Laos
Zdravo!
Marca se odpravljava s punco na prvo potepanje izven Evrope.
Nikakor se ne moreva odločiti, katera destinacija bi bila bolj začetniška in ob enem tudi cenovno ugodna (cca. 300 tisoč).
Razmišljala sva o Kubi, mogoče bi bila vredu kaka J.Ameriška država, ali pa kak Tajvan, Vietnam, Laos…
Kaj nama predlagate?
Živjo!
Glede na stroške je Azija verjetno najbolj ugodna…odvisno je tudi, za koliko časa mislita jit. Jst vama predlagam Laos, kjer še ni odkrit tisti masovni turizem…v Vietnamu je baje že malo več folka…
Odvisno, kako gledaš na to začetniško varianto…kamorkoli že bosta šla, vaju bodo verjetno na začetku mal p’našal okol…ampak, se bosta hitro navadla 🙂 Uglavnem, ne pusta se jim, pa uzivajta!
jaz sem tudi za PDR Lao.
Sem se ravno vrnil iz Peruja in Bolivie.Na dan rabis med 20-25$.
Karto za Bankok dobis za okrok 150.000 sit+viza za Tajsko (9500sit) in Laos(30$).
Spomladi sme bil v Laosu. V 3. tednih sem porabo 210$. Na obmocu 4 tisoc otočkov spiš za 1-1.5$/dan bungalov. hrana za 1$ obrok.
Ljudje noro prijazni, ni pokvarjen tako kot Kambodza…
Mislim, da je Laos se ena tista tazadnja “cista” dezela v Aziji.
lp
zoran
Hm, pač stvar gledanja…Jst sem bla dol v začetku deževne sezone, tako da so ljudje že pošteno jamrali, da ni vode in, da potrebujejo dež. Ni ga bilo ne vem kako veliko, ko je bil, pa je bil po eni strani moteč, po drugi strani pa vsaj vidiš, kako ljudje v tem času in prostoru delujejo. Ko je bil dež, smo se umaknili pod streho,…če si bil na pick-upu, si dobil pa čez glavo polivinil :)…če boš hodila v tem času, potem ti definitivno priporočam eno pošteno palerino, da jo daš lahko čez sebe in čez ruzak…ponekod lahko verjetno pričakuješ tudi, da ne boš nikamor prišla (ker po cestah ne bo šlo).
Mogoče bi bilo bolje (če seveda imaš to možnost), da čas potovanja zamakneš na jesen.
Lp, anka
Forum je zaprt za komentiranje.