Najdi forum

lcd monitor, garmin

Imam dve vprašanji:

Kupujem nov LCD monitor, ugodna, vsaj zame, je ponudba Philips 220CW9FB. Sedaj uporabljam še ta star monitor, tisto veliko škatlo. Sem malo v dilemi, ker je sedaj ekran kvadrataste oblike, potem pa naj bi bil pravokotne. Je to zela moteča, ta podolgovata oblika. Računalnik uporabljam predvsem za brskanje po internetu in pa kakšno igrico zaigram, kot upokojenka imam pač čas:)

Namen imam kupiti tudi Garmin 255. Imam parcelo – gozd in bi si rada določila vsaj približno kje je mejnik, v naravi. Kaj bi z Garminom lahko določila koordinate, ki sem jih poiskala na internetu? Zemljomerci so kar dragi, rada bi vedela samo približno kje so te točke oz. pri katerem drevesu:)

In še to, je komplicirano priključiti lcd monitor, posamezen kabel bom že znala vtaknit, ampak če je potrebno še kaj instalirat. Imam pa Windows xp.

Prosim, če mi lahko kdo svetuje.

Lp Evelina

Samo priklopi kabel na isti način, kot je stari.
Ne rabiš nobenih gonilnikov.
Je pa lahko problem ,če je grafična kartica prestara in ne bo podpirala zadosti velike ločljivosti, potem se lahko zgodi, da slika ne bo čista.
Velik monitor, pa vedno pride prav, samo pravo ločljivost rabiš nastaviti, da ne bo slika razpotegnjena.

O, “it” hvala za hiter odgovor. Mi lahko svetuješ, kje najdem podatke o kartici, da mi potem poveš, ali bi bila dobra ali ne. Računalnik imam res že nekaj časa, samo so mi, ko so bili še dobri, zlati časi, govorim o odnosih v družini, v škatli menjali posamezne kose, tako, da sploh ne vem, kaj imam. Če imam kartico prestaro,bi bila slika še mogoče sprejemljiva, ali je bolje, da ne kupim takega ekrana, oziroma ekran z manjšo resolucijo. Je resolucija tista, ki prikaže sliko čisto?

lp evelina

Na praznem namizju klikneš desno miškino tipko in izbereš nastavitve ( prilagoditev..zaslon…)ali nekaj takega..Ko se odprejo nastavitve za zaslon, izbereš doodatno in tu najdeš tudi podatke o grafični kartici.

Nekaj o tem je tudi tu:
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/sl-SI/help/617624ee-08f3-4aff-9713-5e84a9674a261060.mspx

It, hvala za tvoj trud. Smatram, da si dober človek, saj si se edino ti potrudil, da komuniciraš z menoj, osebo, ki je v računalništvu nevešča. Pripopal si zame koristen link, glede lcd si mi že ti razložil, sem še prebrala in se prepričala, da ne smem kupiti tako velikega monitorja.

Hvala še enkrat.

lp evelina

Pozdravljena Evelina K

kar nekaj nas je takšnih z malo več km za sabo, pa na računalnikih nismo najbolj vešči. Na srečo so na tem portalu dobre dušice, ki nam svetujejo tudi po sistemu klikni to, klikni ono – in mi to pač naredimo in smo seveda uspešni. Moram družbo malo pohvaliti, fantje hvala vam za pomoč!

glede ekrana pa takole: moj je dejansko crkaval kar en mesec, na koncu pa delal kot lučka v diskoteki: svetil, pa megla…. vzela sem pot pod noge in šla v prodajalno računalnikov, kjer mi je prijazni prodajalec lepo pokazal vse vrste monitorjev – od ta cenejših do ta dražjih. Glede na to, da je moj računalnik iz leta 2000 sem vzela tudi LCD pa sem ga doma samo priklopila in dela saj XP prepozna to. glede velikosti pa takole: z ozirom na to, da nismo preveč oddaljeni od ekrana menim, da je po videzu (kvadratasta oblika) ta starim ekranom podoben LCD 19″ ekran.

Srečno
afrodita_

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close