ledene kocke
Mnjam, moja najlubša čokolada :o)
Tole sem skopirala s Kraš-eve strani, a s pomočjo tega bi težko spravili skupaj kakšen recept 🙁
PUNJENI ČOKOLADNI DESERT
Sastojci: šećer, biljna mast, kakaova masa, dekstroza, kakaov maslac, emulgator lecitin, prirodne arome, aroma. Čokoladna masa sadrži min. 49,0 % kakaovih dijelova.
Pozdravček!
Vladka
Hojla!
Saj so to tiste kocke, kis o ovite v moder papir s snažinkami, kajne??
Potem mislima prave…..
Nekje daleč v spominu sem imela to ime zapisano v maminem starem zvezku receptov…..sem šla gledat in sem ga našla – ne ustraši se, ker ni zapleteno. Gre pa takole:
LEDENE KOCKE
Testo:
6 jajc
6 žlic sladkorja
4 žlice kakava
6 žlic moke
1/2 pecilnega
3 žlice olja
Speci kot običajen biskvit.
Preliv:
2 kozarčka vode
4 žlice sladkorja
4 žlice ruma
Sestavine za preliv zavri in naj vre okoli 3 minute, potem s tem prelij pečeno testo.
Nadev:
1/2 L mleka
4 žlice moke (škroba!)
32 dag margarine ali masla (sama bi ti priporočala jogurtovo maslo Meggle)
15 dag sladkorja (6 polnih žlic)
V vrelo mleko zakuhaj škrob, mešaj 2 minuti na plošči in nato ohladi.
Posebej dobro penasto umešaj margarino in sladkor.
Nato OHLAJENO zmešaj vse skupaj – pazi da bo res enakih temeratur, da se ti krema ne sesiri.
Glazura:
10 dag čokolade
10 dag masla ali margarine
Oboje stopi nad paro in polij po nadevu – pecivo daj za najmanj 15 minut v zmrzovalnik, preen čez poliješ glazuro, ki naj kljub temu ne bo prevroča (da se krema na bi začela topiti).
Tako, tole je napisano v našem zvezku. Sicer jih nisem že zelo dolgo pekla, moj brat pa jih obožuje.
Če želiš nižje testo, pač peči v večjem pekaču in s tem sorazmerno povečaj nadev. Tudi količine za glazuro lahko mirne duše povečaš, če je bo premalo.
Mogoče bi bil nadev dober tudi s kapljico mentolove arome, kot je že zgoraj napisala Babi…lahko jo kupiš od Etola in dodaš čisto na koncu, ko že imaš umešano maragino s sladkorjem in belo zgoščeno kremo….toda ta etolova masa je zelenkasta, in potem se mi zdi da bi tudi nadev prišel malo zelenkast….bi bilo pa osvežilno!
Toliko lahko zaenkrat pomagam…..če jih boš spekla, bi bila zelo vesela, če bi sporočila kako so ti uspele.
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.