lefkas
Na lefkasu sem bila predlani in je kar zanimiv otoček, z lepimi plažami, zanimivo pokrajino. Glede na to, da sem bila zelo navdušena nad sosednjo Kefalonijo, me je pustil dokaj ravnodušno. Bila sem malo ven iz glavnega mesta, kar se je izkazalo za dobro, saj so večerni sprehodi krasni. Priporočam najem avtomobila, saj so najlepše plaže vedno bolj na samem. Sama sem šla edino na izlet z ladjo (piknik, ogled in kopanje pri Scorpiosu).
Lefkas ima nekaj najboljših plaž v Grčiji. Nujno moraš v Porto Katsiki, rajsko plažo na jugozahodnem delu otoka. Je pa res, da razen rajskih plaž, ki so na zahodnem delu otoka Lefkada nima ravno veliko ostale ponudbe. Če si surferka je na Lefkadi eno najbolših podorčij v evropi, v letovišču na jugu otoka.
lp
Ozbej
Lefkas je kar prijeten otoček. Bila sem lani julija v vasici Agios Nikitas kar ti tudi priporočam za nastanitev. Plaže so zelo lepe ampak priporočam najem skuterja ali avta ker so kar oddaljene in do nekaterih je potrebno narediti še nekaj stopnic, Porto Katsiki. Nekatere pa so dosegljive samo z ladijco, posebno priporočam plažo Agiofili v Vassilikiju. Na vse izlete pojdi sama. Npr. izlet z ladjo na Skorpios, se splača malo na kraju samem pogledat ponudbe (seveda en dan prej pojdi rezervirat). Mi smo tako za zelo malo šli z jadrnico na kateri smo imeli vsak svoj ležalnik, buffet, pijačo in bilo nas je zelo malo.
Drugače je tudi mene očarala Kefalonija in če nisi še bila ti jo bolj priporočam. Pokrajna je čudovita in plaže nekaj posebnega in veliko zanimivosti za pogledat. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.