Legoland kako ste šli
En dan poleti zna biti premalo, saj je gneča na najbolj priljubljenih napravah že takoj po odprtju velika in tako večino dneva stojiš v kolonah.
Zanimivo je videti izdelane modele mest iz legokock, prikaz izdelave legokock.
Cene v Lego trgovini niso dosti nižje kot drugje.
Meni se zdi izlet v Family park blizu Dunaja boljša izbira: bližje, ceneje (na rojstni dan pa ima otrok celo zastonj), atrakcije podobne ali enake, gneča manjša. Ni pa lego kock, a je izlet do dunajske Lego trgovine ena od možnosti. Pa vmes še do Legove trgovine z oblačili.
Mi smo šli z avtodomom v njihov kamp. Za 2 noči, v ceni kampa je tudi karta za 2 vstopa (2 dni).
Mi smo bili med prvomajskimi in ker je bilo slabo vreme ni bilo take gneče…ampak si pa sploh ne predstavljam iti tja med počitnicami, vikendom ali ob lepem vremenu…že mi smo stali v vrsti, čeprav so se otroci lahko hvala bogu naužili tistih vlakcev…
Dobro je to, da lahko dejansko otroci sami grejo na vse naprave (večinoma so vse za 110 cm ali višje). Ne rabijo starši zraven.
Trgovine nas niso prepričale. Pričakovala bi, da bi imeli trgovino, kjer bi lahko dobil tudi že starejše sete lego kock.
V kamp se gre lahko tudi s šotorom, samo toplo mora biti. To je po mojem najcenejša varianta. Mi smo imeli še srečo, da smo ujeli neko akcijo, ko so imeli otroci brezplačen vstop.
https://www.legoland.de/en/accommodation_1/legoland-holiday-village/legoland-campsite/
Dobra stran kampa je tudi, da si v dogajanju.
Mi smo šli sami, kampirali, prespali celo dve noči, ker je bil kamp smešno poceni (ne vem, ali je še). Glede teh akcij je res treba sproti gledati in ti podatki za lani po mojem ne koristijo. Kamp je bil miren, urejen, je blizu Legolanda, imaš možnost tudi najeti njihov šotor. Zraven je pa še naselje hišk.
Če je vročina, so vodne atrakcije zakon, da se ohladiš … Ko smo bili mi tam, so imeli Bionicle in smo bili kuhani in pečeni tam, potem dvorana z legokockami, kjer lahko sestavljaš, to je bilo otrokom tudi super. Dva dni se mi zdi kar primerno, če preživiš tam, da si lahko vse v miru ogledaš in se naigraš do sitega. Jaz se kot odrasla nisem naveličala biti tam, kaj potem šele otroci.
Tudi mi smo šli za prvomajske v lastni režiji, kupili paket – komplet kart in kampiranje za res ugodno ceno (3 nočitve s šotorom (smo bili dobro opremljeni, ker je bilo ponoči zelo hladno), 2 x vstop v kamp za dva odrasla in enega otroka – 170 evrov). En dan je premalo, težko si ogledaš vse, sploh z otroki; če je gužva, je pa nemogoče, ker lahko čakaš tudi po eno uro (ali več) za eno atrakcijo, ampak če malo zbiraš atrakcije (pri petletnici se to še da:)), se nekako kar da. Kot kaže, je veliko odvisno od vremena (neprazničen oblačen dan – super, prazničen sončen dan – ful gneča). Kamp je lušten, sanitarije urejene, igral več kot dovolj, imajo tudi hiške in hotel. Od parka je oddaljen slabih 10 minut hoje čez gozdiček. Če ne kupite takega paketa s prenočiščem in kupujete samo karte, se splača porabiti kakšne kupone iz lego katalogov, teh pri nabavi kart online ne moreš koristit, temveč samo na blagajni pri vstopu. Ob kupovanju kart sproti je tudi koristno vedet, da so 2. (in vsak nadaljni, če se ne motim) dobijo z 20 ali 25 % popustom, a spet samo na blagajni. Otroci nad 80/90 cm gredo lahko v spremstvu staršev skoraj na vse atrakcije. Prenočišč v okolici se pa tudi najde kar nekaj.
Forum je zaprt za komentiranje.