Najdi forum

Rada bi pomoč pri izdelavi ledu. Rada bi recept za beljakov in za limonin led, da bi z njim okrasila medene figurice. Zamislila sem si, da bi z inekcijo pisala in risala, da bi figurice dobile pravo podobo.

Priporočam se tudi za kakršenkoli drug predlog – teh poškotov ne bomo jedli – so samo za okras..

Pozdrav vsem!

Mislim, da je limonin led samo iz sladkorja v prahu in limoninega soka. Kolicin se ne spomnim, ampak je treba dat precej sladkorja in zelo malo soka (kaksno zlico ali dve), sicer je preredek za pisanje. Poskusi: vzemi skodelico sladkorja in notri pocasi dodajaj limonin sok, po zlickah, dokler ne dobis zelene gostote.

Upam, da bo uspelo.

Če ne boste jedli in je samo za okras, boš lahko veliko lepše naredila s kupljenimi barvami (živilskimi v tubicah), pa še kombiniraš lahko več barv.
Sama velikokrat delam limonin led, vendar z njim še nisem nikoli risala, si ne znam predstavljati kako, ker nikoli ne naredim tako trdega.
lp

Jaz delam limonin led po sledečem receptu:
1 beljak (sneg)
200 g sladkorja v prahu
sok pol limone

Sicer pa je tudi moje mnenje, da je bolje, da narediš na piškote belo glazuro, pišeš pa s tistimi barvami v tubicah.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close