Lak na laseh
Spoštovani!
Prosim za nasvet, kako ravnati z mojimi lasmi.
Stara sem 40 let. Imam tanke in redke lase srednje dolžine. Pred leti so mi prekomerno izpadali, ugotoviti nismo mogli nič, pomagalo ni nič. Zdaj je stanje pač tako kot je. Ni kritično, jih je pa precej manj kot prej.
Naravno so rjavi, zdaj imam pobarvane na svetlejše in tanke pramene pobeljene. Ker so tanki, ravni in redki, si dam 1 x na leto narediti volumen trajno. Seveda so zato precej “utrujeni”, ko jih perem je občutek, kot da imam v rokah žimo. Grozno neprijetno, kot da so lasje mrtvi. Težko jih ne razčesati, čeprav uporabljam balzam. Saj po tem gre, ampak so spet tako mehki, da se ne da narediti nnobene frizure. In pol spet pena in lak….začaran krog.
Najbolj pa me muči to, da imam vseskozi občutek, da laka ne operem z las. Da se kar obdrži gor in se lepi na lase. Probala sem že različne šampone, trenutno imam Folten. Pa ni nič boljše………lepljivi in žimastilasje.
Rezultat je enak, ne glede na to, kateri lak uporabljam. Brez ne gre, ker imam izredno mehke lase.
Želim vam uspešno delo in hvala na vsak nasvet!
Spoštovana Meli.
Opravičujem se za pozen odgovor.
Vaš problem je za vas velik, meni pa se zdi zelo preprost.
Lase ne barvajte več na svetlo, sploh ne zelo svetle pramene. Bravjte jih na katero od rjavih nijans, lahko medeno, čokoladno,zlato rjavo, svetlo rjavo – lešnik…ker bo vizuelno izgledalo več las. Svetlejši lase vizuelno izgledajo redkejši.
Drugi nasvet je, da si ne delate več trajne, ker barvanje + prameni + trajna na tanjše lase pomeni zelo izsušen las, katerega ne morete več popraviti.
Tretji nasvetje, da ne kupujete nekvalitetne lake za lase, verjetno v trgovini.
Torej nasvet je; Barvajte lase pri frizerju z kvalitetnimi barvami na rjave nijanse, z dobrim striženjem na krajše frizure, ker za daljše frizure redki lasje niso primerni in uporabljajte dober lak za lase, ter seveda profesionalni šampon in balzam ali oblogo, ki jih boste kupili pri frizerju.
tako bo konec vašim dolgoletnim težavam.
veliko lepih frizur vam žalim.
S spoštovanjem
Stevo Pavlovič
Forum je zaprt za komentiranje.