Legendarna Elina kokosova torta
Morate prizanti, da ste že pogrešali pogovor o tej torti ;))
Sporočam le, da sem jo naredila že prejšnji teden in je bila super, tokrat pa čaka v hladilniku, in sicer krema je brez rumenjakov in se je super strdila, tako da, tisti, ki vas surovi rumenjaki motijo, lahko le-te kar izpustite.
Jutri poročam še o okusu :)))
Smetano sem naredila tako:
Skupaj sem stepla 0,2 L živalske smetane in 0,33 L rastlinske. Čokolado sem raztopila na pari, malo ohladila, nato pa primešala smetano.
Krema se je lepo strdila, tako da bom naslednjič dala le živalsko smetano, saj mi je okus veliko bolj všeč. Priznati moram tudi, da je krema z jajčki (rumenjaki) bolj “kremasta” in zaradi tega boljša, čeprav je ta enostavnejša in tudi zelo dobra – verjetno bom ostala kar pri tej.
Pozabila sem povedati, da sem kokosov biskvit izdatno namočila z mešanico vode, ruma in sladkorja v prahu.
LP, Staša
Hojla!
Vedla sem da ta mesec enkrat! 🙂 Sicer čez 5 dni bom ene 3 dni odrezana od interneta (grem se malo savnat, pa namakat, skratka uživat).
Sicer pa zkoz nekej peče, pa torte, pa muffine,… pol pa ved kdaj točno praznuje! ;))))) Sej sm vedla, da se bo javla in povedala!
Tko, da čez 5 dni ponovi vajo mishika še v mojem imenu. Jest bom pa sam nazdravla dol na Dolenjskem, v jaccuzziju. Mmmmm
Pozdravček
Petra
Forum je zaprt za komentiranje.