Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kvasene palacinke

kvasene palacinke

Pred casom je nekdo spraseval po receptu za kvasene palacinke:
3/4 l mlacnega mleka
2 dag kvasa
3 zlice sladkorja
3 jajca
25 dag soli
mascoba za peko, marmelada, sladkor v prahu…
Kvas raztopimo v 2 zlicah mleka z malo sladkorja. Posebej razzvrkljamo jajca z 1 zlico mleka, dodamo kvasec, pocasi vsipljemo moko, sol, preostalo mleko in sladkor. Dobro premesamo, pokrijemo in pustimo na toplem pol ure. Ko se zacne testo dvigovati segrejemo v ponvi malo masla, prilijemo polno zajemalko testa in z obeh strani svetlo rumeno specemo. Namazemo z marmelado, prepognemo na pol, potresemo s sladkorjem v prahu.

Hej!

Nisem se nikoli naredila s kvasom. Rabim nekaj informacij:)

Se enako lepo vliva, ali maso kvas naredi nekoliko gostejso in moras z zlico raztegniti po ponvi?
So pecene bistveno debelejse?
Bi bile za lazanjo primerne?

Hvala in lep pozdrav Babi

Mene zanima isto kot babi ,kaj pa sol 25 dag se mi zdi preveč.Jaz palačink ne solim in ne sladkam.Kaj pa ve ?
lp geri

Takole:

Dodam pikico soli, bodisi da delam s slanim ali sladkim nadevom;
svetovano, ker arome v sladicah pridejo tako bolj do izraza.

Res dodam samo za nozevo konico sladkorja, ker dobijo pecene palacinke
lepso barvo ( tista svetlorjavkasta cipka) :)))

Na samem okusu sladkorja pa ni cutiti.

Tistih ” 25 dag ” soli je res prevec. Mislim, da se je Misi vrinil skrat.
Verjetno 25 g ali 2,5 dag.

Lep pozdrav Babi

A te pikice so od sladkorja ,se večkrat čudim kako da jih ni .No bom še probala po vaše
lp geri

Še malo pomoči: KOLIKO MOKE naj bi šlo v recept 😉

Hvala
N

Smejte se!

dejstvo je da je soli odlocno prevec ;-)))
pravilno je: scep soli in 25 dag moke

Sem se spomnila svoje izkušnje s soljo. Mama me je učila, da se da v vsako slaščico ščepec soli, jaz pa sem na to vztrajno pozabljala. Pa sem nekega dne delala sladoled in se slučajno spomnila na sol…….Baje, da se edino v sladoled ne da niti ščepca soli. Je pa pri meni to še dolgo bila edina sladka stvar s soljo. Bljak.

Ali to veste drage moje, da je puding tudi veliko bolj okusen, če mleko tudi čisto – čisto malo posolimo.

lp E.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close