lastništvo in odtujeni otrok
Rabim pomoč,oziroma nasvet,kako se lotiti zadeve,ki se tiče mojega že polnoletnega sina.Da se razumemo,z njim sem v zelo dobrih odnosih,se z njim veliko pogovarjam,mu vedno stojim ob strani in zadnjič mi je izrazil neko željo,o kateri vam bom sedaj napisala podrobneje na kaj se nanaša.
Pred več kot desetletjem sem se ločila in odšla s kmetije,na kateri sem pustila kar nekaj žuljev.Sama zase nisem iskala ničesar,niti zahtevala,samo,da je bil mir,sem raje spokala kovčke in šla novemu življenju naproti.To pomeni,da sem se ponovno poročila z moškim,ki je sprejel pod svojo streho tako mene,kot mojega takrat 11 letnega sina.Šla sva v drug kraj naše države,tako,da oddaljenosti je kar nekaj.
Zda vas vprašam za nasvet,kao bi moj sin prišel do pravih podatkov glede kmetije,kar se tiče lastništva,morda obremenitve itd.
Ko sem bila še jaz na tej kmetiji,je lastnica kmetije bila takratna tašča,oziroma mama bivšega moža.Sinj e edini otrok bivšega moža.Sicer on-bivši mož ima partnerko že mnogo let,s katero živita skupaj pri njemu na kmetiji,samo nimata nič skupnih otrok.
Sin se zanima za kmetijo,samo z očetom nimata dobro razvite komunikacije.Ta komunikacija šepa in tudi odnosi med njima so bolj hladni.Sin je večkrat poiskusil navezati tople odnose z očetom,pa nekako ni šlo,vedno se je nekaj zapnelo.Rekla bi,da prej odklanja,kot sprejema svojega edino rojenega sina.To me zelo žalosti že od vsega začetka,ker še danes čutim,da na prikrit način izvaja odklon do njega zaradi mene,ki nisem mogla več prenašati vsega hudega in to zdaj ni poglavitno.
Ali je možno,da gre sin sam na geodetsko upravo dvigniti zemljiško knjižni izpisek brez vednosti svojega očeta?Svojega naslova sin nima prijavljenega na kmetijo,ampak na naslov svojega očima.
Sin si želi dobiti kot dedič vsaj svojo gradbeno parcelo.Ima svoje želje in vizijo.
Je kaj možnosti in upov,da se pravno pozanima kaj in kako stoji kmetija na papirjih.Ne vem,če se bivši mož zaveda,da vsaka kmetija rabi naslednika za naprej.
Nekaj ovir,ne jasnih odgovorov in med sebojnih trenj,katerim manjka tople čustvene oblike je težko začeti nekaj ustvarjati.
Povejte mi,kako rešiti zadeve,da bo tudi moj sin imel košček raja na domači kmečki zemlji?
Spoštovani!
Vpogled v zemljiško knjigo je javen in lahko tudi vaš sin vpogleda v stanje lastništva in obremenitve na kmetiji. Vedeti mora le naslov (http://prostor3.gov.si/javni/javniVpogled.jsp?rand=0.9019862635618913# ) ali parcelno številko. Lahko pa se za reševanje vaših težav obrnete tudi na odvetnika po vaši izbiri,ki vam bo zadevo pomagal celostno urediti (nič niste napisali o tem, ali oče za sina plačuje preživnino ipd.).
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.