Last minute
last minute je postal v Sloveniji prava modna muha in tukaj pride na vrsto naša kmečka pamet, če je pa last minute je pa ful ugodno in poceni…kar pa sploh ni nujno res! sam da piše last minute, pa že mislimo, da je ful ugodno, potem pa vidiš isto ceno v katalogu:)))))
midva sva se full nasrala in nikoli več v zadnji minuti…razlogov zato je več!
– pravi last minute je res 2 ali tri dni pred datumom, ponavadi pa je tako, da če imaš planiran dopust se jaz ne bi zanašala na to, da bom pa 3 dni pred dopustom našla kaj ugodnega,če ne bom, bom pa ostala doma…
– v večini primerov so nizke cene primerne nastanitvi in ponudbi…
– včasih ti sploh ne znajo povedat kateri hotel je in podobno…
SKRATKA! midva sva se odločila, da raje plačava nekaj več in veva v kaj se spuščava in nimava pokvarjenega dopusta!
– drugače pa kar se oddaljenih držav tiče (Kuba,.. ipd.) so pa res mogoče last minute ugodne cene, ampak če nimaš časa spakirat in drugi dan odpotovat…potem pa smo spet na istem!
lp in veliko sreče!
Živjo!
Na žalost je precej res kar je napisala Lucy… vsaj po mojih izkušnjah. Last minute varianta pride v poštev, če
1. ti je popolnoma vseeno kam bi šel na dopust; imaš npr. več možnih variant in potem izbiraš med njimi, ker tudi če je še objava ni nujno, da imajo tudi prosta mesta (npr. lansko leto ful objav za Tunizijo, ampak nobenega prostora na avionu …), je mogoče samo eno prosto mesto …
2. ti je vseeno kdaj greš na dopust … dan, dva prej ali kasneje …
3. si res flegmatik in te ne motijo razna “last minute” prebukiranja v nov hotel … oz. to, da sploh ne veš v katerem hotelu boš …
4. cene mislim, da niso TAKO bistveno nižje
5. računati pa moraš tudi na to, da za nekatere države potrebuješ cepljenja, ki jih moraš opraviti vsaj 14 dni ali cel mesec pred potovanjem, ali pa da potrebuješ vizo (tudi traja, da jo uredijo) … torej, lahko v last minute varianti izpadeš tudi zaradi tega
In če te vse to ne moti, ni problema …
lp
Tini
Delno je res, kar sta napisale.
Moje izkušnje so super. Jaz hodim že 4 leta na dopust varianta LAST MINUTE in sem bila vedno zadovoljna-vendar pa je tu ogromna razlika SLOVENIJA-AVSTRIJA.Jaz namreč vedno potujem preko avstrijskih agencij (samo 1Xpreko slovenskih, pa nikoli več,ker je bil total poden-organizacija obup,namestitev še bolj grozna), plačam v Ljubljani (turistična agencija Avantura-mogoče še na obroke), letim pa preko avstrijske agencije iz Gradca,….Tako sem bila že na Kanarskih otokih, Bolgariji, Turčiji, Tuniziji in vedno zadovoljna (nikoli ne plačam več kot 60.000SIT!), saj imajo Avstrijci višji nivo kot Slovenci, saj te naši vržejo v čisto vsako luknjo.
Kar se pa načrtovanja tiče je pa res, da so te variante LAST MINUTE znane 3-4 dni pred odhodom, kar je težko, če to zaradi službe ni možno-se pa splača in jaz vedno reskiram in dobim aranžma v terminu, ki mi ustreza.
Vesna
Jaz imam čisto v redu iskušnje s tako obliko potovanja.
3xsam šla z Iliriko (3xGrčija )
Jasno, da ne smeš pričakovati de lux ponudbe. Pričakuješ pa lahko avionski let,namestitev in zajtrk. Sem v dvomih, da bi si drugače to lahko kako zrihtala za tak denar, kot me je stalo tukaj! Grške variante so bile po 40 000sit za en teden.
Lansko leto sem šla celo na fortuna varianto, kar pomeni,da je bil hotel znan šele ,ko smo prišli dol. Hotel je bil čisto soliden(beri čist, soba je imela še mini kopalnico), zajterk tudi (samopostrežen) pa še v centru mesta smo bili. Kolegica je šla z Globturjem (isti avion) in je zadevo plačala že maja, pa jo je prišlo čez
80 000 tisoč. Je bila razočarana, ko je slišala za kakšen denar potujem jaz in koliko je dala ona. Malo sreče moraš imeti pa pričakovati ne smeš bog ve kaj pa je kar v redu. Saj vse dodatne stvari: oglede, pa renta car pa dnevno prehrano tako ali tako dodatno plačaš. Pa v hotelu tudi nisi ne vem koliko časa… Kakšnih klim v teh variantah ne moreš pričakovat. Bolje je, da si cel dan zunaj! Jaz grem letos sigurno spet! V Grčijo jasno, z last minute varianto, začetek julija, ko je najceneje!
Za destinacijo pa se odločim max dva tedna prej!
Poglej na http://www.enka.si. Tam imaš vse cene in lahko primerjaš. Prav tako si lahko sama rezerviraš po netu. Plačilo na obroke.
Forum je zaprt za komentiranje.