Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Lefkas oz. Leukada

Lefkas oz. Leukada

Grški otok. Navdušil me je članek v Delu. Čim več informacij. Je res nekako povezan s kopnim? Kako je najbolj primerno pripotovati tja dol? Kje je najbolje stanovati? Izkušnje? Sva bolj svobodnjaka in nekomplikatorja, uživača v preprostosti. Kak motorček ali avtek bo verjetno nujen, saj najin cilj ni ležati 24 ur na dan v pražarni.
Hvala

Res je povezan, z majhnim mostom, katerega vsake toliko časa vzdignejo, da grejo čolni, jadrnice mimo.
Lahko z letalom, pristane kakšnih 10km od otoka, ali Trajekt do Igumenitse in nato bus ali kaj drugega….
Imaš kampe, simpatičen (ima bazen)je takoj za glavnim mestom (držiš se desne strani otoka), samo cene so pa… 18 evrov za avto šotor dve osebi, no po cenkanju 15. Sva pa drugi dan dobila apartma, klima, tv, bazen za 30 evrov….
Najbolje da najameš kakšen skuter.
mat

Ja, Lefkada je simpaticen otocek. Tja najlazi prides z avionom ali pa po ze opisani poti po kopnem iz Igumenice (bus do Preveze in potem se en do Lefkasa). Trajektne povezave s Krfom ni, je pa s Kefalonijo. Z motorckom lahko obdelas cel otok. Ima nekaj cudovitih kotickov in seveda lepe plaze, najlepsa je Porto Katsiki. Spala pa sva vecinoma v apartmajckih – studio, za 20 -30 Eur.

Ali sta potem bila tudi v Kefaloniji? Sta se najedla gyrosa?
Kaj praviš na kombinacijo Lefkas, Kefalonija (7+7), saj se mi zdi 14 dni preveč za samo en otok?

Midva sva bla dobre tri tedne za skoraj vse Jonske otoke (Krf, Kefalonija, Itaka, Lefkada, Zakintos). En teden je lahko za en otok ful velik al pa premalo…odvisno kaj hoces. Ker so to manjsi otoki, razen Kefalonija je mal vecja, se jih s skuterjem ali avtom kaj hitro razisce. Vsega pa itak nikol ne mors vidt. Tko da mislm da je kombinacija dveh otokov kr Ok. Gyros pite pa res ni na vsakem koraku….dalec od tega kot na Kreti. Se nejveckrat sva jo nasla na Zakintosu. Imajo pa na vsakem koraku pekarne s sllastnimi dobrotami.

Jaz sem obdelal oba otoka in če ne ležiš samo na plaži ti bo 14 dni samo enega mnogo preveč. Za moj okus je Lefkas lepši po plažah(fantastični razgledi), Kefalonija pa za izlete. Čeprav se da tudi na Lefkadi kaj lepega videti, recimo slap, pod katerim se lahko kopaš, na žalost je svinski, razne plastenke, kozarci od frapeja….

Midva nisva za neprekinjeno ležanje na plaži. Vse bo na easy in mirno. Nič skrbi, samo užitek in zanimivo. Nekaj novega. Drugačnega. Lefkas je kar za naju. Apartma lahko dol iščeva ali je bolje že prej preko interneta rezervirati? Let vem, da ga ima Intelekta z Brnika. Še kdo? Pa z Ronkija?

Če gresta avgusta zna biti problematično, zato bi bilo mogoče res bolje prej rezervirati.

Ne ne. Greva nič prej kot konec septembra oziroma začetek oktobra. Pa do zadnjega ne moreva določiti datuma. Hiša raste.

Pol ne potrebujeta rezervacije. Leva stran otoka ima več turističnih kapacitet, desna pa lepše plaže. Aja vedno se cenkajta za apartma, v septembru brez zajtrka, z klimo, tv itd ne bi smela plačati več kot 30 evrov za dva.

Še eno pomoč: kako naj urediva letalo? Glede na Intelektine trditve naj bi bil čarter samo do 2. 10. – povratek domov. Torej bi morala odleteti tja že sredi septembra (želiva 14 dni). To pa zna biti prezgodaj. Hiša raste. Mogoče bi pač šla na celino ali na kak drug otok in potem od tam na Lefkas. Predlogi dobrodošli in potrebni.

Avto imata? Zakaj pa ne bi šla po celini in se še malo ogledata naokoli. V dveh dnevih si komot na Lefkadi. Sam sem bil letos po Grčiji z avtom in je pot čisto zanimiva, nazaj se mi je mudilo sem prišel iz Soluna(Thesaloniki) v 12 urah.

Prednost ima letalo. Časovna in dopustna stiska. Hiša raste. Dnevi dopusta kopnijo. Mogoče Ronchi?

Lahko letita na Kefalonijo potem pa s trajektom na Lefkado. Mislm da ima Intelekta kr nekej aranzmajev za Kefalonijo. pa bi se dal verjeten tud sam za avion zment. Al pa iz Minhna do Preveze, pol pa z busom naprej.

Hoj!

Upam, da ne zameriš, če si ti takole “vštulim” 😉 Tudi sam namreč septembra s punco potujem na Lefkas, pa nisem hotel odpirati nove teme.

Midva kaniva iti nekje med 15.9 in 30.9 in sicer bova potovala z ladjo. Že lani sva šla na enak način do Kefalonije (btw., zelo lep in prostran otok), pa me je nekoliko zmotil relativno drag “lokalni” trajekt iz Patrasa na sam otok. Temu se misliva letos izogniti s sestopom v Igoumenitsi, kjer bi tudi prevzela rentan avto in se odpeljala na Lefkas, kjer misliva kampirati. Imam pa par vprašanj:

– nikjer nisem opazil, da bi ladja do Grčije vozila iz Trsta kakor je bilo to v navadi do sedaj. Anek Lines-ovo ladjevje štarta iz Benetk. Je kaka alternativa iz Trsta (sva bolj na tesnem z denarjem)?
– kampiranje na Lefkasu: kje je možno oz. kje se najbolj izplača? Na Kefaloniji je bil namreč urejen le en kamp – no, pa ta toliko bolj (čisto, pospravljeno, poceni – urejena okolica = Karavomilos Beach)
– splošna priporočila (če ima kdo lepe izkušnje s tega “otoka” ga vljudno naprošam naj napiše čimveč…)

1000 X hvala – za vsako informacijo bom izjemno hvaležen.

…sem se pozanimal: Anek lines ne vozi več iz Trsta. Vozi pa iz Benetk do koder pelje vlak. Karta za vlak je z EURO26 nekaj več kot 12 tisočakov (glede na to, da smo ponavadi do Trsta prištopali precej hud udarec za žepe!). Brez EURO26 kartice pa okoli 16 tisočakov.

Ali kaj domačinov oddaja apartmaje, ko prispe trajekt na Lefkas iz Kefalonije?
Ali je kaj domačinov na leališču na Kefaloniji?
Obiskati nameravam oba otoka v lastni režiji, iščem poceni avio karte, mogoče kdo ve za kakšno ugodno varianto?

…sam grem z ladjo – če (…in ko) pa najdeš kakšno ugodno varianto za let na Lefkas pa se le oglasi!

Nujno bi tudi jaz prosila in bila maksimalno hvaležna za kako ugodno, pametno ponudbo za letalo. Vnaprej hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close