Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek laserska operacija dioptrije

laserska operacija dioptrije

Mogoče ne sodi ravno na ta forum, pa vseeno prosim za pomoč.

Zanima me, ali je bil kdo od vas na laserski operaciji dioptrije. Želela bi vedeti ali ste z izidom operacije zadovoljni, kakšna je bila dioptrija pred op. in kje so poseg opravili.
Najlepša hvala za pomoč :-))

Aleksandra

Oj!
Minilo je dobro leto od operacije. Zelo sem zadovoljna in sploh ne vem zakaj sem tok časa čakala. Operirana sem bila v tujini. Dioptrija pred operacijo -10,5, danes -0,50. Baje zelo vredu operirajo v Žalcu in pa dr. Kocmut v Mariboru.

Ja in koliko to košta?

Ful košta darling, ful….pri nas je ceneje! Mislim da okoli 500.000 sit za oba očesa.

Kje v tujini? In koliko je stalo?

V reviji Viva je bil objavljen članek na to temo.
Opreirajo tudi v ordinacijo dr. Morelove.
Po operaciji dipotrije naj ne bi bilo.
Cena je pa je res okoli 500.000 za obe očesi, kar pač moraš dati iz svojega žepa.
No kakšno je življenje po “po operaciji” pa tudi mene zanima.
Mislim na razne aktivnosti in delo za računalnikom. So morda kake omejitve?
LP

Dve uri po operaciji sem imela prvi pregled. Moj vid je bil 60 %. Rekli so mi naj ze zvecer probam brat kaksno knjig (naj treniram vid). Poizkusila sem in je kar slo. Naslednji dan so mi pri pregledu rekli, naj gledam televizijo. Bilo je hecno….saj sem dobesedno “zumirala” z ocmi. Moj vid je bil 75 %. Skozi hotelsko okno sem gledala dol eno trafiko…kjer je bil napis. Takoj nisem videla prebrat, potem pa kot sem rekla “zom” in slika se mi je popolnoma izostrila. Neverjetno! Sedmi dan po operaciji sem imela 95 % vid ! Kaj takega…kdor ima dioptrijo -10 in več, verjetno ve, kaj to pomeni.
7 dni po operaciji sem sla z avinom domov. Na avinu zaradi suhega zraka in klime nisem imela nobenih problemov. Nakar mi je domaca zdravnica dala še 10 dni bolniške….češ…naj pazim na svoje oči in naj jih ne obremenjujem.
Potem sem šla v službo, kjer delam 8 ur za računalnikom. Na začetku sem imela probleme z izostritvijo vida…potem, pa kmalu ne več. Približno 8 mesecev po operaciji sem se zjutraj zbujala z zelo suhimi očmi. Imela sem umetne solze, ki so mi zelo pomagale. Nakar je ta “suhost” izginila in danes…dobro leto po operaciji nimam več z suhimi očmi problemov.
Problem imam pa ponoči oz. v mraku. Zdravniki so me opozorili, da je možnost, da v temi ne bom nikoli dobro videla. To se je zgodilo v mojem primeru. Takrat nataknem očala z dioptrijo -0,50 in vozim avto tudi ponoči brez problemov!!
Še nekaj pooperativnih izkušenj. Imela sem probleme z pranjem las, vendar sem si nataknila očala za plavanje in je šlo. Prvih nekaj noči sem spala z plastičnimi pokrovkami ( nisem povedala, da sem dobila alergijo na antibiotike in sem imela nekaj zapletov zaradi tega). Oči se 14 dni ne smeš dotakniti!! Zunaj sem hodila z sončnimi očali in se izogibala vetru ( da ne bi dobila kakšen drobec peska v oči).
Še nekaj….2 meseca po operaciji sem se že potapljala, mogoče je bila za občutek morska voda za moje oči bolj slana…to je pa tudi vse.
Skratka po 2 mesecih živiš popolnoma normalno življenje. Tako so mi rekli zdravniki in je res držalo.
Srečno vsem, ki se odpravljate na tak poseg.
Jaz osebno sem presrečna !!!
Če vas pa še kaj zanima…pa vprašajte.

Hvala ti za odgovor. Spraševala sem za prijatelja, bi bila pa zelo vesela tvojega maila, če lahko :-))

Hvala vsem.

Aleksandra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close