Lazanja
Predpostavljam,da pod sirova mislis sir in ne skuto.Tudi s skuto lahko naredis.Jaz ti bom napisala navodila za sirovo lazanjo.Verjetno si vegeterjanec.Moj vnuk je tudi in tudi ostali jemo radi tako lazanjo. Vse prakticno lahko kupis v dobro zalozeni trgovini.
Lazanje Barilla(lahko eno plast belih,eno plast zelenih-spinacnih). So tudi take,ki jih ni trba kuhati.Le navodila preberi.
Dober parmazan(Grana),dober emental,paradiznikovo omako z raznimi dodatki–zeliscno,
z malancani,z olivami,z gobami- Barilla,Agnesi,Dolmio..samo izbiras! Kupi tudi besamel.
V pekac das najprej omako in malo besamela.Das prvo plast,nato nadevas
z omako,obema naribanima siroma in besamelom. Tako naprej .Na zadnji plasti naj bo kar precej omake in besamela,da bo socno.Peces po navodilih na embalazi testenin.
Lahko pa vse naredis sam,rabis veliko vec casa in znanja.Sicer je nekaj nazaj bilo o lazanji veliko govora pod Pasticcio.
Sem ti kaj pomagala? Lepo se imej babi
Kaja,imas prav.Nas emental je res nekoliko pust.Ker grem veckrat v Italijo,kupim pravega svicarskega,ki je Ok.Sicer uporabljam se druge vrste sira za lazanjo.Cudoviti so it. ovcji siri,ki dajo res okus.Pri nas rada kupim masdamer.
Ni dolgo tega sem bila na razstavi in degustaciji sirov v Furlaniji.Za dol past.Tudi v Reziji imajo krasne skute-od mlade do bolj zorjene- jo lahko zoris sam.Krasna je rezijska jed s siri Frika. Lep pozdrav babi
Forum je zaprt za komentiranje.