Najdi forum

Najbrž ni ravno tema za ta forum (?), ampak ker je TV najbližje računalniku… Odločamo se za nakup LCD TV, pa pojma nimamo, na kaj je treba biti pozoren, katere karakteristike so pomembne, kako velik mora biti…
Kakšen nasvet? Hvala!

Mora biti full HD, oznaka HD ready je nateg.Velikost si vsakdo izbere glede na globino denarnice; večji je, boljše je.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Zakaj bi bil HD nateg, saj v full HD še kar nekaj časa ne bo programov, Blue ray predvajalnikov in filmov se pa tudi še ne kupuje na veliko.

Običajen VGA tv program je na Full HD slabši kot na HD, to sem preveril v trgovini.

Razlika v ceni HD in Full HD je kar precejšnja, jaz za zdaj razmišljam o HD LCD tv.

Nobenega konkretnega napotka?

Tu je nekaj komentarjev:

http://www.e-fotografija.com/forum/viewtopic.php?t=16667

Mah če potrebuješ lcd tv še za rač. monitor potem vzemi Samsunga
če potrebuješ čisto sliko potem Philipsa
če imaš malce več denarja potem Sony

nekaj tako bi ti jaz svetoval

poglej če ima še hdmi vhode (mora)
če je hdtv ready ni nič hudega – iatq ga bomo leta 2012 menjali (bo full hd)

velikost – poglej kako veliko sobo imaš – pa seveda v trgovini poglej
sliko od blizu/daleč

Sam imam Philipsa – pa je čisto v redu – je pa hd ready in ni full hd
saj ga ne potrebujem..

Vse ostalo je pa ceneje in s temu tudi malce manj kvalitetno

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

TV ne bo pc monitor, bolj pomembna je tv slika.

Bom primerjal Philips z LG ki so mislim da malo cenejši, v trgovini, pri Sony je pa za pretehtat argumente za in proti malo višji ceni.

Leta 1212 bo opuščen analogni tv program, kar nima neposredne zveze s HD ali FullHD, bo pa gotovo tehnika šla vsporedno tudi v to smer.

Matjaž2, kdor želi gledat le TV (do leta 2010 seveda) ga bo gledal še na klasični TV z elektonsko cevjo, kjer je slika boljša kot na vsakem LCD-ju…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

To je verjetno res, samo imajo LCD toliko drugih prednosti, da se mi zdaj ne zdi smiselno kupovat TV na katodno cev.

Če gledaš preko antene je dobro kupit Sony al pa Samsung ker imata dobro procesiranje analognega signala.
LGja ne priporočam.

Najbolj važno je čim večji kontrast, ta pa na papirju lahko tudi laže. Najbolje je da greš v Big bang al pa kako trgovino kjer majo kup LCDjev in pol vidiš…

Na kontrast bom pozoren, ker precej odloča o kvaliteti slike.
Sem opazil pri LCD monitorjih v trgovini, da so kontrasti odstopali od tistih v podatkih, s trgovcem sva ugotovila, da so nekateri tovarniško nastavljeni na 50%, večina pa na okoli 70%, kar bo treba preverit tudi na tv, ko se primerja slika.

Bom izbral nekaj takih s primerno sliko in ceno, nato pa še na netu podatke pogledal.

Pogosto se šele po nekem času uporavbe pokaže, kaj bi bilo še dobro da bi imel tv, tudi zato sprašujem o izkušnjah s temi tv aparati.

Našel sem en HD LCD, ki bi bi mogoče odgovarjal, Sony KDL 37 P3000 za 570€. 2xHDMI, kontrast 8000:1, ostali podatki mi ne povedo kaj dosti, nisem ravno doma na tem področju.

Kakšna bi bila ocena za ta TV?

Za kontrast sem že nekje prebral, da je to dinamičen, kontreast ekrana 1800:1, kar je verjetno malo.

V Merkurju mi je prodajalec še najbolje razložil za kaj gre pri LCD, VGA, HD, FullHD, DVD, Blue ray. Analogen VGA program je res najboljši na tv s katodno cevjo, kot je rekel Pero, na LCD slabše izpade. Za vse drugo je LCD boljši. Razlike seveda so v kontrastu, frekvenci 50 ali 100Hz.
Ne vem, če ne bi kupil en rabljen tv na katodno cev za 2 leti, ki so skoraj zastonj, do digitalnih in HD časov, LCD pa potem, ko bodo gotovo boljši in cenejši kot so zdaj.
Pogrešal bi da bi lahko pogledal kak DVD film ali fotografijo v večji ločljivosti in kontrastu, kot so na računalniških monitorjih. Se bo treba odločit.

Seveda, če stari televizor dela v redu, pa je najbolj ekološko, da zdržite z njim še malo. Čez dve leti bodo televizorji boljši in cenejši 🙂

naj mi bo oproščeno za take heretične misli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close