lazagna
Namaži pekač z maslom, polij z bešamelom (skuhaj ga sama, je najboljši), naloži testeninske plošče, zopet polij z bešamelom. Plast mesa, bešamel, plošče, bešamel, plast mesa, kuhana jajčka, sir, bešamel, plošče, …
Končasš z plastjo mesa (jaz gor narežem na koleščke narezane bučke), veliiiiiiiiiiiko parmezana. Potem maslo narežem na lističe, ga razporedim čez parmezan in v pečico.
Sir ki je med plastmi mora biti mozzarella.
Dober tek.
prijateljica mi je dala italijanski recept in piše: skrivnost je v tem, da plošče malo pokuhaš, da postanejo mehke…
pa na vsako plast mesa dam še malo naribanega sirčka (vseeno kateri) na vrh pa obvezno spet plast pa polijem s smetano+jajček in potresem parmezan
moj jedec je ne more prehvalit, jo lahko je tudi 2 dni skupaj, ker je jaz ravno ne obožujem
A mogoče kdo ve – a imajo Italijani recept za lazanjo kako zaščiten oz. uradno določen – podobno kot imamo pri nas v uradnem listu recept za idrijske žlikrofe ali prekmursko gibanico?
Ker če pogledaš na internet za recept (npr. traditional italian lasagna ali kaj podobnega) dobiš recepte z in brez bešamela, z rikoto, mocarelo, panceto, gobami in brez njih, meso je enkrat govedina, drugič teletina, tretjič mešano itd itd itd…. In za vsak recept trdijo, da je to pa res tisto pravo…. Tako da je verjetno edina relevantna zadeva, če dejansko obstaja zaščiten recept in potem je to “prava” lazanja.
lasanjo jaz ardim takole: skuham dober golaž iz mletega mesa.
kupim od barile plošče. doma skuham bešamel.
in: plast bešamela, gor surovo ploščico(od barille ni treba kuhat)pa golaž ,bešamel in riban sir za testenine od ljubljanskih mlekarn-tisti že nariban, pa spet ploščo in vse ostalo. zadnjo ploščo prelijem z bešamelon in parmigano reggiano(parmezan za ribat- ne že nariban v vrečkah), jajpa sploh ne, saj vse zakrkne in to ni to.
vržem v mikrovalovko konvekcijsko , 15min in pride ven enkratna in skorjica lepo hrustlajvo zapečena zarad parmezana, tega lahk date tud med plasti.njam, ste mi nerdile en apetit….
Kr neki??????? zakaj mozzarella? Ker se prave pice in prave lasagne delajo izkjučno z mozzarello.
In ne piši bedarij “kr neki”, ker se ti bodo krave smejale. Nimaš pet pik.[/quote]
ufff lasagna in mozzarella pa res ne greta skupaj. Na lasagno gre parmigiano reggiano in nič drugega.
Na pizzo pa res paše izključno mozzarella. No razen če si v nemčiji:)
Forum je zaprt za komentiranje.