Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek lajšanje bolečin

lajšanje bolečin

Kako si lajšate menstrualne bolečine?

bonifen ali pa nalgesin.

ulezi se na bok, fant naj se uleze za tabo in naj ti da obe dlani na trebuh. pomaga res 🙂

z čokolado. Če mi po tablici čokolade ni bolje pa lekadol.

Kamilice. Zvrhana žlica (ali 2 vrečki), preliti s skodelico vrele vode, pije se toplo in je staro in priznano sredstvo proti krčem. Lahko je tudi malo baldrijana zraven.

Pravilna lega. Na hrbtu, dvignjeno zglavje, noge pokrčene v kolenih, lahko podložene z blazino. Dlani narahlo položiš na spodnji del trebuha.

Termofor položiš na trebuh. Če ga nimaš, lahko z vročo vodo napolniš kako plastenko, dobro zapreš in oviješ z brisačo. Eveline uporablja namesto termoforja fanta. Pametna punca, je za poskusit. 🙂

Če vse skupaj ne pomaga, oz. za v službo, pa tablete. Tudi meni najbolj pomaga nalgesin ali pa bonifen. V hujših primerih je pa treba do zdravnika, ker so močnejše tablete samo na recept.

Imam hude menstr. bolecine… Zelo mi pomagajo tablete naprosyn ter naklofen.

ej kdo je pa tebi za naklofen recept zrihtal?

Jaz tud naklofen al pa nalgesin, druga nč ne pomaga. Pa ne vem, če je kej na recept :))) oz. jaz to doma najdem, mogoče jih ma kdo drug na recept… ups…

naklofen ja za lajšanje bolečin pri vnetju sklepov (revma, chronova bolezen,…) pa še ful škodljiv je za želodec.

Ga ni priporočljivo kr tako jest.

kaj pa fenalgin? jaz sem ga po carskem rezu dobila v bolnišnici. ful je učinkovit in je v prosti prodaji. jaz ga uporabljam za vse vrste bolečin. pomaga mi v 15 minutah!

Najboljši nasvet ti je dala Evelin – pa še prijeten je !

Čudno, sem res samo jaz tista srečnica, ki s tem nima problemov,.. jah mam pa migrene, vsak nekaj,..Punce kaj pa naredite, ko vas po cel teden glava boli? zdravniki pa nič ne pogruntajo, razen da te nafilajo s tableti,..
Lep dan vsem.

Mandarinca, meni tudi pomaga naklofen… To je najbolj pomembno zame, ko ne morem niti dihati od bolecin.

Blondi, tudi jaz imam mocne migrene. To je ena izmed najhujsih bolecin, ki jih poznam. Zelo mi pomagajo tablete Imigran, ki se jih dobi le na recept. Seveda vzeti moras tableto, cim zacnes cutiti, da te bo zacela boleti glava. Enkrat ko te ze boli, je prepozno in nimas kaj narediti.
Res, najhuje je, ko te boli glava cel teden, neprestano. Takrat ne morem poceti nic. Se dobro, da studiram in ne delam, ker pac takrat preprosto ne grem na predavanja, ker ne morem.
Kaksne druge resitve kot da, da se filas s tabletami, ne poznam… na zalost.

Tudi jaz sem imela včasih strašne migrene. Dokler nisem v spalnico prinesla sivke (eterično olje, posušene, ali kar rastlino). Sivka pomirja in ker je migrena “neobvladovanje stanja”, stiska, stres je to, to. Glede na to, da nisem imela migrene že zelo dolgo, bo že držalo. Je za poskusit. Ne dvomim, da tablete tudi dobro učinkujejo, so pa smrt za želodec.

sej nisem nič rekla, če vem pomaga… Zanima me samo kje oz kako dobite naklofen.

Meni za menstrualne bolečine, ki niso hude in glavobol, ki je zelo hud pomagajo kapljice od Justa – Olio 31.

Proti bolečinam ob M pojem žličko sladkorja in gor 3 kapljice, ob glavobolu pa si namažem senca.

Mandarin@

tudi jaz uporabljam isti recept in mi pomaga olje 31 od justa, pa še vse je naravno brez stranskih učinkov. Mandarin@, midve veva kaj je dobro in učinkovito.

Ja, pa glavno je da POMAGA!

Probajte tudi ostale:))

Reklaaaameee!!! Reklame med filmom, reklame med dnevnikom, reklame med čvekom… No ja, tudi prav. 🙂

naklofen in naprosyn sta oba na recept, nalgesin 275mg se dobi brez recepta, 550mg pa tud na recept, ponavad ti recept zdravnik napiše, kenede??
men osebno, je pa un ole 31 tok zanč, da če ga sam zavoham me glava bolt začne, da o tem kok mi takat slabo rata sploh ne govorim

lp pilar

Pilar, slabo si informiran/a. Naklofen in naprosyn se dobita brez recepta.

Hm, ne vem točno katera zelo pomembna gospa, v zgodovini Evope – mislim da neka kraljica Viktorija – je uporabljala zoper menstrualne bolečine travo (canabis sativa). Sej vem da je ilegalno :)))

Ja Jožica, res so REKLAME.

Tudi ti si svojo prispevala za nalgesin, bonifen, kamilice…:)))

Z nežnim seksom…..Bolečine popustijo, krvavitev se ustavi 3 dni prej, kot ponavadi.

Vena

Trava res pomaga, aaaaaaaaaaaaaaampak ………….)))))))))))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close