Lazanja
Zdravo. Jutri imam v načrtu prvič narediti lazanjo. Zanima me kako naredite nadev za lazanjo. A enako kot za omako za testenine? Kupila sem testenine od Grande, zadaj je recept; mislite, da je uredu, če delam po njem? Ne vem, ali je bolje, da testenine skuham ali dam kar surove (piše, da lahko surove ali kuhane), pa ne vem, kako je bolje. Bešamel omaka je najbrž nujna, ali jo lahko kako nadomestim? A lahko po vrhu naribam kakšen drug sir, ker nam parmezan ne gre najbolj?
Kup vprašanj sem vam natrosila. Saj vem, da je bilo najbrž že veliko napisanega na to temo in prav z veseljem bi brala, a mi mala nadebudneža ne dopustita toliko časa. Zato vas prosim za nasvete, kako narediti dobro lazanjo.
Pozdravčke vsem in veliko smeha vam želim!!!
Jaz delam s surovimi testeninami.
Za nadev porabim vse, kar imam v hladilniku – več vrst zelenjave, včasih meso, včasih gobice, odvisno, kaj imam pri hiši.
Bešamel po mojem ni obvezen, nam je pa zelo všeč in ga vedno uporabim kar precej. Kakšnega ustreznega nadomestka se pa ne spomnim.
Parmezana pri peki ne uporabljam, potresemo si ga kasneje, ko je ž epostreženo.
Ga pa mirno zamenjaš s kakšnim drugim sirom.
Tudi jaz uporabljam surove plošče od Barille. Omaka je pravzaprav res lahko taka kot za špagete, le bolj gosta. Jaz vmes med mleto meso dodam tudi nariban korenček, pa kakšno bučko, če jo imam pri roki. Namesto bešamela lahko uporabiš gosto kislo smetano ali smetano za kuhanje od Meggle. Ta je zelo gosta. Parmezan tudi jaz spustim. Pred koncem pečenja pa po vrhu naribam mozzarello. Pride zelo, zelo dobro.
Naj ti uspe in dober tek.
Forum je zaprt za komentiranje.