kvašeno testo
Vedno sem v časovni stiski zato sem prišla na idejo, kako bi med tednom spekla krofe čeprav imam časa za take hece samo kakšno uro na dan. Zvečer bi naredila testo, ga pustila enkrat vzhajati, ga potlačila in v spravila v hladilnik (ne zmrzovalnik). Po mojem bi bilo testo v hladilniku na hladnem lepo pri miru in nebi vzhajalo tako, da bi ga bila že polna kuhinja. Drugi dan, ko bi imela čas bi ga vzela iz hladilnika ga pustila vzhajati in bi hitro spekla krofe. Je katera ali kateri že to poskusil? Prosim napišite mi svojo izkušnjo! Pa hitro, ker se mislim tega lotiti jutri!
Sem se odločila, da bom poskusila potem pa poročala. Kvašeno testo za krofe ne delam po nobenem posebnem postopku samo več rumenjakov in drugega dobrega je v njem kot v testu za kruh naprimer. Kipne pa mi itak vsako testo hitro, ker imamo toplo stanovanje. Naslednji dan bom vzela testo iz hladilnika ga vzhajala in naredila krofe. Saj Pečjakove vzhajane stvari tudi vzmeš iz zmrzovalnika pustiš nekaj časa zunaj pa spečeš. Sicer bomo pa videli!
Forum je zaprt za komentiranje.