Najdi forum

laneno seme

Ima mogoče kdo kakšne izkušnje z lanenim semenom, ki je menda odlično za boljšo prebavo. Ne vem namreč kako naj ga pripravim da bo najbolj učinkovito, našla pa nisem v nobeni knjigi.

Jaz jem kar surovega brez vsega, v skuti, v domačem kruhu…
LP

mleko pogrejes, dodas ovsene kosmiče, laneno seme, mogoče kaksno zlico sadnih mislijev, meni ga ni ljubsega zajtrka. + je zdravo

Teja, meni je laneno seme pri prebavi izredno pomagalo, pravzaprav se mi je popolnoma uredila. Včasih si ga dam v jogurt ali med kakšne kosmiče, včasih pa pojem kar samega eno žlico, ki jo poplahnem z velikim kozarcem vode. Ni mi sicer ne vem kako okusno, ampak se ga splača jesti, res!

zamešam ga v müslije ali kar v jogurt. Ko pa pečem kruh v avtomatu, pa ga tudi dodam. Super.

Kje pa se ga lahko kupi?

lp

Jaz ga kupim kar v Intersparu-na policah, kjer so npr. čičerika, leča ipd

preprosto popiješ eno zvrhano žlico s kozarcem vode. čisto lahko gre dol!

vendar moraš to delat vsaj 2 – 3 dni zaporedoma, da je kakšen učinek. še najbolje če preide v navado. jaz se nikakor ne morem navadit, ker sem preveč pozabljiva.

kolikšna pa je priporočena količina dnevno? jaz ga včasih tudi zmeljem in zmešam v razne sadne kaše,..

3 jedilne žlice dnevno,lahko ga zmešaš z jogurtom,kosmiči, skuto,sadno kašo,….priporočeno pa je tudi več piti.

Zelo dober je tudi Medexov izdelek APIFIT 4, to je mešanica lanenega semena z medom in jabolčnimi vlakninami. Priporočeno je 2 žlički 3-4x na dan. Cena: 1300 SIT.

Marija

jaz sem ga kupila na tržnici- tam kjer imjo zelišča. Se mi je zdelo še kar ugodno.

Js ga kr v jogurt al pa skuto zmešam (3-5 žlic). Včasih tudi v aminorpo. Seveda imam poleg tudi laneno olje (3-4 žlice na dan).

LP Oliver

Kaj pa je to, aminorpa?

Oliver, kaj je bolj priporočljivo olje ali seme?A je oboje vir vlaknin in omega maščob ali je kakšna razlika.
Urša, mislim, da je pri Oliverji prišlo do tipkarske napake in misli aminopro- to so pa proteini, ki jih v glavnem kot dodatek k hrani jejo športniki.

V Intersparu je Apifit4 989 sit

Jaz sem ga v DM, njihov izdelek, dobiš celega pa tudi zmletega, pa še drago ni.

Oliver, kaj je bolj priporočljivo olje ali seme?A je oboje vir vlaknin in omega maščob ali je kakšna razlika.

Laneno olje je zelo dober vir maščob omega 3 nima pa vlaknin (ker je pač olje). Laneno seme pa ima zaradi same ovojnice veliko vlaknin vendar do samega olja pa ponavadi ne pridemo ker se semena ne raztopijo. Zato je najboljša kombinacija – nekaj žlic lanenih semen dnevno zaradi vlaknin in nekaj (malega kajti drugače bi bilo potrebno vsako seme presekat napol oz semleti) esencijalnih maščob in dodatek nekaj žlic lanenega olja kot vir čistih esencijalnih maščob.
Pa še to laneno olje je samo po sebi zelo hitro pokvarljivo (oksidira) najboljše boste ugotovili da je sveže če ima okus po orehih (meni zelo všeč) če pa je rahlo oksidirano pa ima že okus po ribjem olju in ga treba precej hitro porabiti.

Urša, mislim, da je pri Oliverji prišlo do tipkarske napake in misli aminopro- to so pa proteini, ki jih v glavnem kot dodatek k hrani jejo športniki.

Ja tipkarska je bla AminoPRO – Gensan – beljakovinski napitek (kazein sirotka v razmerju 80:20).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close