Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika L-caritine za 5 letno hčerko?

L-caritine za 5 letno hčerko?

Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje o dodajanju L-caritina 5 letni hčerki? Namreč ta mala ima pri svojih 115cm 27kg. Naj povem, da je drugače zelo živahen otrok, se dosti giblje ampak je “debela”. Seveda ima nagnjenost k debelosti po starših, ampak bi ji rada pomagala. V raznih študijah sem zasledila, da se L -caritine dodaja otrokom.
Sama trenutno pijem L-Caritine + Chrome od BioTech Nutrition in moram reč, da me je popolnoma minila želja po sladkem :).

Prosim za mnenje.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

V strokovnih člankih, ki sem jih pregledala, ni podatkov o uporabi karnitina pri zdravih otrocih. Nasprotno pa obstaja nekaj indikacij za otroke s prirojenimi metaboličnimi boleznimi. Moje mnenje je, da to prehransko dopolnilo ni primerno za vašega otroka. Verjetno vam bodo tako svetovali tudi v lekarni.

Lep pozdrav!

Nina Kočevar Glavač

Prehranska dopolnila za otroke v razvoju žal niso priporočljiva, sploh kakšen L-carnitine, ki ima velikokrat dodana umetna barvila in druge umetne substance. Drugi naravni stimulansi za izgorevanje maščob so: zeleni čaj, izvlečki guarane, kofein..vendar vsekakor ne za 5-letnega otroka.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close