hotelu).

Sicer pa Tunizija ni nobena eksotika in je podobno, kot bi šel k nam v Portorož ali pa na Hrvaško.

Pika, če misliš na nas, smo bili v MOnastirju, pred leti sva pa bila v Nabeulu in Hammametu. Vsa naselja so podobna – hotel ali več hotelov ob morju. Lepo se boste imeli, boš videla, Tunizija ni kaka huda eksotika. Tudi majčk mi otrokoma nismo oblačili, res se nama ni zdelo tako močno sonce. Le brez skrbi pred hotelom sedite v taksi in se odpeljite v najbližje mesto ali dve. Rajši kot na izlet z agencijo, bo bolj zanimivo. Nihče vam ne bo nič storil, ljudje so strašno prijazni.

Uživajte!

mama2831 – Sem enkrat naredila neumnost v Čatežu in to začetek junija. Samo 10 minut je bilo potrebno. Nastale so take opekline do krast na ramenih.

Pa je bil otrok namazan. Smo pa vsi belopolti in kogar piči kača………..raje ne raskiram pri nežni kožici.

Boste že odločili kako je prav. Pa ne vlači kakšnih kanglic in lopatk sabo, ker jih tam mečejo za tabo. Ker so tako poceni smo jih tudi pustili na plaži ob odhodu.

Ne boj se uživali boste

Tudi mi gremo v hotel sheraton

Ja, zrelka, za take izjemno občutljive kože že, za eno povprečje pa verjetno ne. Pri nas sva midva s sinkom tudi malo bolj svetla in mali je imel takrat, ko smo bili v Tuniziji (konec avgusta), leto in pol, pa je bil na soncu gol, niti faktorja nismo imeli 50, samo kakih 25 🙂

Sicer pa zavidam tistim, ki so temnejše polti…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close