Najdi forum

Ledena torta

Rada bi naredila ledeno torto, tudi recept zanjo imam, pa vseeno mi nekaj ni jasno!

Kako dolgo mora biti v zmrzovalniku? Jo napol odtalite, preden jo ponudite? Kje? V hladilniku ali na sobni temperaturi? Kako dolgo?
Kdaj jo krasite? Pred zmrzovanjem, ko jo vzamete iz zmrzovalnika ali tik pred pojedino?

Hvala za nasvete!

Hojla,

jaz jo dam za 3 ure v skrinjo oz. zamrzovalnik, potem pa v hladilnik. V hladilniku jo imaš toliko časa dokler je ne zmanjka 🙂

Tudi meni to ni bilo čisto jasno. Ledena torta v 3 urah ne bo zmrznila, ampak se bo le ta tekoča zmes utrdila, da se jo bo dalo lepo rezati, saj tekoče ne bi mogla rezati.
Krasim jo jaz potem ko jo iz skrnije dam v hladilnik. Takrat dam čezenj čokoladni preliv, naprej pa seveda po želji….

Moj mož bi jo jedel vsak dan, če bi mu je le naredila…. ampak se mi ne ljubi….

Upam da sem kaj pomagala,

Geja

oj

a bi mi katera zaupala recept za to ledeno torto

lp

mihana

Hojla!

Pri nas smo bogatejši še za en strojček in je strojček za sladoled. Sedaj delam sladoled s polno paro, po receptih, ki sem jih našla tukaj. Zelo rada bi naredila sladoledno torto. Lepo prosim, če lahko katera zaupa recept.

Hvala in lep pozdrav

Mihaela

Vedno delam po tem receptu. Lahko jo date v skrinjo za tri ure ali ne

Ledena torta

Biskvit:
4 jajca (rumenjake in beljake loči, beljake stepi v trd sneg)
25 dag moke
1 pecilni
25 dag sladkorja
1 dcl vode
1 dcl olja
Rumenjake in vse ostalo zmešaš (testo pride zelo trdo na začetku vendar ga sneg zelo razrahlja), nato pa primešaš še sneg od beljakov in testo razdeliš na dva dela in enemu primešaš še kakav in speci oba biskvita posebej v tortnem modelu!
Krema:
2 dag želatine
20 dag čokolade
4 jajca
10 dag sladkorja
2 vanilij sladkorja
12 dag margarine
1 l sladke rastlinske smetane
Na sopari zmešaj jajca, sladkor, vanilij in margarino. Mešaj toliko časa, da se malce strdi. Dodaj raztopljeno želatino, ki jo pripraviš po navodilu na vrečki in maso razdeli na 2 dela. V en del dodaj na sopari stopljeno čokolado. V vsak del dodaj še STEPENO smetano (po ½ l v vsak del). Nato v tortni model( z obročem) položiš ohlajen biskvit(temen) in ga malo namočiš da bo sočen. Na biskvit polij najprej en del kreme, počakaj da se malce strdi, zatem pa dodaj še drug del kreme. Na koncu položi še preostali biskvit. Če je krema že ohlajena potem torto postavi v hladilnik, drugače pa počakaj da se ohladi na sobno temperaturo in nato torto postavi v hladilnik za toliko časa da se krema dobro strdi! Ko je krema trda odstraniš obroč od torte, dobro je da še prej z nožem greš čisto ob obroču ker se lahko kje prime! Torto okrasi po želji s stepeno sladko smetano ali pa kupiš od Gorenjke obliv za torto (je čokolada 300g)kateremu dodaš še nekaj žlic olja da se bolje reže ali pa kupiš 2x100g jedilne čokolade in stopiš nad soparo skupaj z 200g masla(Ta obliv se počasi strjuje in dolgo, odvisno kje ga nato hladiš (jaz ga zunaj na oknu) po dostikrat ga je treba pomešat! Pa še nekaj če delaš čokoladni obliv potem je dobro zgornji biskvit namazati čisto natanko s sladko smetano ki jo trdo stepeš in dodaš šlagfiks,ali pa marmelado ker lahko biskvit vpije čokolado ki jo poliješ čez! Biskvit pa namočim z 3 dcl vode in 5 ali več žlicami sladkorja! Vodo prej zavrem nato dodam sladkor počakam da se stopi in nato, ko se ohladi, dodam še malo ruma ali rumove arome!

Hvala za vse nasvete, Geja, mi je malo bolj jasno vse skupaj! Kako prav pridejo tile nasveti iz prve roke…

Tudi recept Barbi 2 bo prav prišel.

Recept (še nepreizkušen) sem našla v Jani, je pa takle:

Čokoladna ledena torta

Biskvit:
4 jajca
80 g sladkorja
40 g masla
30 g moke
20 g mletih lešnikov
40 g jedilne čokolade
50 g piškotnih drobtin
1 vaniljin sladkor

Nadev:
jagodni in vanilijev sladoled (rahlo stopljen)

Maslo, rumenjak in in polovico sladkorja penasto zmešamo. Primešamo stopljeno in nekoliko ohlajeno čokolado, sneg beljakov s preostalim sladkorjem, moko, lešnike in drobtine.
Pečemo 30 min na 175 stopinj.
Ohlajen biskvit 2x prerežemo in zložimo: biskvit-vanilijev sladoled-biskvit-jagodni sladoled-biskvit.

No, potem pa – kot že vemo – za 3 ure v zmrzovalnik, okrasimo, v hladilnik. In dober tek!

a bi kdo lahko mi dal recept za takšno ledeno torto kot je bila v odaji ljubezen skozi želodec

Zato, ker se ji reče Ledena torta še ne pomeni, da mora biti zmrznjena, mora pač biti v hladilniku na hladnem, da je krema kompaktna. Navadno piše, da se je da samo za kakšno uro ali dve v zamrzovalnik, da se krema prej strdi, ni pa potrebno, če jo imaš čez noč v hladilniku.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close