Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Lani Borut NESPOSOBEN, letos ga hocete za predsednika??? WTF?

Lani Borut NESPOSOBEN, letos ga hocete za predsednika??? WTF?

In zakaj bi moral človek izbrati zlo ?

Seveda berem za sabo. 🙂
Gre se za to, da izbiranje zla, pa naj bo večje ali manjše, ne bo čisto nič spremenilo.
Še vedno bodo na “odru” eni in isti igralci. Zato je to pasivnost. Obkroževanje enih in istih nas le drži v tem propadajočem sistemu.

Bilo je kar nekaj drugih kandidatov, ampak so v igri spet isti igralci. Kar pomeni, da še večina ljudi ni pripravljena na spremembe.
Zato je bolje obkrožiti Miki miško, ker je to znak, da imamo dovolj enih in istih.

Robi, to da mečeš vse v isti koš, je pač nepoznavanje. Zdaj boš pa rekel da leva in desna stran podpirata enake (iste) zadeve? Se zavzemata za iste stvari?

Tudi jaz že nekaj let izbiram po principu tistega ki ga nočem (se pravi manjše zlo) ker tistega ki bi ga rada, ni na seznamu.

Dejstvo je da eden izmed 3 kandidatov BO novi predsednik. Če si bil zadovoljne z prejnšnjim mandatom, voliš enega, če navijaš za desnico, drugega… To, da bi volil MikiMiško, je pa jasno podjebavanje in kaže na nerealnost volilcev. Koga bi potemtakem volil? Jelinčiča? Aja, nobenega. Ja, anarhija rulz ane.

In zakaj bi moral človek izbrati zlo ?

.[/quote]

Udeležba na volitvah ni le naša državljanska pravica, ampak tudi dolžnost. Naj te spomnim, da so v sosednji državi fašisti prišli na oblast, zato ker so drugi zapustili parlament “iz protesta” (in glej ga zlomka, potem se niso mogli več vrniti…), ne z zmago na volitvah. Tako da moralna dožnost vsakega posameznika je, da gre na volitve in se nekaj odloči. V najslabšem primeru to, da odda prazno glasovnico.

Zakaj izbrati zlo? Zato ker obstaja VEČJE in MANJŠE zlo. Če vidiš to gradacijo (in ti niso vsi enaki), je MANJŠE zlo še vedno bolje kot prazna glasovnica.

Bilo je kar nekaj drugih kandidatov, ampak so v igri spet isti igralci. Kar pomeni, da še večina ljudi ni pripravljena na spremembe.
Zato je bolje obkrožiti Miki miško, ker je to znak, da imamo dovolj enih in istih.[/quote]

Vsi ti velecenjeni drugi kandidati niso zbrali dovolj glasov, da bi lahko “konkurirali”. Pa bi jih lahko, če bi želeli in v to vložili dovolj časa in truda …

Zakaj bi bilo manjše zlo boljše od prazne glasovnice? Prazna glasovnica lahko sporoča: “nimi vseeno, rad bi volil, pa ni nikogar ustreznega”. Medtem ko, če izbereš manjše zlo, pomeni, da se strinjaš s ponujenim. 🙂
No, jaz nisem oddal prazne glasovnice, ampak sem volil (po dolgem času), ampak nismo na pravi poti, kakorkoli obrneš. Zaenkrat nam gre še dobro, ampak za radikalnejše spremembe bo pač moralo pošteno počit. Še vedno je bilo tako. Zaenkrat pač še niso nujno “potrebne” oziroma še stanje v družbi ni dosegli kritične točke. Ti ljudje se lahko še tako zelo trudijo in govorijo resnico, ampak nič ti ne pomaga, če ne vidiš, kam tvoje odločitve in prepričanja vodijo na dolgi rok.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Moja državljanska dolžnost je, da vržem bombo na parlament, kot največje leglo korupcije in klientelizma.

In dokler bomo videli in izbirali zlo, tako dolgo bo nam zlo vladalo.

Kako pa gre to skupaj ?
Ravno zaradi moralnih zadržkov se ne morem odločiti za to, da bi obkrožil in s tem izbral nemoralnega človeka.

Jaz nisem za nobeno zlo…Kako tega ne razumete ?

Zlo tudi ni vedno tam, kjer ga posameznik vidi. Saj veš Robi, kako to gre. Včasih vidimo tisto, kar izhaja iz nas. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zame nepošten človek ne spada na vodilni položaj. Še najmanj pa v parlament ali na mesto predsednika.

Če z oddajo prazne glasovnice tvegaš, da bo izvoljeno večje zlo, potem je manjše zlo boljše od prazne glasovnice.

Jaz načeloma nisem pristaš prazne glasovnice. Se mi namreč zdi (v nasprotju s tem, kar se zdi mnogim drugim, vključno s teboj), da s tem delaš samo uslugo “večjemu zlu”. Ki se mu tako ni treba ukvarjat z večino volilcev in mu je dovolj, da angažira svoje privržence in ti ga izvolijo.

Nekako tako kot na referendumih v SLO, kjer se nam prepogosto dogaja, da neka mala zainteresirana manjšina spravi skozi neke ukrepe, s kaerimi se večina (domnevno) ne strinja. Ampak ker je za mala zainteresirana manjšina bojevita in gre na volišča (večina pa ne), je pač rezultat takšen kot je… 🙂

Sicer poročila naslednji dan razlagajo, da nizka volilna udeležba kaže na nezaupanje politiki blablabla, ampak realnost je, da tisti, ki so izvoljeni, bodo tam za naslednjih x let, nezaupanje gor ali dol. In se bodo začeli ukvarjat z nami malo pred naslednjimi volitvami. In še takrat bodo nadvse zadovoljni, če bo udeležba (tistih, ki jih ne podpirajo) nizka, saj tako bo tveganje z anjihov stolček manjše…

Blablabla so tudi zgodbe o levih in desnih..Vse je isto sranje, drugo pakovanje. 🙂
Služijo le sami sebi. Zato se večino časa ukvarjajo sami s sabo.

… če živiš v idealnem svetu je seveda ta teorija nadvse pohvalna. Na žalost smo mi daleč od idealnega sveta…

Robi, se res ne zavedaš, da s tem ko nisi oddal glasu, si dejansko podprl tistega ki ima največ glasov? Tudi če se ti vsi 3je zdijo slabi, bo eden izmed njih vladal nadaljna 4 leta in tej izbiri botrujete vsi tisti, ki niste šli volit.

Sploh znaš opredeliti, kaj ti ni všeč in morda naštet, kaj pa ti je bilo?

Zakaj bi sploh zmagalo večje zlo? Kdo je pa tako neumen, da bo volil večje zlo, če ima na razpolago manjše? 🙂 Če narod izbere večje zlo, ga verjetno izbere zato, ker misli, da je manjše. A ni tako? 🙂

Ljudje, ki se imate za moralne avtoritete, ne pridete dalje kot do zlivanja gnojnice za šankom ali na forumu. Ok, fukni bomo pred parlament. Kaj boš dosegel? Nič, po tebe bo prišla policija in dobil boš ene par let Doba.

Recimo, da jutri pride do revolucije v Sloveniji. Kdo bo potem na oblasti? Zagotovo to ne boš ti, niti nihče tebi podoben, temveč bo prišel na oblast nekdo, ki je dovolj odločen, pogumen, dovolj pripravljen iti čez trupla. Ti nisi tak. In jovo na novo, spet boš pizdil, kako niso pošteni ljudje na oblasti.

Na oblasti je lahko samo tisti, ki se je sposoben tja prigrebst. Negrebatorji nimate šanse. za to, da prideš na oblast, moraš imeti v malem prstu Machiavelija, ne Biblijo in imeti čimmanj zavor, tudi moralnih.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Razloži mi prosim to logiko. Zakaj bi z neudeležno dal glas tistemu, ki ima več glasov? Zakaj pa ne tistemu, ki jih ima manj? Kako pa veš, koga bi sicer, ta ki ni šel volit, volil, če bi šel?

Robi, kdo bi moral biti na volilnem lističu, da bi ga obkrožil? Povej prosim. Pa ne se izgovarjati na ‘tajnost glasovanja’, saj samo debatiramo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Chuck Noriss. 🙂
Ne mislim osebno, ampak takšen tip človeka, ki ne bi bil nastavljen od politične garniture ter z njimi posredno ali neposredno povezan. Ker jih imam poln kufer.
Moralna avtoriteta, ki bi vsaj pomagal končati 20-letno vladavino te mafije.

Pahor je bil predsednik vlade in ni naredil nič, ko so na veliko kradli. Pa čeprav je vedel kaj se dogaja, se je le izgovarjal, da je vsem zaupal….On pa bil le žrtev….Kaj bom s takšnim predsednikom, ki nima hrbtenice in mu je pomembna le medijska pozornost. Njemu se le fajn zdi, da ga ženske občudujejo in govorijo kako le lep in simpatičen…

Saj ravno o tem govorim. In to je žalostno, da moralne avtoritete in pošteni ne pridejo dlje, ker nam vladajo le nepošteni in drug drugemu krijejo hrbet. Pošten človek bi lahko vse ogrozil. Zato ga niti ne bi na lep način spustili zraven.
Še Pezdirju so grozili, ker je hotel preveč povedati.

Naivni narod pa hodi na volitve in še naprej voli zlo.

Robi, kaj pa če ni imel inštrumentov, da bi kaj naredil, kaj če ni imel dovolj podpore, dokazov? Saj veš kako se danes krade, tako da se jih ne da dobit, ker hvatajo krivine oziroma iščejo luknje v zakonih, pravilih. Ne kradejo pa vsi, v to sem prepričan.

Robi, včasih so kradli za sproti, zdaj pa kradejo na zalogo. Slovenija ni tu nič drugačna, kot vse ostale države. Takšna je politika, predvsem pa kolesje, ki vrti politiko.

Se mi je zdelo ja, da imaš nerealne predloge. :/
Vsi bi drugače, nihče pa ne ve kako, kdo…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Japkica, imaš prav. Vendar še to ni zame opravičljiv razlog, da izvolim enega izmed lopovov. 🙂

Mogoče dandanes še res nerealen predlog…To zame ni pomembno. Jaz ostajam pri svojih prepričanjih in idejah.

Seveda bi lahko naredil, vendar bi s tem tvegal svojo politično kariero. Bi pa pridobil moje zaupanje in zaupanje podobno mislečih.

Verjamem…A to je narobe svet. Vsaj po mojih prepričanjih. Da se ščiti največje lopove, zapira pa tiste, ki bi se borili za pošteno oblast.

Robi, ti ni narobe svet, to je realen svet. Sem ti razložil, zakaj. Ti oz. tak tip človeka, kot si ti, nimaš nobene šanse prit na oblast. Zakaj? ker si se premalo pripravljen grebst, druge v drek tiščat, sebe pa v ospredje in preko trupel.

Kako pa si ti mislil, da se v drugih državah pride na oblast? Prav povsod pridejo h kruhu samo grebatorji in nihče drug. V kakšnih malo bolj zanimivih časih pa celo z vojaškim udarom.

Robi, oprosti, v tej temi dleuješ kot otrok, ki verjame v dedka Mraza. Politika je kot igra s prašičem v blatu. Ti si umazan, prašič pa uživa. In vsak politik se slej ko prej umaže, ali pa ga umažejo drugi, kdor na to ni pripravljen, kdor ni pripravljen na podle igre, krute borbe, ni za politiko.

Idealisti ne boste nikoli na oblasti. Tudi če boste kdaj zanetili revolucijo, bodo po revoluciji oblast prevzeli odločnejši in brezkompromisni ljudje.

Spider, res je to, kar si napisal. Robi je prevelik idealist ali pa se takega dela. :))

Spider…..Saj to je vse čista resnica kar si napisal. Tudi to, da delujem kot otrok : 🙂
Razen zadnjega odstavka. Če bomo kdaj idealisti prevzeli oblast, potem bo to pomenilo, da je večina ljudi prešla na višji nivo zavedanja in ne bodo več dopuščali, da bi oblast prevzeli spet takšni, kot jo dandanes.

Razloži mi prosim to logiko. Zakaj bi z neudeležno dal glas tistemu, ki ima več glasov? Zakaj pa ne tistemu, ki jih ima manj? Kako pa veš, koga bi sicer, ta ki ni šel volit, volil, če bi šel?[/quote]

Ker če bi šel volit, bi po vsej verjetnosti glasoval proti tistemu kandidatu, ki je dobil največ glasov. Ker če bi mu bil kandidat z največ glasovi všeč, bi ga šel volit, mar ne? 🙂

Omejitve so samo v naših glavah. In s svojimi omejitvami si krojimo usodo. 🙂

Ne boste. Sploh ni šanse. Nihče ti ne bo oblasti ponudil, do oblasti se moraš prigrebsti, idealisti pa se ne znate grebsti. Ker imate privzgojene določene moralne zavore, ponižnost, ubogljivost..vladajoče elite so vas že zdavnaj ustrezno dresirale. Z rohnenjem po ulici pa še nihče ni prišel na oblast. Tudi v francoski revoluciji niso prišli na oblast tisti, ki so revolucijo začeli, ampak čist eni tretji. Tako to gre.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close