Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style laser v nosečnosti

laser v nosečnosti

Pozdravljeni! Mi lahko poveste ali je v času nosečnosti (začetek) dovoljeno lasersko odstranjevanje dlačic (noge). Sem popolnoma zmedena. Med. sestra, ki to opravlja pravi, da ni dovoljeno, ginekolog pa, da ne vidi razloga zakaj ne bi bilo. Hvala in lp

Naša navodila od proizvajalcev in dermatologa so taka, da se aparata ne sme uporabljati v času nosečnosti, zaradi hormonskih sprememb v telesu!

LP!

kaj pa med dojenjem?

Tudi med dojenjem je v telesu spremenjeno hormonsko stanje, zato se prične s terapijami lahko šele po dojenju!

LP

Kako pa hormonske spremembe lahko vplivajo na telo in na lasersko odstranjevanje?

Ko vaše telo ni v hormonskem ravnovesju, to deluje tudi na vašo kožo, zaradi česar je zelo občutljiva in ob obsevanju z laserjem lahko reagira z opeklino!

****************************** Petra Hojak s.p. Kozmetični salon - Cosmetic line Masarykova cesta 14, 1000 Ljubljana Tel. za naročanje: 031-598-828 01-4323301

Hm… Kako pa to kej vpliva na samega otroka v nosecnisti??? Moja zdravnica pravi, da nikakor ni uredu, zaradi sevanja. Ne zaradi opeklin, ker opecen/a si vsekakor, noseca ali ne… vsaj jaz sem bila in, tudi tise, ki jih poznam. Tri krat sem bila, in so bli rezultati izjemni. No cetrtic vec nisem sla, ker sem zanosila… Hitro so zrasle nazaj tiste(se isti mesec) , ki sem jih ze imela, zraven pa se enkrat vec novih-groza! Kozmeticarka pravi, da mi nebi nazaj zrasle, ce bi sla do konca(6-7 krat), ampak… No, bom sla, ko rodim. In ce zrastejo nazaj… grrr,bom pa huda, ker to(zame svaj) ni drobiz-90eur/1 obisk(x 7, za nic)!!

🙂

V času nosečnosti se zaradi hormonov lahko spremeni tudi poraščenost po vašem telesu(več dlak na nogah, rokah, obrazu, vratu…), kar pa ni realna slika, saj vse niha in se da kontrolirat.Šele po porodu se bo vaše stanje umirilo, določene dlake bodo izginje, koža bo normalna, in takrat se bodo tudi videli realni rezultati laserske terapije.Zato je med nosečnostjo brez pomena hodit na terapijo!
Če vi hodite na pravi LASER(ki ima moč prodiranja v globino-saj z njim režejo v operacijah)je to za otroka lahko nevarno!Če pa hodite na svetlobo, kot je IPLaparat, ki je del sončne svetlobe, s katerim delam sama in ga poznam, pa deluje na področju kože in ne v globino, pa vem v najhujšem primeru naredi opeklino prve stopnje!
Svetujem vam, da nedaljujete po dojenju, ker so tako svetujem tudi sama svojim strankam(saj pri nakaterih je koža tako občutljiva, da lahko nastanejo trajne posledice-temne lise)in tudi dermatolog ,ki me je uvajal v delo z aparatom!In niste kriva za poraščenost , ki je močnejša, ker niste naredila terapije do konca, ampak hormoni, ki so spremenjeni!

lep pozdrav

****************************** Petra Hojak s.p. Kozmetični salon - Cosmetic line Masarykova cesta 14, 1000 Ljubljana Tel. za naročanje: 031-598-828 01-4323301

Sem bila ža čisto odločena da grem na laser zaradi močne poraščenosti, zdaj pa sem tole prebrala. Trenutno še dojim in nameravam dojiti še najmanj eno leto. Meni se pa zdi da sem zdaj malo manj poraščena kot pred nosečnostjo in dojenjem. Ali je to normalno ali je lahko posledica hormonskega neravnovesja? Namreč razmišljam da bi šla še na pregled h endokrinologu. Ali ta pregled tudi ni smeselen med dojenjem?

Počakajte 1 leto po porodu, kajti v tem času se vam lahko vse uravna in boste normalno poraščena!Če pa se bi, pa pojdite, da ugotovite vaše stanje hormonov!Tako vam bodo lahko pomagali, če niso v ravnovesju, potem pa šele ukrepajte s posegi od zunaj, da bo efekt.Kajti najprej moramo odpraviti vzrok, da lahko se lotimo posledic!

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close