Najdi forum

Lahka hrana

Hčerka je že drugi teden bolana (močna viroza) in zelo malo je. Najraje kakšen kos sadja ali mlečne stvari. Zmanjkalo mi je že idej, kaj ji ponuditi. Imate kakšen predlog za osvežitev prehrane?

Na skoraj vsak (moj) predlog je odgovor NE, pa čeprav drugače rada je raznoliko hrano.

Pri nas sede, prežganka ali pa enako narejeno le namesto moke ovseni kosmiči (1 pest), pa mal dalj kuhamo, da se gosti…….(cca. 5 minut)…

Drugače pa skodelca goveje juhe s jušnimi krogljicami…..

Špinača in pire krompir, jabolčna čežana, kakšna juhica

Pšenični zdrob na mleku ali riž na mleku, kak šmorn, jogurtovo strjenko ali panna cotta s sadjem, puding, čokolešnik…

Narastki so lahko prebavljivi in tudi dobri. Mogoce bi deklico potegnilo:)
Hcerka je ob takih prilikah zelo rada jedla spenjeno skuto, ki sem ji dodala ali samo sadni sok, ali zmiksano sadje.

Ko pa bo izrazila kaksno zeljo po njej najljubsi hrani, ji ustrezi, ceprav bo po tvoje malo tezja:) Vzpodbuden znak, zdravje se vraca!!!

Cimprejsnje okrevanje Babi

Mogoče bo trapasto slišat – a midva s ta malim in moja mama imamo ob takih boleznih najraje … sendvič:))))
A ne kakršenkoli – sveža žemlja(mehka) in prešana šunka! :)) In nič drugega.

Ampak z mamo do zadnjič, ko sva se o tem pogovarjali to sploh nisva vedeli:)

In, ko je bil mali prejšnji teden bolan je dejansko jedel samo sendvič.

Pa sveža goveja juha, samo z malo korenčka in blago zakuho je tudi dobra – meni najboljše gres.

Kate, neverjetno!

Ko ima moz virozo ali gripo, skratka vrocino…mu moram prinesti za zajtrk svezo zemljico s prsutom. Sama pa imam najraje juho s kosckom prepecenca.

In se vecji hec: Kuza ni nikoli prenesel kaj tekocega. Ce je s smrckom zacutil kaj soka pri jetrcih, je vse skupaj pustil. Ampak, ko sem jaz bolna jedla to juho, jo je izsilil se on. Sedel je ob postelji ali kavcu in sline so mu tekle. Ko sem ozdravela, nic vec. Pa naj clovek razume te pasje duse:)

Lahko noc

Vsi nasveti mi bodo prav prišli! Kar nekaj od predlogov je pravzaprav med najljubšimi stvarmi naše punčke!

Si je pa res včeraj zvečer zaželela (saj tudi jaz nisem mogla verjeti!!!) sirove žemljice s slanino! Po vsej ne-hrani in vsemu “lahkemu” pa takšno bombo! No, ampak ko berem Kate in Babi, imam kar malo boljši občutek. Ampak kakšno veselje jo je bilo videti, da je! In to z užitkom! Verjetno se zdravje vrača… Hvala Bogu!

No, vidis, da gre:)))

Sama mislim, da zelodcek po vseh cajih kar hlepi po cem bolj konkretnem.

Lep pozdrav v novi dan s sonckom obsijan

Zanimivo, tudi jaz sem kot otrok, ko sem bila bolna, najraje jedla sendvič s svežo makovko in šunko, zraven pa kašasti jagodni sok :))

Lep sneženi pozdravček, Maja

:)Babi, sem kar malo potolažena, ker vidim, da smo očitno normalni:)))

O živalih pa – naš maček je vedno jedel tisto, kar smo mi jedli, če smo mu dali iz krožnika, ko smo mi jedli. Če sem mu potem, ko smo vstali od mize dala še, se je samo obrnil:)))

Vedo kaj pomaga in kaj je dobro oz. nam zaupajo! :)))

:))) Tudi moj mali je želel jagodni sok!!! :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close