LEDVIČNI KAMNI – kako odpraviti
Zdravo tudi sam sem v torek začutil bolečine v trebuhu. Nekako me je zvijalo cel popoldan proti večeru pa je spustilo. Na wc blata sploh nisem mogel spraviti ven. Ko pa sem odšel na šiht pa me je v eni uri zagrabilo tko hudo da nisem več mogel stati in odpeljali so me z rešilcem v ljubljano. Vmes sem dobil vase analgetik za prot bolečinam in seveda je bolečina takoj popoustila. Najprej so mislili da je slepič na koncu se je na slikanju izkazalo da imam v sebi 5mm velik ledvični kamen. Poslali so me domov in dali tablete SPASMEX in se mi zdi tko kot da nič ne pomaga če ga uzamem. Bolečine so učasih tako hude da nemorem ne stati sedeti nič. Dobil sem tudi napotnico za h Urologu. poklical sem na bled, ker je rekla da morem poslati napotnico in da bom šele januarja na vrsti za pregled kaj šele razbijanje kamna. Kako ste se vi branili pred napadi predn ste šli na pregled? In pravjo da zelo boli če daš ven 5mm velik kamen z vodo. Jst ne vem več kaj naj naredim definitivno nemorem čakat še do konca leta s takimi bolečinami.
Kakšnih 35 let nazaj sem imela hude težave. Pritiskanje na vodo, vse me je bolelo, celo po stegnih. Urin je bil čist, ni bilo znakov vnetja, ni bilo bakterij. Zdravnik ni vedel, kaj mi je. Neke noči me je mož peljal direktno v bolnico, na rentgenu so mi ugotovili, da imam v sečevodu kamenček. To je dražilo in povzročalo težave. Dva dni sem bila v bolnici, dajali so mi ena zdravila (ne vem več, kakšna), vem, da sem veliko pila in hodila po stopnicah. Par dni zatem, mi je kamenček padel ven in bila sem rešena. Je bil pa v velikosti poprovega zrna.
Torej, zdravila obstajajo, dvomim, da bo pomagalo zgolj piti in hoditi. Posvetujte se s svojim zdravnikom. Vse dobro.
Vse, kar pišete, pomaga pri izločanju kamnov.
Meni predstavlja večjo uganko, kaj jesti / piti, da ti sploh ne nastanejo.
Nekateri smo pač nagnjeni k tej prekleti zadevi, pa ni važno kaj dajemo vase. Olivno olje, kurji želodci, manj oksalatov in kalcija, čaj iz češnjevih pecljev… Ni da ni, kar ne bi probala. Še nisem bila na ultrazvoku, da mi ne bi v vsaki ledvici našli vsaj 2 kamenčka. Pa sem bila že 10 X na razbijanju, velikokrat sem jih tudi že izločila brez razbijanja (če so bili manjši). Lahko samo čakam, kdaj mi bodo ledvice odpovedale…
Nekoč sem brala, da pomaga pri raztopitvi kamnov kožica, ki se nahaja v želodčku kokoši. Nekako mi je bilo logično, saj kura nima v želodčku – mlinčku, ko jo zakolješ, nikoli kamnov ali drugih trdih snovi. Mora se dobro oprati in posušiti, potem pa jemati za noževo konico vsak dan. Toliko po spominu. Morebiti je kje na googlu objavljen kakšen Rp. Drugače pa pomaga tudi njivska preslica, sedeče kopeli in pitje čaja (Maria Treben).
Forum je zaprt za komentiranje.