Najdi forum

Lakota

Kaj je narobe z menoj?
Po mojih merilih jem čisto dovolj; zajtrk npr. čokolino in kos kruha s čim namazan, malica npr. kruh s sirom in salamo, kosilo npr. špageti z mesno omako in posladek, vmes kar precej sadja, večerja npr. jogurt s kosmiči in kruh spet z nečim namazan. Pa vedno tako hitro vse prebavim, da mi začne že kako uro po obroku krulit po želodcu, zaradi česar me potem le-ta zelo boli. Ne vem, kaj naj storim. Kaj, kdaj pa vi jeste, da niste takoj lačni?
Prosim le za resne odgovore.
Lp 😀

Po mesnih jedeh ni dobro jesti sadja, ker gnije v želodcu radi počasnejše prebave mesa in to lahko povzroča bolečine.

Meni je uspelo s spremenjeno prehrano rešit se zlahka ( v 6 mesecih) 15 kg in ukrotiti lakoto na naslednji način: Zjutraj najprej 2 dl vode in mešanica žit in oreščkov, preliti z kefirjem (musli) in to polno skodelico ter zraven skodelica z 1/3 vode , žlička nest kafe-ja in mleka.Sledi malica: jabolko in zeleni čaj ob cca 10, vmes pijem vodo, sledi kosilo ob 13 : skleda solate, manjši zrezek (belo meso), malo ( 1/4 obroka na krožniku) polnozrnatih testenin ali npr. prosena kaša ali riž ali kuhan krompir in prikuha: različna zelenjava pripravljena na pari ali v omaki, (uporabljam samo kokosovo maščobo), ob 15 uri spet malo kave, morda včasih polnozrnat piškot,popoldne pijem večkrat vodo manjše količine,lahko pojem še kakšno jabolko ali kakšno drugo sadje( ne banane, ne melone), ob 18 uri spet kuhana zelenjava ali solata, morda še malo mesa, če ga je ostalo od kosila, tokrat brez ostalih hidratov, (po katerih si lačen že po eni uri), vmes pa pijem aqua naturale, brez okusov seveda. Kruh jem samo občasno in to polnozrnati, mesne izdelke samo občasno ob npr, praznovanju in to je to. Bistveno je: zjutraj se moraš (postopoma ) navaditi da se dobro naješ in sicer ogljikovi hidrati z nizkim glikemičnim indeksom ( na netu je dovolj informacij o tem). Na začetku začetku take prehrane doživiš prave napade lakote,se treseš od “švohosti”, lahko te napade miriš s riževimi vaflji, ko pa se telo navadi da hrana pride vsakih nekaj ur, ni več napadov lakote.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close