Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Lahka peciva za vroče poletni dni

Lahka peciva za vroče poletni dni

Sestra je enkrat delala “sadni tiramisu”. Je tiste bebe kekse pomakala v sok (na hitro), gor je namazala smetano s skuto in malček sladkorja (verjetno je vseeno ali je s skuto, jogurtom, smetano…), na to gor pa sadje.
Naša oma je rada naredila tudi češnjev štrudel z malo skute, vendar so imeli domače češnje in so jih po obiranju dali v skrinjo, tako da jih je imela še celo poletje pri roki). To je pa za dol past. Sočno, lahko in noro dobro.
Pri nas vse vrste sadnih kup, sladoledov, kombinacij obojega, domač sladoled, lubenica, melone; celo ohlajen štrudel se prileže.

evo, danes sem naredila pecivo za požrešne sosede.

Vse kar je iz skute in limone se mi zdi osvežilno in primerno za poletje, saj se ne sesede in ne topi….

Te dni sem pridno trenirala in je uspelo kar nekaj dobrih stvari 🙂
Najbolj so bile pohvaljene jagode v vanilijevi kremi. V bistvu najbolj preprosta sladica in izredno okusna.
Jagode sem narezala, dodala limono in postavila v hladilnik. Ker je vanilijeva krema zelo sladka jagod nisem sladkala.
Vanilijeva krema:
0,5L polnomastnega mleka
125g sladkorja v prahu
4 rumenjaki
40g moke
1 strok vanilije
Vanilijo prerežemo po dolgem na pol, jo po sredini malo postrgamo in skupaj z mlekom segrejemo skoraj do točke vretja. Ugasnemo in pustimo, da se ohladi.
Rumenjake in sladkor stepemo tako, da rata belkasta zmes in vmešamo moko. Potem počasi dodajamo mleko in mešamo, da se ne naredijo grudice. Spet postavimo na ogenj in mešamo dokler ne zavre. Ko se ohladi prelijemo čez jagode.
Krema je zelo okusna, in precej tekoča. Služi res samo kot preliv čez jagode. Nam odlično:)
Jaz sem dala sladkor po receptu in je krema zelo sladka. Ker sem jo dala malo je bil kontrast z jagodami odličen. Za kakšno drugo stvar bi sladkorja dala manj.

Pa še ena:
3 rumenjaki
250g skute
200g mehkega sira
70g sladkorja v prahu
200ml stepene smetane
2 pesti mletih mandljev)
jagode

Z metlico zmešamo rumenjake in sladkor, dodamo skuto in sir ter na koncu še mandlje (po želji se doda tudi kaj drugega kot koščki čokolade, suho sadje itn). Na koncu dodamo še stepeno smetano.
Model za peko obložimo s folijo, damo not zmes, oblikujemo in obrnemo, da pade ven. Vse skupaj damo čez noč v zmrzovalnik in drugi dan postrežemo s svežimi jagodami.

Zelo preprosto in odlično za tiste res vroče dni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close