Najdi forum

Lariam?

Sem v dilemi glede Lariama-tablete proti malariji. Te so mi namreč popotniki in drugi kolegi odsvetovali, češ da so zelo močne in škodljive, ko pa sem bila na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, mi jih je zdravnica toplo priporočila. Da je Indija izredno malarično območje in da če slučajno dobim malarijo …….
HVALA IN LP, JANA

Sama se odloči, komu boš zdaj verjela. Vsake tablete so škodljive, toda, če to primerjaš s škodo, ki jo povzroči malarija…
V Rajastanu v puščavi ni komarjev, na ostalih področjih, kamor greš, je drugače.

Živjo

Za Indijo pride v poštev tudi Doxycicline, svetujem pa da ga kupiš ko boš enkrat tam (je ful cenejši). Sicer je pa Indija tako zelo velika, da je vrsta tablet proti malariji ovisna tudi od področja kjer se nahajaš. Če boš tablete kupila tam ti bodo tudi najlažje svetovali, saj tam v lekarnah oni točno vejo kaj je za določeno področje primerno. Jaz sem tako naredila na Tajskem in je blo vse ok. So pa te tablete (Doxycicline) take, da nimajo takih stranskih učinkov kot lariam (oz. jih sploh nimajo), tablete piješ vsak dan ob isti uri, začneš 4 dni pred odhodom na malarično območje, piješ jih pa še 28 dni po prihodu domov.

Več informacij na:
http://thorntree.lonelyplanet.com/messagepost.cfm?postaction=reply&catid=16&threadid=305811&messid=2532138&STARTPAGE=1&parentid=0&from=1

LP

Glede Lariama, jest sem jih jemal za Afriko, nobenih stranskih učinkov, razen ta da ne smeš na tisti dan ko vzameš pit pera. Glede Doxyciclina pa tko, jemleš usak dan, sam ko sm prašu v Ljubljani kok stanejo me je kr na rit vrgl ker mi je tista dohtarca rekla da za 7 tednov okol 50 jurjev 🙁

lp,Miha

Sej zato pravim, da je bolje, da jih kupiš tam kamor si namenje (Doxycicline in podobno). So občutno ceneje!!!!!!!!! (za en mesec cca 1500 sit:))

LP

Lariam? kar se meni tiče NI PROBLEMA! Jemljem ga že zadnje štiri leta (vsako leto 1 mesec-potovanje) in NIKOLI, NIKOLI nikaršnih problemov.
Toliko se piše o nekih stranskih učinkih. Kakšni naj bi bili? Jih občutiš takoj ali naj bi jih če leta?
No, pa moja draga se mi v izkušnjah z lariamom tudi pridružuje. NIKOLI NOBENEGA PROBLEMA, čeprav se včasih tudi na lariam-dan nisva držala nazaj (kar se alkohola tiče).
Samo nečesa se drži kot svetinje:
VEDNO in res VEDNO ga vzemi na poln želodec. Skratka, takoj po obilnem obroku!!!!!!!!!!!

No da še jaz povem, da sem doslej jemal troje tablet proti malariji (tudi lariam) in nisem nikoli imel kakršnih koli stranskih učinkov. Seveda se pa strinjam da je to zelo odvisno od človeka. Če nisi nekaj zelo občutljiva ne bo težav!
A

Ja, se pridruzijem mnenju Gilderja, nikol na prazn želodc pa še neki, verjem, ne priporočam ti, da se ti raztopi v ustih, čimprej požri dol, k je toooooooooook nagraužno :///

Hoj,
Lariam je fajn, ker se jemlje samo enkrat na teden, doksiciklin pa vsak dan. In nikakor doksiciklin ni brez stranskih učinkov, čeprav so drugačni kot pri Lariamu. Res pa pazi na poln želodec, pa pirček. V kombinaciji z alkotom pride lahko do stranskih učinkov na živčevje, postaneš nervozen in razdražljiv, kar se lahko konča z grdim kreganjem (lastne izkušnje).
Pa fajn se imej v Indiji! Nina

ma dej ni res da je indija izredno malarično obmocje spada mislim da v eno izmed srednjih skupin malaričnosti, je pa res da zadeva niha glede na letni čas in na geografsko velikost indije. sej se vidi na karti ki jo imajo na zavodu za zdravstveno zavarovanje.
Jug je malo bolj malaricen ostalo pa na izi… tko da ni panike mej jih sabo za Stand by varijanto ce te zagrab jih pač pojes, drgac pa je aje kriza z sanjami lasmi in sotalim slabim pocutjem..

lp

damjanc

jaz nisem jemala Lariama, ampak tablete Malarone, ker so baje boljse. Nisem imela nobenih stranskih ucinkov. Se jih pa ne dobi v Slo – jaz sem jih kupila v Avstriji.

Da se jih dobi… ce imas denar…za en mesec priblizno 30 tisočakov(na institutu za varovanje zdravja)… mi smo se potem odlocil za Lariam in ni bilo problemov

Kaj pa vibramicyin? Potujem skozi Kambodžo, kjer baje lariam ne prime, vibramicyn pa naj bi (tudi)imel blazne stranske učinke. Ima kdo izkušnje s tem antimalarikom?

hm, ce se prou spomnem tole ni splošno uporabljan antimalarik in tudi ni ciljno narejen za uporabo proti malariji, učinkuje proti koleri in še nekaterim “ornk” boleznim, je pa res, da ga je dobr met sabo. Nam so priporočal, da če dobiš karkoli, al malarijo al kej druzga, v Afriki in nimaš dostopa do dohtarja, da uzameš to 🙂

lp,Miha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close