lastovo -kamp
Na Lastovu je samo en kamp in še ta je zelo divji in v njem so bili v glavnem mladina in bolj avanturisti. Neke komoditete ni. Vse je bolj divje. Tudi sicer otok ni kaj preveč turistično razvit. Živijo od oddajanja sob in apratmajev. Plaže so kamnite… skratka, če želiš totalni mir, ene par gostiln in par bifejev, nobenih štantov, ene 3 štacune na celem otoku, potem je to Lastovo. Trajkt iz Splita vozi 5 ur. Potem prideš na LAstovo in tam je en star avtobus, ki se mi zdi, da vozi čez otok 2x na dan. Skratka veze so slabe.
Da ne bo pomote, za 1x sem na Lastovu preživela najlepša 2 dopusta v Dalmaciji. Z domačini smo lovili ribe, dobro jedli, …, ampak, če ne bi bili pri domačinih, bi bili prikrajšani za marsi katero doživetje na morju, ob morju…
Pozdravljena,
letos se imam namen odpraviti na Lastovo. Rada bi malo informacij iz takorečeno prve roke. Ste bili pri domačinih v apartmajih ali samo soba. Kakšne so bile cene za apartma ali sobo?Kateri kraj priporočaš.Ali je kakšne kemp na Lastovu?Ali je kakšen problem če prideš na lastovo brez predhodne rezervacije za prenočitev. Ali si je bolje poiskati prenočišče na otoku direktno ali rezervirati preko agencije.
Hvala za odgovor.
Lilijana
Ojla, pred tremi tedni sem se vrnil iz otoka. Tam sem bil že večkrat in se definitivno še vrnem. Najlepše in najboljše nočitve so v Zaklopatici ( apart. ali sobe ), cca. 2 km od mesta Lastovo. Odprt je tudi popolnoma nov camp pri Skriveni luki – čist o.k.. Cen za camp ne poznam, za sobe pa en dober kontakt! http://lastovo.freehost386.com
Če potrebuješ še kakšen info z veseljem odgovorim! tom
Naja, takole nekako:
Plaže so predvsem ena sama skala, samo en del cca. 50 m imaš lepo peščeno. Ampak med skalami so vseeno zelo lepi kotički. Camp je nov pri Skriveni luki, Izgleda dobro!
Na javni prevoz kar pozabi. Tako da bit peš na otoku ni najbolj pametno. Obstaja renta bike&skuter!
Cene nič posebnega, par zelo dobrih restavracij, picerija, tri trgovince, kjer dobiš skoraj vse.
Otok je zelo naraven, torej urejen, vendar nima tipične komerciallne infrastrukture!
Torej užitek v miru, naravi in res dobri hrani!
p.s Če imaš rada pohodništvo, je to pravi raj!
Oj,
tvojega javljanja sem se razveselila, saj sem za Lastovo prebrskala že vse po netu, a najraje imam takšne informacije iz prve roke, oz. od nekoga, ki je prišel od tam.Zadnjih pet let namreč iščem na Lastovu camp a ga do sedaj ni bilo.Le pred vojno 1991, je bil en, a ne ta v Skriveni luki.
Vsekakor bom odpotovala na ponedeljek, saj se mi ne zdi smiselno stat v kolonah. Kako pa je kaj s čakanjem v vrsti za trajekt. Ali je pametno, da sem že kar nekaj ur pred so. v splitu, ali misliš, da ne bo problema, ker bo to ponedeljek oz. torek. Vsekakor bi rada šla na trajekt, ki odpelje ob 10. uri. Je pa to kar malo dolga pot , teh pet ur do Lastova.
No super, praviš, da je dobra picerija in gostilne s hrano. Ali je to v samem mestu Lastovo, ali je tudi kaj v Skriveni luki. S tem ko si napisal to picerijo in gostilne, upam, da to ni vse, no če je dobra hrana potem jih ne rabi bit več. Katero najbolj priporočaš, oz. kje si najboljše jedel.
Hvala za odgovor, upam, da mi kmalu odgovoriš, saj se moj dopust bliža z veliko hitrostjo.
Če te pa pot zanese v tem času na Lastovo, pa si dobrodošel.
Ti , a veš, da sem poskušala, na tej spletni strani, ki si mi jo napisal za lastovo, a danes je bilo napisano, da naj poskusi, drugič.Skaratka pride do zapletov tudi na mreži.
Lep pozdrav,
Lilijana
Hi Lilijana,
za trajekt je res fino če si kakšno uro ali dve že prej v vrsti, tako ne boš imela skrbi. Med tem časom pa se malo sprehodiš po Splitski rivi, ki je čisto blizu.
V Skriveni luki imaš tudi eno restavracijo, ki je prav fletna, hrana pa je v bistvu povsod dobra in relativno poceni razen mogoče v restavraciji v Pasadurju, kjer cene navijejo predvsem zaradi navtičnih turistov ker so tam privezi!
Ja, srečat se pa ne bova mogla ker me bo pot zanesla na Korziko.
Skratka uživaj na prelepem otočku!
lp
Forum je zaprt za komentiranje.