Lasje po porodu
Draga gospa Alenka!
Prosim, oprostite da vas še enkrat nadlegujem. Moje poporodno izpadanje las zdaj traja že dva meseca. Med tem sem obiskala že dva dermatologa, prvi mi je dal hormonske injekcije, drugi pa preparat Regaine – vse skupaj pa ne pomaga čisto nič. Prav tako vsak dan jem tablete Nutrival in Biotin, pa železo, pa proso,… Tudi to vem, da se ne bi smela sekirati, a ko se moram zjutraj počesati imam cmok v grlu. Vsako jutro ob česanju mi izpade okoli 150 las, ob pranju pa je prava katastrofa. Na sencih so mi lasje že čisto izpadli (tako kot običajno moškim), vendar so hvalabogu na gosto zrastli novi približno že ene 3 mm dolgi laski.
Prosim svetujte mi, vem da imate bogate izkušnje, so ti laski znak, da se lasišče tudi drugje obnavlja? Bojim se namreč, da se bo taka pleša kot se mi je naredila na sencih razširila tudi čez vso teme. Kaj to pomeni tako izpadanje, cca 200/dan, če mi bodo še par mesecev tako izpadali. Bom res napol plešasta? Vem, da sem vas čisto zamorila, a si preprosto več ne znam pomagati. Vsak dan sproti si obljubim, da se ne bom jezila, pa žal ne gre… Še to, moje detece je staro 4 mesece.
Najlepša hvala. Lana
Da se lasje obnovijo, traja kar nekaj mesecev.Viden izrastek novih lask, pa kaže na to, da kura, ki jo vztrajno počnete, deluje.!!
200 las ninobena panika!Res vam svetujem, da se več ne obremenjujete in živite normalno.
Vedeti morate, da problem, ki ga imate, vi sami vidite še veliko hujše kot ga vidijo ljudje okoli vas.
Prenehajte se česati in šteti lase na glavniku ali umivalniku, ker ne bo to pomagalo prav nič.
Zaupajte strokovnjakom, saj vedo kaj počnejo. Rezultat se ne more poznati tako hitro.
Jaz pa vam zagotavljam, da niste edina in da skoraj vsem ženskam po porodu izpadajo lasje.
Če se boste obremenjevali in s tem obremenjevali okolico, boste svoje psihično stanje samo poslabšali.
Poleg tega imate malega otročička, ki potrebuje mamico, ki se bo posvetila njemu in dojenju in ne toliko sama sebi. Otroci to čutijo in tudi hitro odreagirajo.Vse kar počnete, je v redu, posvetujte pa se kako to vpliva na vaše dojenje, če že niste mleka povsem izgubili, kar je tudi odraz psihičnega stanja.
V življenju je dosti drugih pomembnih stvari in če ste popolnoma zdravi, če ste dali skozi tudi druge preiskave, res ni razloga za preplah.
Raje pojdite na sprehod, pokličite kolegico in se pogovarjajte o čem lepem, lasem pa pustite, da si opomorejo sami, saj imajo svoj ciklus rasti.
upam, da vam bo moj odgovor vsaj malo v pomoč.
Srečno!
lp alenka
Da te malo potolažim ….imela sem dva zapordna poroda in po vsakem prenehanju dojenja se je na moji glavi zgodila prava katastrofa….tudi sama sem bila pri dermatologu, ki me je vsaj potolažil, da mi vsak las, ki izpade zraste nazaj…..po treh letih imam sedaj tam, kjer sem imela skoraj plešo (na sencih)….lase:-))))….spet je vse normalno in lasje so spet tako kot morajo biti:-)))))
Forum je zaprt za komentiranje.