Najdi forum

LCD svetilnost itd.

Prosim, mi lahko pomagate pri nakupu LCD monitorja. Zanima me, kaksne morajo optimalne vrednosti pri naslednjih karakteristikah (katera vrednost je slaba in katera dobra): svetilnost, kontrast, razdalja med tockami, odzivnost. Mogoce je neumno vprasanje – a mora biti svetilnost cim visja ali cim nizja? Hvala vsem. Ogledujem pa tole
Samsung 940B 19″ LCD Monitor
Karakteristike

lcd : 1280×1024, 19”
Odzivni čas ob vklopu : 8 ms
Kontrast slike : 700 : 1
Svetilnost : 300 cd/m2
Vidni koti : 160/160 °
lcd i/o : DVi, VGA, nastavljiv po višini, obračanje za 90°
gar : 3 leta
lcd dod : TN
Izhodi / vhodi : DVI, VGA (D-SUB)
Velikost : 19″
Priporočena ločljivost : 1280 X 1024
Razdalja med točkami : 0.294

Cena: 78.000 SIT

Za koga je kaj bolje oziroma slabše je težko rečt. Drugače pa imajo skoraj vsi LCD-ji (940BF, 930BF, 940N…) v tem rangu podobne specifikacije:
Točka: 0,294 mm
Svetlost: 300 cd/m2
Kontrast: 700:1
Vidni kot: 160/160 (H/V)
Odzivni čas: 2/4 ms
Vhodi: analogen/digitalen
Max resolucija: 1280×1024

Največja odstopanja so pri odzivnem času, pri kontrastu, pa pri priključkih… Najbolje je da se odpraviš v trgovino, monitor vidiš, ga sprobaš, lahko tudi več monitorjev sprobaš da vidiš razliko, ampak če so odstopanja minimalna, potem ne boš kaj veliko opazil…

Lp, Max

Max, hvala za odgovor. Ampak mene zanimajo karakteristike. Konkretno na tak nacin, ali je svetilnost 250 boljsa ali slabsa od 300? Ko kaj konkretnega vprasas v trgovini, preveckrat prodajalci zacnejo nalagat o velikosti in ceni…Tako mi tudi zadnjic na direktno vprasanje o svetilnosti v trgovini niso odgovorili. Potem zacne clovek dvomiti, ali oni vedo 🙂 Zato pa tu sprasujem, ker ste maherji. Za odzivni cas vem, da je dobro, da je cim krajsi.

Za svetilnost, kontrast je bolje več, za odzivni čas pa manj. Ampak glede svetilnosti in kontrasta je še najbolje preverifi fizično kako je kaj. Ne se preveč zanašati na proizvajalčeve specifikacije. Tudi glede odzivnega časa ni vse tako kot piše na škatli, ampak so v praksi sigurno malce višji kot pa piše. Še najbolje pa je fizična primerjava v trgovini…

Lp, Max

Hvala! Imas prav, ja, najboljse prezikusit v trgovini. Vcasih je bila celo finta, da si sel v trgovino z lastno disketo ali CD z barvnimi fotkami, da si stvar preverjal 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close