LCD TV
Zakaj bi bil HD nateg, saj v full HD še kar nekaj časa ne bo programov, Blue ray predvajalnikov in filmov se pa tudi še ne kupuje na veliko.
Običajen VGA tv program je na Full HD slabši kot na HD, to sem preveril v trgovini.
Razlika v ceni HD in Full HD je kar precejšnja, jaz za zdaj razmišljam o HD LCD tv.
Tu je nekaj komentarjev:
Mah če potrebuješ lcd tv še za rač. monitor potem vzemi Samsunga
če potrebuješ čisto sliko potem Philipsa
če imaš malce več denarja potem Sony
nekaj tako bi ti jaz svetoval
poglej če ima še hdmi vhode (mora)
če je hdtv ready ni nič hudega – iatq ga bomo leta 2012 menjali (bo full hd)
velikost – poglej kako veliko sobo imaš – pa seveda v trgovini poglej
sliko od blizu/daleč
Sam imam Philipsa – pa je čisto v redu – je pa hd ready in ni full hd
saj ga ne potrebujem..
Vse ostalo je pa ceneje in s temu tudi malce manj kvalitetno
TV ne bo pc monitor, bolj pomembna je tv slika.
Bom primerjal Philips z LG ki so mislim da malo cenejši, v trgovini, pri Sony je pa za pretehtat argumente za in proti malo višji ceni.
Leta 1212 bo opuščen analogni tv program, kar nima neposredne zveze s HD ali FullHD, bo pa gotovo tehnika šla vsporedno tudi v to smer.
Na kontrast bom pozoren, ker precej odloča o kvaliteti slike.
Sem opazil pri LCD monitorjih v trgovini, da so kontrasti odstopali od tistih v podatkih, s trgovcem sva ugotovila, da so nekateri tovarniško nastavljeni na 50%, večina pa na okoli 70%, kar bo treba preverit tudi na tv, ko se primerja slika.
Bom izbral nekaj takih s primerno sliko in ceno, nato pa še na netu podatke pogledal.
Pogosto se šele po nekem času uporavbe pokaže, kaj bi bilo še dobro da bi imel tv, tudi zato sprašujem o izkušnjah s temi tv aparati.
V Merkurju mi je prodajalec še najbolje razložil za kaj gre pri LCD, VGA, HD, FullHD, DVD, Blue ray. Analogen VGA program je res najboljši na tv s katodno cevjo, kot je rekel Pero, na LCD slabše izpade. Za vse drugo je LCD boljši. Razlike seveda so v kontrastu, frekvenci 50 ali 100Hz.
Ne vem, če ne bi kupil en rabljen tv na katodno cev za 2 leti, ki so skoraj zastonj, do digitalnih in HD časov, LCD pa potem, ko bodo gotovo boljši in cenejši kot so zdaj.
Pogrešal bi da bi lahko pogledal kak DVD film ali fotografijo v večji ločljivosti in kontrastu, kot so na računalniških monitorjih. Se bo treba odločit.
Forum je zaprt za komentiranje.