Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Lečina lazanja

Lečina lazanja

V petek sem na nemškem programu videla ta recept, ki ga bomo najkasneje čez vikend naredili :

Sestavine za 4 osebe :
1 paket narejenih listov za lazanjo
200g rdeče leče
2 sr. pora
3 sv. paradižnike ali pa pasiranega
2 korenja
1 žl. masla
1 lovorjev list
500 ml zelenj. juhe
200 g Creme fraiche (dobi se zagotovo v Sparu, drugače pa kisla smetana)
2 žl. balzamičnega kisa
sol, poper
nekaj čilija
2 žl. masla
100 g naribanega sira
maščoba za pekač

Por umijemo in narežemo na tanka trakce po dolžini, korenje olupimo in narežemo na drobne kocke. Paradižnike olupimo, narežemo na kocke. Na ponvi segrejemo maslo in popražimo por in korenje. Dodamo paradižnik in lečo in lovorjev list, še naprej pražimo. Dodamo juho in kuhamo cca. 15 minut, ko dodamo 100g kisle smetane, balzamični kis, sol, poper in čili po okusu.
Pekač premažemo s maščobo. Damo v pekač najprej nekoliko lečine zelenjave, nato liste za lazanjo in nadaljujemo s postopkom dokler nam ne zmanjka sestavin ali pekača. Potem 2 žlici masla, 100 g kisle smetane in sirom zmešamo skupaj in razmažemo po lazanji. Pečemo pri 180C, 30 minut, da se zlato rumeno zapeče.
Pa dober tek.

Spekla včeraj. Namesto rdeče leče sem uporabila rjavo, ki pa se mora malo dalj kuhati. Zelo dobro.

Hej,Kroki!

Vceraj ti nisem hotela povedati;bom sedaj.Zvecer imam nekaj prijateljev na vecerji in ko sem videla tvoj recept,sem se odlocila za to lazanjo za predjed.Sem itak mislila nekaj nemesnega. Leco imam zelo rada.
Omako sem naredila malo bolj pikantno,z dodatkom dveh slanih filetov in gorcice na poru.Ostalo isto.Zdaj je ze zlozeno v pekacu in bo tam pocakalo se kaksno uro.Nadev je zelo dober;vem da bo vsem vsec.Hvala za idejo.
Lep pozdrav in hvala za lepe zelje Babi

Je zgledala tko slastno, da sem prebrskala po int. in jo našla, mi jo bomo pekli za vikend, ko je več časa (bi rada sama naredila liste za lazanjo), pa tamal je bolan…pa pa pa……
Se vidimo v petek prihodnji teden….

ta lazanja me prav mika! leco imamo vsi radi..pa tudi ostale sestavine so “po okusu”! po mojem mora biti res top !:)) ko jo bom “sprobala”, javim!! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close