Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Legendarna Elina kokosova torta

Legendarna Elina kokosova torta

Morate prizanti, da ste že pogrešali pogovor o tej torti ;))

Sporočam le, da sem jo naredila že prejšnji teden in je bila super, tokrat pa čaka v hladilniku, in sicer krema je brez rumenjakov in se je super strdila, tako da, tisti, ki vas surovi rumenjaki motijo, lahko le-te kar izpustite.

Jutri poročam še o okusu :)))

Staša, a si kremo naredila tako, da si zavrela smetanio in v njej raztopila čokolado…ohladila in šele nato zmiksala? Ali tako kot je v receptu – zmiksala smetano in vanju vlila čokolado?

Živjo staša, mene tudi zelo zanima krema in kako točno si jo naredila.
tvoji recepti vedno uspejo,
LP Zala

Ojla! Moja pa zdajle čaka. Čas bo potekel natanko ob 20:30…. LP Daša

Hej,deklice,kaj pa Stanetova ” Biokoda”? Sem nasla njegov post.
Malo heca ne skodi!!:))

Glej Limonin koktail!! Lep dezeven pozdrav Babi

Jaz sem naredila to kremo že na oba načina, čokolado raztopljeno v kremi in potem stepanje za črni gozdiček in raztopljeno čokolado v stepeno smetano za Ellino torto. Oboje lepo uspe brez rumenjakov.
LP Barb

… jo že polovica manjka … LP Daša

Smetano sem naredila tako:

Skupaj sem stepla 0,2 L živalske smetane in 0,33 L rastlinske. Čokolado sem raztopila na pari, malo ohladila, nato pa primešala smetano.

Krema se je lepo strdila, tako da bom naslednjič dala le živalsko smetano, saj mi je okus veliko bolj všeč. Priznati moram tudi, da je krema z jajčki (rumenjaki) bolj “kremasta” in zaradi tega boljša, čeprav je ta enostavnejša in tudi zelo dobra – verjetno bom ostala kar pri tej.

Pozabila sem povedati, da sem kokosov biskvit izdatno namočila z mešanico vode, ruma in sladkorja v prahu.

LP, Staša

Hojla!

Vse najboljše Staša! :-))

Petra

Hoho… A danes? Tudi od mene vse naj naj naj :)))))))))))))).

JOOOOOOOOOJ, NEEEEE še danes :))

Še 5 dni…. vseeno hvala obema 🙂

LP, Staša

Bacek: ponovima vajo čez pet dni? 😉 :))))))))))))

Hojla!

Vedla sem da ta mesec enkrat! 🙂 Sicer čez 5 dni bom ene 3 dni odrezana od interneta (grem se malo savnat, pa namakat, skratka uživat).

Sicer pa zkoz nekej peče, pa torte, pa muffine,… pol pa ved kdaj točno praznuje! ;))))) Sej sm vedla, da se bo javla in povedala!

Tko, da čez 5 dni ponovi vajo mishika še v mojem imenu. Jest bom pa sam nazdravla dol na Dolenjskem, v jaccuzziju. Mmmmm

Pozdravček

Petra

Bacek,

a kar jaccuzziji?? :)) Joj, ti privoščim, si res zaslužiš, ker toliko delaš. No, hvala še enkrat za čestitike, bom 15. še enkrat odprla tvoj psoto in ga prebrala, kot da ga vidim prvič ;))

Mishika,

tebi pa se zahvalim po vaji, lol ;))

LP, Staša

Hojla!

No sedaj ne delamo več toliko, sezona je mimo! Da pa se ti bodo cedile sline na še drugačen način pa tale link

Bom uživala še za vse vas

Lp, Petra

Staša, kje pa najdem celoten recept za to kokosovo tortico? Hvala!
P. s.: midve se sicer že poznava od drugod, sem Zvezdica …

Evo, to je original recept…

Je pa bilo toliko razprav na to temo (recept), da ti svetujem, da malo pobrskaš še preko funkcije Iskanje (kar kokosova torta vpiši).

Lp, mishika

Kje naj preberem osnovni recept za to torto.
LP MARTINA

Tukaj:

Hvala!

Nimfa,

vidim, da si že dobila pravi link.

Bacek,

res se mi cedijo sline 😉

LP, Staša

Evo, danes sem jo naredila in jo sedajle že več kot polovico manjka. Kaj naj rečem SUPER!!!!!!

🙂 Nič novega 😉

Da vam naredim skomine – pri jutranjem čajčku sem jedla Elino kokosovo torto – uganite, kdo jo je spekel – ELAAA! – odličnoooooo!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close