Le kdo smo ljudje, ki nasprotujemo ukrepom?
jaz za sebe lahko rečem, da nikoli nisem nasprotoval vladnim ukrepom. Saj ti niso nastavili pištolo na čelo in te prisili da se cepiš. A je tako. Vsak človek ima pravico se odločat po svoji presoji. Če jaz menim, da to cepivo ni dobro za moje telo, se pač ne bom dal cepit. Če nekdo meni, da je cepivo dobro za njega naj se cepi. Zaradi mene lahko tudi 100 krat.
Milan299, 17.09.2021 ob 07:38
jaz za sebe lahko rečem, da nikoli nisem nasprotoval vladnim ukrepom. Saj ti niso nastavili pištolo na čelo in te prisili da se cepiš. A je tako. Vsak človek ima pravico se odločat po svoji presoji. Če jaz menim, da to cepivo ni dobro za moje telo, se pač ne bom dal cepit. Če nekdo meni, da je cepivo dobro za njega naj se cepi. Zaradi mene lahko tudi 100 krat.
Ja, seveda je odločanje o tem ali se boš cepil ali ne, čisto prostovoljno, ko ti enkrat povedo, da boš izgubil službo, če se ne boš cepil.
Koliko ljudi pa poznaš, ki lahko dajo odpoved v službi, ker se ne mislijo cepiti? Jaz niti enega samega!
Torej način, s katerim posiljujejo ljudi, ni kaj dosti drugačen kot če bi ti merili s pištolo v glavo.
Para Bellum, 17.09.2021 ob 07:43
Ja, seveda je odločanje o tem ali se boš cepil ali ne, čisto prostovoljno, ko ti enkrat povedo, da boš izgubil službo, če se ne boš cepil.
Koliko ljudi pa poznaš, ki lahko dajo odpoved v službi, ker se ne mislijo cepiti? Jaz niti enega samega!
Torej način, s katerim posiljujejo ljudi, ni kaj dosti drugačen kot če bi ti merili s pištolo v glavo.
Res je. Namesto konkretnih pojasnil, odgovorov, argumentov se izvaja pogojevanje, kaznovanje, prisila, omejevanje… Folk nč več ne loči, marsikomu zadostuje kratek zato? če maš pištolo na tilniku in izbiro, da skočiš s strehe al pa si počen je ok, ker ee.. ka se buniš, sej lh skočiš ddd??
“If he who employs coercion against me could mould me to his purposes by argument, no doubt he would. He pretends to punish me because his argument is strong; but he really punishes me because his argument is weak.” Godwin
Jaz opažam, da tisti, ki so res proti tej vladi, ne nasprotujejo ukrepom, ampak so bili večinoma pocepljeni že pred poletjem. Vsi zagrizeni levičarji, ki jih poznam, ves čas javkajo čez vlado, ampak PCT pa podpirajo, kot ga podpirajo tudi ta cerkveni. Volivci SDS in NSI so zelo za ukrepe, tudi volivci Levice tako po mojem opažanju ne nasprotujejo ukrepom, medtem ko je pri drugih ‘kao levo sredinskih strankah (SD, LMŠ, SMC, SAB) že bolj tako na pol in neopredeljeno. Ene sodelavke so se cepile samo zaradi dopusta, masko nosijo bolj kot modni dodatek in mora biti usklajena s kostimčkom, družijo se že ves čas epidemije, ker po njihovem virus ni tak problem, kot ga hočejo prikazati. Imamo pa tudi necepljene. ki še vedno ne znajo dati maske čez nos, ampak na srečo na drugem oddelku. Ena je še posebej glasna in ima vedno kaj za povedati čez PCT in kako smo neumni, da se ga držimo.
Kaj pa vi opažate?
Anticepci, 17.09.2021 ob 09:14
Saj ste imeli eno leto in pol svobode, koliko se vas je cepilo v tem času?
Anticepilci ste taka teleta, da pač drugače kot s pištolo na tilniku ne gre.
Vsak samo zase, jaz, moj ego, ne pa neko skupno dobro.
Sami sebe v globljo jamo kopljete, potem pa jamrate o tisoč in eni zaroti. Teleta zarukana.
Spet debilno fašistično s svojimi fašističnimi idejami, kako bi s pištolo uveljavljalo svobodno voljo.
Očitno si pisalo zase in si anticepilec, če sklepam po tem kar si nabluzilo.
Jaz ne nasprotujem ukrepom. Maska, distanca, razkuževanje, to je vse smiselno in preprečuje okužbe.
Od pogojev PCT je najbolj smiseln ravno T, ki ga zdaj želijo odpraviti. Moralo bi biti omogočeno brezplačno T na vhodu v vse javne ustanove, kot imajo to v Aziji ali v nam bližnji Avstriji.
Naša vlada niti ne skriva več, da jim je popolnoma vseeno za zdravje ljudi. Samo že plačana cepiva hočejo porabiti in strah jih je, kaj bo rekla EU, če ne bomo dosegli %.
Zato, kdor se noče cepiti, naj ne popušča pod zdajšnjo prisilo. Čez mesec, največ dva, bo vse drugače.
Peace and love, vlada.
Glede na trenutne razmere, bom moral res nehati govoriti, da smo v fašizmu, ker to ni fašizem, ampak idiokracija.
Pa da še objasnim čemu idiokracija.
Greš v stavbo, v kateri je skupaj trgovina in pošta. Vse skupaj v enem prostoru, le da je za poštne storitve en kotiček. No in ker hočeš dvigniti neko pošto, ti prodajalka reče, da moraš pokazati PCT, ker ti brez tega pogoja ne sme dati pošte. Potem pa jo vprašaš, a v trgovino pa lahko grem ? Pa reče, da lahko, da ni omejitev.
OK, pa ji predlagaš, da ti pošto prinese ven, če ne smeš v “pošto” Pa reče, da te ne sme postreči, če nimaš PCT. In se gre za isto trgovko, ki ti kruh lahko postreže brez PCT, ne sme pa ti ista trgovka dati pošte in to v istem prostoru.
Pa to je res prava idiokracija. Pa naj še mi kdo reče, da smo anticepilci blesavi ali karkoli. Ker kdo je tu totalno blesav in totalen idiot ?
Enostavno ne morem verjeti, da je narod tako totalno blesav, da sploh sledi idiotskim pravilom.
Replika541, 17.09.2021 ob 09:47
Ja, direktno pištolo na čelo si dobil. Ogroženo je preživetje.
Jaz izpolnjujem pct, pa sem odločno proti neživljenskim ukrepom in rinjenju naroda pred zid. To ni način , to je zločin.
Take stvari so umetno ustvarjene in zgledajo kot prisila.
Saj delodajalec lahko tudi odloči, da boste od sedaj april delali pa ponoči in popoldne. Jutranje izmene ne bo. Kdor ne bo hotel dobi odpoved, kar je jasno.
Žalostno je to, da se ljudje dejansko bojijo za službe, ker druge perspektive nimajo.
v ljubi naši, 17.09.2021 ob 10:03
Zakon, že 60% cepljenih. Še 10%, pa smo na obljubljenih 70%, ko bodo vse sproščali, če verjameš.
Jaz se sicer ne bom cepil, za vse ostale, ki se boste, pa močno navijam. Le le, čimprej, da bomo (spet) svobodni.
Trenutno je 51 % cepljenih, do 60 % je še daleč – morda oktobra enkrat. Za zapiranje države in razglašanje epidemije z vsemi dodatki, ki k temu pritičejo, čakanju na domu itd., ni več denarja, tako da tudi vlada komaj čaka, da bo 70 % in lahko odpre vse. Potem bomo prepuščeni sami sebi. Ker so razmere že zdaj zelo slabe, bodo čez en mesec še slabše (ker precepljenost začne delovati z zamikom, delež tistih, ki so sedaj okuženi, bo zdravnika in bolnico potreboval šele čez 14 dni). Zdravstveni sistem se bo po vsej verjetnosti zrušil. Ko bo 300 ljudi na intenzivni, naj bi sicer zaprli državo, a takrat bo že prepozno – trajalo bo vsaj en mesec, da se stanje stabilizira.
Do konca leta smo torej dobri, če bo do takrat precepljenost res vsaj 70 % in bodo zdravstvo in starejše pocepili še s tretjim odmerkom, imamo pa v kombinaciji z velikim številom smrti in prebolelih možnost za kolikor toliko normalno pomlad.
Anonimno 5772, 17.09.2021 ob 09:54
Take stvari so umetno ustvarjene in zgledajo kot prisila.
Saj delodajalec lahko tudi odloči, da boste od sedaj april delali pa ponoči in popoldne. Jutranje izmene ne bo. Kdor ne bo hotel dobi odpoved, kar je jasno.
Žalostno je to, da se ljudje dejansko bojijo za službe, ker druge perspektive nimajo.
Gre za tiste, ki so že zdaj na robu. Kronično bolni in starejši, ki ne morejo ne do zdravnika, ne računov plačat, v bistvu se še cepit ne morejo, ker nimajo prevoza, tudi če bi tvegali cepljenje glede na oslabljen imunski sistem, lahko celo že preboleli covid, šli skozi vse muke, pa so zdaj spet odrinjeni…
Grdo, nedopustno, kruto in nepotrebno.
Replika541, 17.09.2021 ob 10:53
Gre za tiste, ki so že zdaj na robu. Kronično bolni in starejši, ki ne morejo ne do zdravnika, ne računov plačat, v bistvu se še cepit ne morejo, ker nimajo prevoza, tudi če bi tvegali cepljenje glede na oslabljen imunski sistem, lahko celo že preboleli covid, šli skozi vse muke, pa so zdaj spet odrinjeni…
Grdo, nedopustno, kruto in nepotrebno.
Za starejše obstaja možnost cepljenja na domu. Če poznaš kakšnega takšnega starejšega, pokliči v zdravstveni dom in razloži situacijo. Kontaktirali ga bodo in vprašali, če želi, da ga pride patronažna cepiti na dom. Večina jih je za to zelo hvaležna.
A je tak besednjak in pristop posledica delovanja tega testnega cepiva? Če da potem je to še dodatno toliko bolj zastrašujoče. Grozljivo. Pa še v testni fazi je. Ne, nisem proti cepljenjem s preverjenimi cepivi, ki niso več v testni fazi, nikakor. Tudi prejeta vsa cepiva proti otr.. nalezljivim bolznim, ki pa nikakor niso bila vektorska, niti mRNA…. In ne, nimam takega agresivnega besednjaka. Zato me je tega cepiva še toliko bolj groza.
agrsiven besednjak in vektorska mRNA cepiva, 17.09.2021 ob 11:05
A je tak besednjak in pristop posledica delovanja tega testnega cepiva? Če da potem je to še dodatno toliko bolj zastrašujoče. Grozljivo. Pa še v testni fazi je. Ne, nisem proti cepljenjem s preverjenimi cepivi, ki niso več v testni fazi, nikakor. Tudi prejeta vsa cepiva proti otr.. nalezljivim bolznim, ki pa nikakor niso bila vektorska, niti mRNA…. In ne, nimam takega agresivnega besednjaka. Zato me je tega cepiva še toliko bolj groza.
za avtorja Anticepilci
Patronažne cepijo na domu, 17.09.2021 ob 11:03
Za starejše obstaja možnost cepljenja na domu. Če poznaš kakšnega takšnega starejšega, pokliči v zdravstveni dom in razloži situacijo. Kontaktirali ga bodo in vprašali, če želi, da ga pride patronažna cepiti na dom. Večina jih je za to zelo hvaležna.
za Patronažne cepijo na domu:
naj pride – samo bo šricnila mimo in zlila v umivalnik – tako se dela pri določeni “eliti” namreč, samo da dobi potrdilo; nekateri iz nižjih kast pa plačujejo brzdomcm, da namsto njih dobijo. Kriminal za zdravo preživetje je to.
takole se pa dela po svetu, Indija in Mehika:
http://www.youtube.com/watch?v=uDfv_BT6aIg&t=15s
http://www.youtube.com/watch?v=4qd2RmjAmJs&t=6s
Zdaj pa pomislite, zakaj.
Seveda poznam. Verjetno si spregledal “oslabljeni imunski sistem”, zaradi katerega je cepljenje zelo tvegano? Naj reskira življenje, da bo šla lahko na pošto ali k zdravniku? Poleg tega je covid že prebolela, pa nič ne šteje, ker so uvedli 6 mesecev.
Da ne govorimo o invalidih in tistih, ki NE HODIJO OD DOMA, -potrebujejo pa osebnega asistenta – zdaj ga brez pct ne smejo imeti (!!!!!) lahko pa crknejo doma v lastnih iztrebkih.
Replika541, 17.09.2021 ob 11:17
Seveda poznam. Verjetno si spregledal “oslabljeni imunski sistem”, zaradi katerega je cepljenje zelo tvegano? Naj reskira življenje, da bo šla lahko na pošto ali k zdravniku? Poleg tega je covid že prebolela, pa nič ne šteje, ker so uvedli 6 mesecev.
Da ne govorimo o invalidih in tistih, ki NE HODIJO OD DOMA, -potrebujejo pa osebnega asistenta – zdaj ga brez pct ne smejo imeti (!!!!!) lahko pa crknejo doma v lastnih iztrebkih.
No, no, za ljudi z oslabljenim imunskim sistemom ter kronično bolne je covid veliko večje tveganje kot cepivo. V primeru, da gre za resne zdravstvene težave, zaradi katerih se oseba ne sme cepiti, pa vsak zdravnik napiše takšni osebi potrdilo, ki velja namesto PCT. Prav za invalide in vse, ki ne hodijo od doma, je uvedena možnost cepljenja na domu, žal pa premalo ljudi ve za to. Poleg tega se starejše – tiste, ki so najbolj ranljivi za bolezni – da zelo hitro prestrašiti, zato raje zaprti ždijo doma, kot da bi se cepili. Tu bi morali več narediti osebni zdravniki ter takšne ljudi poklicati in jih pomiriti.
Forum je zaprt za komentiranje.