Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kvaliteten Piščanec

Kvaliteten Piščanec

Zdravo!!!

Tole sporočilo je za vse tiste ki si želijo dobiti kvalitetnega piščanca ki se zelo približa iz trgovine po ugodni ceni. (Razlog za raziskave je bil tudi zaradi tega ker sem se sam hotel spraviti v rejo bio piščancev)

Sam sem prebiral, klical in preverjal vse deklaracije krme naših proizvajalcev in prišel tudi sam do ugotovitve da so piščanci Wech glede kvalitete in res okusa najbolši. (To ni nobena reklama le želim da ostali ne bi zapravljajli toliko časa za informacije in ugotovitev). Sicer na začetku sem kupoval samo piščance od Pivke.

Tukaj je pa moja zgodba:

Nekaj let nazaj sem začel kupovati piščanca v Hoferju saj se mi je tudi na videz zdel veliko bolj kvalitetnejši in bol “naraven” kot ostali. (Čeprav nekateri pljuvalo po Hoferju čes da ima slabšo kakovost ampak je ravno obratno)
Torej užival sem ga kar redno ampak po nekaj mesecih se je okus piščanca in videz malo spremenil in sem pač mislil da je pač samo tašna “runda” piščancev ali sem se pa navadil na okus. Iz njih je tudi pri peki izteklo veliko več vode in tudi okus ni bil tako poln kot pri prejšnih.

Torej nekaj časa kasneje pa pogledam deklaracijo in seveda sem opazil da so zamenjali proizvajalca na Pivko.

Tisti okus piščanca sem zelo pogrešal in sem tudi klical za informacije če mi lahko sporočijo natančne podatke kdo je bil prejšni proizvajalec in sem jih tudi dobil.

Zanimalo me je tudi zakaj se okusi razlikujejo in zakaj so takšne razlike.

Ko sem klical je celo nekdo trdil da ne uporabljajo zdravil dokler nisem sam vprasal oziroma trdil da uporabljajo kokcidiosatatke saj je to navedeno da njihovi strani.

Torej pri krmi Pivke,Panvite,PP uporabljajo razna zdravila (Kokciostatike…) tudi prisotne je gensko spremenjena soja in nekatere krme vsebujejo tudi BHA in BHT (To sta dva antioksidanta ki sta bila tako rakotvorna da so jih v ostalih Evropskih državah prepovedali)

Pri Wechu imajo certifikat da ne uporabljajo gensko spremenjene krme, tudi ne uporabljajo hormone in tudi način krme in priprave mesa je drugačen. (za uporabo kokcidiostatika pa nisem prepričan zato bi moral še to preveriti) (Certifikati in ostalo je na njihovi Avstrijski strani wech.at) Za to sem bil res presenečen ker njihovo meso je res mehkejše, spusti veliko manj vode in tudi okus je boljši in bolj poln. Tudi Wech je ena redkih firm ki prodaja Bio piščance v Avstriji.

Sicer pri Slovenskem Wechu je vse vzrejeno pri nas le materiale in krmo dobijo od Avstrijskega Wech ki je pa seveda brez gensko spremenjenih organizmov itd…

Sicer domači piščanci zdravo rejeni bodo še vedno boljši ampak Wech se zelo približa saj tudi njihova vzrej je bolj domača kot pa pri Večjih proizvajalcih pri nas.

Da bi pa izvedeli kje te piščance še prodajajo v vaši okolici pa pokličite na “Wech Koroška Perutnina” Samo pogooglajte pa boste našli telefonsko za klic.

Upam da je dovolj informacij glede piščancev in da si boste vzeli čas in ga poizkusili.

Če še kdo kupuje te piščance naj kar deli svoje izkušnje 🙂

No to je pa sedaj vse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close