Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kvaliteta oblačil na dnu – ne poznamo več bombaža?

kvaliteta oblačil na dnu – ne poznamo več bombaža?

Po dolgem času sem se odpravila malce po nakupih. Po tem, ko sem si pred dvema letoma nakupila nekaj bombažnih majic, ki sem jih zdrajsala do konca, sem si sedaj zaželela kakšne standardno fine bluze. Pa se odpravim po trgovinah. Ne ravno tistih finih, ker mi tega budžet ne dopušča, nekako do 30-. 40€ sem se pa nameravala vreči v stroške. Ampak – saj človek ne pride do ene normalne BOMBAŽNE bluze. Sam akril, poliester, pa 50%bombaža, ostalo polyester in elastan, viskoza…

A ve nosite te stvari? Potem pa se spotiš pa smrdiš.

Pa čevlji so tudi nekaj čudni, kar papirnati, pa neki čudno usnje.

Na kvaliteto in blago se zelo spoznam in moram reči, da to kar prodajajo sedaj, to pa res ni več kvaliteta, kaj kvaliteta, daleč od tega.
Točno tako je, kot si napisala, a ljudje, ki se na blago ne spoznajo in jim je vseeno, še kar kupujejo ta klump.

Ravno zadnjič sem šla v Supernovo in skoraj na “ta zadnjo” me je vrglo, ko sem vstopila v C&A. Kako je tam noter blago nekvalitetno, halo? Da ne govorim o smradu, ki je prisoten v tej trgovini. Povohajte malo blago preden ga oblečete, če že kvalitete ne poznate. Smrdi!

Isto “kvaliteto” in smrad sem zaznala v H&M-u, Adessi… Grozljivka.

Zanimivo se mi pa zdi, da v ta-istih trgovinah v tujini temu ni tako. Imam občutek, da v Slovenijo pride le tista cenena in “ološ” roba, ki je v tujini ne bi prodali za noben denar.

pomoje se motiš, ker v hm trstu je ista roba kot v naših hm, pa v trstu je še slabše razstavljeno, zgleda ful ceneno.

ma meni roba za otroke ni slaba sploh poletna. je pa res, da kot naletiš.

in koneckoncev, kaj je še dobrega na tem svetu: roba za obleč vsa umetna, hrana s pesticidi itd, itd, pa še recesijo mamo

Ne vem kako je v Italiji,tja ne zahajam, a videla sem trgovine v Avstriji, Nemčiji…

Zadnjič sem se sprehajala v cityju in bila totalno razočarana nad ponudbo oblačil. Med športnimi bi še kaj našla, kaj resnejšega za v službo pa žal nisem. Pa kakšne vonjave po trgovinah! Oblačila zmečkana na obešalnikih in vonj po zatohlem. Me je vse minilo. Če pa gledam izdelke v Maxiju, pa me vrže na rit zaradi cen. Ej, res ne vem, kam bi šla še pogledat. Pa tako rada bi bila malo nova….

Kvaliteta oblačil v trgovinah (ne vseh) je res pod nivojem….Oblačila “smrdijo” zato, ker so poslana v škatlah iz kitajske in nekatere že med posiljko napade plesen!?! te oblacila se prodajajo v “pocen trgovinah” s hitro modo…glede znamk verjetno veste katere mislim..
Nekatere oblacila imajo cuden vonj tudi zaradi barvil, ki so kemicnega izvora in tako močna da povzročajo tudi alergije, sej verjetno ste opazile ce perete majcke na roke kako umazana voda ostane!?!…

Glede bombaža je pa “žalostno” da ljudje ne vedo da pravi 100% bombaž, pridelan brez pesticidov in barvil dobi z veckratnim pranjem lepso barvo ( safari barve – drab, olivna, kaki) umetno barvan in obdelan s kemikalijami pa rata po veckratnem pranju “spran”..Ker nikjer ne raste roza, turkizen in crn bombaz…to je vse kemija:)

Lp

Sem bila podobno razočarana nad H&M. Pa oni so včasih delali bluzice iz bombaža. Ne vem, kako to, da so se tako grdo pokvarili. Sem že razmišljala o tem, da bi jim pisala pismo nezadovoljne uporabnice. 🙂 Ampak sem sklenila, da bom rajši ukrepala z dejanji: nakupila bom v Nemčiji, v outlet mestecu… Tam še vedo kaj je kvaliteta po človeški ceni!

Jaz sem pa pobrskala po neckermanovem katalogu in si naročila nekaj oblačil. Sicer jih dobim čez 14 dni, probala jih bom in z odlokom 15 dni nato plačala (kar ne bo ok, bom vrnila).

Pa naj se grejo slovenske trgovine solit.

To mene še najbolj čudi pri perilu. Z lučjo iščeš karkoli naravnega – bombaž, svila…

Vse zgleda sploh in oh krasno, fensi, čipke sem in tja, seksi za umret. Narejeno pa iz plastike. Res se sprašujem – a ženske pol to nosijo? Ma tiste gate imaš po mojem eno uro na sebi in zasmrdijo.

Tudi jaz pogrešam bombaž in sploh blago iz naravnih materialov. Kupim in nosim to, kar danes dobiš v trgovini, nisem pa s tem zadovoljna, prav gotovo , da ne. In tudi je res, da se hitreje spotiš in, če ne paziš, prav zares zelo hitro smrdiš – točno tako.
Imaš kakšen predlog, da se stanje kakovostnih oblaćil, kaj popravi ? Jaz ga enostavno nimam, ker vse stremi le za tem, da je hitro, poceni, čimmanj vloženega osebnega truda…in rezultati so na dlani.

lp

No, današnji sintetični materiali so nekaj drugega od starega poliestra. Prijetni na otip in za nosit. Ni vse zlato, kar je bombaž. Se pa dobijo tudi bombažne stvari, sem šla prav pogledat majice – vmes je 5 procentov elastana, kar je meni všeč, ker majica dlje časa obdrži obliko.

Glede kakovosti, ponudbe, cene… – imamo točno to, kar smo hoteli. Še vedno obstajajo trgovine s takšno robo, kot bi jo ve rade, samo je pa treba zanjo tudi malo širše denarnico odpret. To pa nam ne diši več. Če se spomnim včasih – splačalo se je kupiti blago in si zašiti sam, kupiti volno in plesti. Danes ni računice! Za 10 evrov ne nabaviš niti materiala, v marsikateri trgovini pa za ta denar dobiš čisto spodoben kos oblačila (na razprodaji ali v akciji).

Aja, samo še to: viskoza je sicer umetno pridobljen material, ampak je pa iz naravnih sestavin (iz celuloze).

Glej, za majčke vem, da se jih še da dobit kvalitetne bombažne. Tudi za 20 evrov (čeprav je tudi to že lep denar).

Viskoze pa ne poznam. Majčke npr. iz viskoze in tunike, ki so sedaj na razpolago – kako ta material diha? Ker v službi imam takšno delo, da se včasih prav spotim od dinamike dela, pa nočem potem smrdet (čeprav SE umivam, da ne bo pomote) 😉

Viskoza po mojih izkušnjah diha kot bombaž, problem je njihovo vzdrževanje, ker je treba nekatere res prati na roke – odvisno zgleda od tkanja ali kaj, ne vem. Mi je uspelo eno viskozno majico uničit, ker sem jo gladko vrgla v pralni stroj, medtem ko je ena tunika (že na otip mehkejša, zgleda kot bombaž) čisto v redu preživela že več pranj.

Pojdi kdaj pogledat v Mega Outlet. Majic na kupe, med njimi tudi solidne kakovosti.

Mah, meni se pa vseeno zdi to malo pretiravanja. Zadnje čase res kupujem za sebe zelo malo oblačil, ampak v C&A sem za jesen za hči kupila ene 5 majčk, 100% bombaž, po več kot recimo 15 pranjih so še vedno tako lepe kot pred prvim pranjem.

Če iščem za sebe, vedno iščem bombaž ali viskozo v kombinaciji z elastanom – kot je ena napisala zgoraj – se lepše prilega in se ne razvleče. Mogoče imam smolo, ampak kar primem v roke je 100% bombaž :-(((. Se pa spomnim da sem kot otrok 30 let nazaj nosila rdeče, turkizne in ne vem kakšne še majice (sigurno ne samo “zemeljskih barv” in če so danes dodana umetna barvila, kakšna pa mislite, da so bila takrat 🙂

Zelo zanimiv in poučen “članek” o ekološko gojenem bombažu!!

http://www.soncek.si/si/pohistvo/organski-bombaz-g2195.shtml

Desno od slikce so osupljiva in zelo zanimiva dejstva o bombažu ( predvsem predelavi, kemikalijah, vplivih na organizem, otroke,)..

Vzame malo več časa, če želite vse prebrat…vendar vsekakor ni izguba časa;)

Lp

čudno, jaz pa vedno najdem kar iščem in tudi prisegam na kvaliteto, sploh naravne materiale, bombaž obvezen pri spodnjem perilu, pižamah, t shirt majčkah…bluze enako, vse to in še več najdem veliko v Mani…pojdi pogledat in cene so zelo ugodne.

Drugače pa povsod v vsaki ptacuni je dobra roba in pofl, na tebi pa je, da se spoznaš na to kaj kupuješ in tako slabe volje ne bo nikoli!
Da cunje smrdijo, halo, saj jih doma opereš ane.

A ve sploh veste iz česa se prideluje viskoza. Definitivno ni plastika.
Malo googlat pa boste tudi za viskozo izvedele, da je celo naravni material.

Ja, a si pomislila, da cunje v trgovinah smrdijo zato,ker jih packasti kupci oblačijo na prepoteno telo?! Saj doma jih itak opereš,a ne?
Jaz sem že leta nazaj šla od časa do časa v Celovec v C&A in sem bila vedno zadovoljna. Kvalitetna roba za zmeren denar.Tudi H&M se mi zdi v redu, le da tam za svojo starost in postavo bolj težko kaj dobim.

MANA

Se strinjam.
Težko dobiš 100% bombaž, viskozo, svilo, volno, pa ti ni treba za to odštet pol plače. Ostale mešanice za malo para pa še tega niso vredne.
Smo postali odpad EU.

Ne vem, no. Sem ravno dva tedna nazaj kupila lepo srajco v C&A in sem šla zdaj posebej preverit sestavo in je 100% bombaž. Plačala okrog 20 eur. Imam večinoma bombažne srajce/puloverje/majice, me pa ne moti dodatek nekoliko elastana (med 5-10%). Viskoza se pa sploh dobro nosi in s pranjem izdelkov iz tega materiala nisem imela še nobenih težav.

Se mi zdi, da bi za 40 eur morala kaj dobrega dobit…? MOgoče si pa le izbrala slab dan za nakupe?

Lep vikend

Tudi jaz nosim izkljucno bombazne cunje (razen puloverjev, plascev ipd.), pa povsod dobim 100% bombaz ali pa (meni se ljubse) z dodatkom elastana.
Kupujem pa res posvsod, od Mane, pa HM in CA, do Sportine, Zare, Nara Camice…

Kdo od nas je zdaj nepismen?

Kolko dnarja tolko muzike.
Izbira je ogromna, treba si je pač vzeti čas in imet živce za to.
Sama se oblačim skoraj izključno v naravne materiale ali mešanice, ker mi je poliester mimo. Čeprav za pozimi in za na vrh in za pravo priložnost tudi nataknem kako sintetiko. Ne morš pa it plesat v bluzi iz poliestra, pa če je še tako lepa in poceni…..

Se še najde, ampak tako, kot je nekdo že napisal, kolikor denarja, toliko muzike:-( Prav zato za obleke zmečem preveč denarja, ampak smrdljive škart robe res ne bom dajala na sebe. Nosim bombaž (najraje vidim, če je organski), viskozo (zelo prijetna za nosti, dostikrat je ni treba niti likat), svilo, volno in celo kakšno mešanico le-teh z umetnimi materiali. Tudi med temi je danes namreč razlika – ni vse smrdeče in plastično, ampak nekateri sodobni materiali tudi lepo dihajo in ne izgledajo ceneno – gre pa kar nekaj časa, da vse to najdeš in spoznaš…

Veliko podpiram slovenske proizvajalce (Labod, Rašica, Kroj, Mura), čeprav so dragi. Pa v Domžalah, Kopru in Mariboru je trgovina The Earth Collection, kjer prodajajo oblačila iz naravnih materialov, pridelana in obdelana naravi in človeku prijazno.

Zelo kvalitetna oblačila imajo v novi trgovini Bambola v Kranju na Bleiweisovi nasproti avtobusne postaje in DM-a.Izdelki so iz bombaža,dobiš pa prekrasne stvari za otroke in odrasle za prosti čas.Cene so zelo normalne.Trgovina res ni velika, je pa dosti izbire, še posebno za otroke do 14 let. Imajo tudi dobre spodnje dele trenirk, hlač-pajkic.Se splača iti pogledat,kajti oblačila ne bo imel vsak otrok v vrtcu, kot je to v primeru, če kaj kupiš v h&m, c&a…ko potem vidiš, da imajo npr.isto majico trije otroci v skupini tvojega otroka.Jaz sem izdelke znamke Bambola že velikokrat oprala, pa so kot novi.Tudi moje prijateljice ful pohvalijo BAMBOLO.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close