laos, vietnam
Bil lani poleti v Laosu. Super ljudje, dežela je še vedno izjemno skrivnostna, malce zaprta vase-izjemna osvežitev, še posebej , če greš v Laos iz Tajske. svetoval bi ti, da si ne natrpaš preveč urnika. Vse je zelo poceni. Povezave niso preveč dobre(še posebej ne v provincah daleč stran od prestolnice Vientiana), predvideno 5-urno potovanje z avtobusom se lahko razvleče tudi čez celo noč,…sicer pa je avtobusnih povezav dovolj, tudi odhodi so dokaj točni, le čas vožnje jih malo baše.
guesthousov je dovolj. v monsunskem obdobje se večina cest ful blatnih, kar še upočasni potovanje.tko da pejt v Laos u izi, nej se ti ne mudi preveč in imela se boš prekrasno.
da se leteti direkt v vientiane, cene ne vem. še najlaži bo, če letiš v bangkok, pa greš z vlakom do Vientiana in od tam naprej. Al pa iz BKK na sever Tajske in čez čez mejo v severni Laos, počasi potuješ na jug in od tam v Vietnam.
Vizo za Laos dobiš komot tm dol.
v laosu sm bil julija in se ni tok dezevalo. Bilo je sicer skoz oblacno in vsake toliko casa se je ulilo.kakor so mi govoril domacini, je najhuje tm nekje septembra, oktobra, ko tok dezuje, da makadamske ceste popustijo in so mnogi kraji za nekaj casa kar odrezani od sveta, saj celo najvecji tovornjaki ne morejo cez reke blata(=ceste). sam to je v najbolj odmaknjenem delu(SV).
ce imata dovolj casa, probejta iti tudi stran od glavne turisticne poti Luang Prabang-Vang Vieng-Vientiane-proti Kambodži/Vietnamu.
Čav
Jaz sem bil predlani (avgust, september) v Laosu in ni skoraj nič deževalo – 10 dni po 1 uro na dan. Baje pa tudi ko dežuje več dni naj ne bi bilo problemov z prevoznostjo cest (pravijo domačini).
Če ti dam pa še svojo oceno Laosa: Zelo malo turistov, v primerjavi z sosednjimi državami se mi zdi še najmanj zanimiva – ni veliko stvari za vidit. Vietnam je daleč najboljši, najlepši okoli.
LP, Luka
poglej kaksno je vreme ko mislis potovati po raznih vodicih in internet straneh mislim pa to ni najbolj primeren cas za potovanje sa je soparno in dezevno in kot so omenili ze drugi ceste niso prevozne sploh v laosu reke pa revec narastejo da bi potovali po njih…
preveri predn gres..!!
vietnam je res zelo ql!!!!! nolj kot tajska
Forum je zaprt za komentiranje.