Najdi forum

Včeraj je bilo nekaj ljudi odstranjenih iz klepetalnice klepetulja.com, zaradi neprimernega in nezaslišenaga obnašanja, kot je dejal administrator.
Sedaj pa mene zanima, kako anonimem oziroma neanonimem je lahko chat, in kakšne možnosti daje nekomu, ki je tam pooblaščen. Je možno, da mi od tam kdo pride v moj pc.
lp

Včeraj je bilo nekaj ljudi odstranjenih iz klepetalnice klepetulja.com, zaradi neprimernega in nezaslišenaga obnašanja, kot je dejal administrator.

Kako odstranjenih – pršla pol’cija pa jih je odpeljala na Povšetovo ??
Ali jim je samo blokiral dostop za določeno uporabniško ime?

Sedaj pa mene zanima, kako anonimem oziroma neanonimem je lahko chat, in kakšne možnosti daje nekomu, ki je tam pooblaščen.

Poglej – različni sistemi omogočajo različne načine upravljanja sistema.
Odvisno od programskega sklopa sistem omogoča administratorju da:

– vidi njegov TcpIP naslov od kje prihaja
– vidi seveda njegovo uporabniško ime vidi, načeloma gesla ne vidi

Seveda mu administrator sistema lahko blokira dostop pod:

– naredi da se z tem in tem uporabniškim imenom ne more prijavljati določeno obdobje (t.i. BAN uporabniškega imena). Če je to to, potem se lahko enostavno prijaviš pod drugim imenom in se primerno obnašaš, pa te ne bodo izključili
– naredi se IP BAN, to pomeni, da administrator sistema na črno listo (BAN) vpiše tvoj TcpIP naslov iz katerega prihajaš. Če imaš fixen Tcpip naslov ti je s tem onemogočil trajno prijavo v njegov sistem. Edino kar ti preostane je da pri tvojem ponudniku internetnih storitev zahtevaš spremembo IP naslova. Če imaš pa ADSL, kjer se spreminja IP naslov je načeloma dovolj da se odjaviš in ponovno prijaviš v internet..

Je možno, da mi od tam kdo pride v moj pc.

Seveda je možno, če nimaš v svojem računalniku instalirane zaščite (prožarni zid….)

Nekaj si zapomni za vedno:

NA internetu NI anonimnosti, kdor misli da je anonimnost se krepko moti.
Je pa res, da je včasih skoraj nemogoče izslediti določenega uporabnika (takega, ki ve kaj dela).

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala za tvoj odgovor Grdoba.
lp

No,tudi če ti blokira tvoj IP,imaš možnost,da se prijaviš preko anonimnih strežnikov…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

To je pa čisto odvisno od chatov in portov preko katerih chati delajo.
Anonimni strežniki večinoma zagotavljajo anonimnost na portu 80(in še nekaterih najbolj uporabljanih na spletu), chati pa ponavadi delujejo na čisto drugih portih.

Hvala vama tudi za to informacijo, čeprav ni moj namen skrivati se, je včasih tudi to dobro
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close