Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija LCD ne dela ob izklopu analognega signala

LCD ne dela ob izklopu analognega signala

Kaj se da storiti, če LCD televizor ne dela ob izklopu digitalnega signala? Mislim, ali je mogoče tak TV reklamirat ali kaj podobnega oziroma uveljavljat kakšne pravice pri prodajalcu?

Kaj mate na anteno al kabelski priključek?

Če je trgovec reklamiral, da je LCD primeren za digitalni signal oz. da bere MPEG 4, potem lahko seveda reklamiraš. Če pa ne, moraš pa kupit pretvornik signala ali se priklopit na enega od kabelskih ponudnikov (siol. amis, T2,…).

http://vancka.moj-album.com/

Ja odvisno, kolk je ta tv star. Zdaj če je tv star 5 let, ne moreš ti nič reklamirat.

Če si ga kupila z navedbo da ima digitalni pretvornik (DVB-T ali DVB-C ali oboje) za MPEG4 kodiranje, pa sedaj to ne deluje – seveda lahko reklamiraš.
Samo resno dvomim, da bi si kakšen prodajalec upal tako direktno lagat.

Če pa si je – prosim kar tu povej!

najbrž ma ročne nastavitve za menjavo med digitalnim in analognim načinom… mal bolj se informirajte vsaj z navodili od tv, kako preklopit na digitalni način preden nosite menjat.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Kakšnem izklopu, v naslovu pišeš analognega, potem pišeš digitalnega? O kakšnem izklopu sploh govoriš?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

@Marko: Najbrž o tistem včerajšnjem 15 minutnem testnem izklopu analognega signala.

Vsaj na to sem jaz odgovarjal.

Se opravičujem, ker smetim temo, pa vendarle:odkar sem preklopila na digitalni signal (kabelska), se mi programi menjavajo izredno počasi. Od trenutka ,ko pritisnem tipko za določen program, pa do pojave slike mine tudi do 10 sek. Je to normalno.?
Tv je nov, Philips, kupljen maja letos.

nam tudi nov LCD z vsemi najnovejšimi funkcijami, med 15 min prekinitvijo ni delal. Nismo še pogruntali v čem je štos.

Testiral – Sony Bravia, traja tri sekunde.
Ja, je pa to definitivno res in traja dlje časa kot je bilo to na starih CRT TVjih.

Če je res 10 sekund, bi jaz najprej preveril v kaki trgovini z istim aparatom ali pa se obrnil z vprašanjem na servis.

Če traja 10 sekund med priklopom, potem res nekaj ni v redu. Je pa res, da pri kabelski opažam malo daljše menjavanje pri digitalnem signalu. Pri mojem Panasonicu traja menda manj kot 2 sekundi, dobro sekundo. Pri analognem pa še malo hitreje.
Kar se pa tiče ponedeljekovega izklopa, pa tisti, ki imate kabelsko, ne bi smeli skrbeti za nič. Jaz sicer nisem bil doma. Kvečjemu bi poklical operaterja in vprašal, zakaj ni bilo signala. Jaz bolj verjamem, da nekateri sploh ne vedo, od kod dobijo Tv signal (antena, kabel, IP Tv,…)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Preberi navodila, namestitev: analogni ali digitalni programi; pri digitalnih še država ( pri našem Philipsu smo morali označiti Finsko , ne Slovenijo, sicer ne dela ). Preveri tudi to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close