Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Lahko v javni upravi zaposlijo koga, ki ne izpolnjuje vseh pogojev?

Lahko v javni upravi zaposlijo koga, ki ne izpolnjuje vseh pogojev?

Vse sem vprašala že v naslovu.

Prijavila sem se na razpis. Ker se jim mudi, morda nihče od kandidatov ne bo izpolnil vseh pogojev. Zato me zanima ali potem vse zavrnejo ali vseeno koga vzamejo?

Jaz sem se tudi prijavila na razpis – javni zavod, zdravstveni dom in sem vsaj zase osebno prepričana, da sem izpolnjevala vse pogoje. pa verjetno kakšen drug tudi…….od 90 pijavljenih niso izbrali nobenega. Tako je pisalo v sklepu neizbranemu kandidatu…..da izmed vseh prijavljenih niso izbrali NOBENEGA. Verjetno je nekdo prišel na delovno mesto, kljub neizpolnjevanju pogojev in kot vse kaže celo brez prijave na razpisano delovno mesto. V.I.P, ni kaj:)

lp

Lahko zaposlijo s tem, da mu v pogodbi določijo datum izpolnitve pogoja npr. izpit iz javne uprave mora kandidat opraviti v roku enega leta!
Če pa gre za neustrezno izobrazbo pa dvomim!

Lep pozdrav, Župi

pri nas brez formalnih pogojev ni absolutno nobenih šans.
Če ima kdo pogoje, pa se po razgovoru pojavijo zadržki, pa tudi ni nujno, da koga sploh vzamemo.
Tako, da je natolcevanje, da se zaposluje VIP brez pogojev čisto neumestno.
Vsak prijavljeni pa ima po zaključku razpisa kakor jaz vem možnost vpogleda v dokumentacijo.
Poslužujte se zakonskih možnosti, namesto da kar pavšal in brez argumentov nekaj pljujete. Zopet.

Če se pri nas ne javi nihče, ki bi imel vse pogoje, potem ne zaposlijo nikogar. Seveda pa se večkrat zgodi, da tudi v primeru, ko obstajajo kandidati, ki izpolnjujejo vse pogoje, ne vzamejo nobenega. Od objave razpisa pa do konca izbora se lahko marsikaj zgodi. se je tudi že zgodilo,da je vmes padla prepoved zaposlovanja in zato niso vzeli nikogar. Ali pa pač se potrebe spremenijo in ugotovijo, da novega delavca ne potrebujejo več.

Če bi šli ob zaključku razpisa pogledat v dokumentacijo, bi se veda točno vedeli, kaj se je zgodilo. Včasih pa že prijazen klic v kadrovsko službo razreši vse dvome. Konec koncev je Slovenija majhna in nikoli ne veš, če ne boš v tej ustanovi še kdaj iskal službe in je tudi zato koristno vzpostaviti in ohraniti dobre odnose. Tudi s prijaznim klicem po zaključku postopka.

Če ne izpolnjujete pogojev, vas v službo ne bomo vzeli. Če jih izpolnjujete, pa morda tudi ne bomo nikogar zaposlili. Se tavedate možnosti, da komisiji za sprejem v službo preprosto niste ustrezali? Na vprašanja ste odgovarjali npr. zgolgočaseno, neumno, pokazali ste premalo poznavanja področja, niste doma iz kraja zaposlitve, mi pa vam nismo pripravljeni plačevati ogromnih potnih stroškov, niste primerno oblečeni za tako in tako delovno mesto … Vse to je mogoče. Izobrazba ni vse.

težko te bodo vzeli brez pogojev- sploh pa ob virantovi kontroli primerne izobrazbe. ok, izpit iz ju imaš možnost narediti v roku 1 leta, to ni tak problem. izobrazba – to pa sigurno.

najbrž je odvisno od tega, kaj ne izpolnjuješ, če zahtevajo diplomo, ti pa ji nisi niti blizu, potem je problem, če pa se zahtevajo delavne izkušnje ki jih nimaš, potem je možno, enako je za izpit iz javne uprave, določijo ti rok do kdaj ga moraš naredit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close