Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kuža in počitnice

Kuža in počitnice

Živjo, zanima me, ali kdo ve, ali je v katerih toplicah dovoljeno imeti s seboj kužata. Med zimskimi počitnicami bi šli za par dni ampak nerada obremenjujem starše s skrbjo za psa. Vzeli bi apartma in seveda ga ne bi puščali samega. Ves čas bi bil nekdo z njim.
Za informacije se vam zahvaljujem.

čisto odvisno od hotela, ali dovoljujejo pse, ali ne.
po mojem večina hotelov ne dovoli imeti psa. sploh tile zdraviliški.

Mi ne bi šli v hotel ampak v apartma kot jih imajo v Lendavi, Moravskih, Čatežlih toplicah.

Mi smo Evropo prekrižali že po dolgem in počez. Apartamji, hotelske sobe, toplice – s psom, srednjepasemskim, ne tamalim. V povprečju spo cene v hotelu s 4*. , apartmajih, cca 15 eur na noč. Ponekod zastonj. Sploh po Italiji, Avstriji.

na spletni strani vsake nastanitve piše, ali so hišni ljubjenčki dobrodošli. Če ne piše, pokličeš, ali pa jim napišeš mejl. Simple as that….

Seznam slovenskih nastanitev:

http://www.pesmojprijatelj.si/clanek/dog-welcome-hoteli-in-apartmani-v-katerih-lahko-bivajo-kuzki

Od hotelov bi bilo pošteno, da z velikimi črkami napišejo, da so psi PREPOVEDANI.
Ker v hotel, kjer v sobah spijo psi res ne mislim hodit. Naj imajo pa pse namesto ljudi.

Jaz bi z veseljem napisala, da set taki kot ti, prepovedani po hotelih.

Naš pes je čustveno zagotovo bolj čist, kot si ti..

A si kadilka?

Piješ alkohol?

Imaš sladkorno?

Imaš povišan holesterol?

Si morda prekomrno hranjena?

Si morda podhranjena?

in ne hodim v app kjer so psi dovoljeni (pa sem ga sama imela ampak sem se za varstvo doma dogovorila, je nisem okoli vlačila). Moja prijateljica je v enem takem “prijazen za domače ljubljenčke” dobila bolhe. Sestradane. Poln kavč jih je bil. Da ne govorim o notranjih zajedalcih ki so lahko povsod. Seveda vse je lahko ali ne samo reskirat ne želim ker tega ne rabim.

Najbrž si že bivala v taki hotelski sobi, kjer je pred tabo bival kosmatinec:)))))

Mi ne bi šli v hotel ampak v apartma kot jih imajo v Lendavi, Moravskih, Čatežlih toplicah.
[/quote]

ja pol pa od lastnikov apartmaja, a ne.

mislim….

Najbrž si že bivala v taki hotelski sobi, kjer je pred tabo bival kosmatinec:)))))
[/quote]

Ampak un, tačloveški, s “swirl” sramnimi dlakami in swirli z ljubavnih tepihov, ki jih najdeš vsepovsod po kotih, kjer slabo pucajo…..

Mene bolj kot pasja dlaka moti, da najdem sramne dlake po slabo ščiščenih vogalih . pa če gre za 5 zvezdični hotel ali samo eno zvezdo. pokličem in morajo pridet to spucat.

In še vprašanje uni, nastrojenki proti spom: a to, da se hodijo fuksarit po hotelih, toplicah, popoldanski počitek apartmajčkih in sobicah, kjer tudi ti svojo rit neseš, te pa ne moti? Da se vsedeš na zofo, prešrpicano z izločki, se dotikaš posteljnega vzglavja, kamor je priletelo že marsikaj, pa misliš, kako je spucano? Hja, mam raje pse – so bolj čisti in kulturni 🙂

Trendi se spreminjajo in da je psem vstop v hotele, apartmaje dovoljen je zdaj pogost pojav.
Vendar peljite kužka rajši v pasji hotel za toste par dni bo vsem boljše in lažje. Ti se boš lahko pisvetila družii, skupaj boste odšli v bazen, na večerje. Da ste pa trije v bazenu en pa šeta psa pa zame to ni dopust.

Ampak un, tačloveški, s “swirl” sramnimi dlakami in swirli z ljubavnih tepihov, ki jih najdeš vsepovsod po kotih, kjer slabo pucajo…..

Mene bolj kot pasja dlaka moti, da najdem sramne dlake po slabo ščiščenih vogalih . pa če gre za 5 zvezdični hotel ali samo eno zvezdo. pokličem in morajo pridet to spucat.

In še vprašanje uni, nastrojenki proti spom: a to, da se hodijo fuksarit po hotelih, toplicah, popoldanski počitek apartmajčkih in sobicah, kjer tudi ti svojo rit neseš, te pa ne moti? Da se vsedeš na zofo, prešrpicano z izločki, se dotikaš posteljnega vzglavja, kamor je priletelo že marsikaj, pa misliš, kako je spucano? Hja, mam raje pse – so bolj čisti in kulturni 🙂
[/quote]
to se mi tudi vsekakor gnusi. Če bi našla kakršno koli dlako bi hotela drugo sobo. Ogabno. Glede postelj pa tako: vedno (ja tudi če za eno noč) vzamem s seboj jogi rjuhe, kapne in prevleke ter na “čisto in oprano” od hotela app povrhu dodam še naše. Pa sprej DM za razkuževanje površin (tudi tekstila: kavča, mize, stolov, wc školjke) vzamem. Par sekund/minut dela pa precej bolj sproščeno. Po bazenu pa obvezno spijemo zeolit da se svinjarija iz vode ujame..aja pred tem se pa s kokosovim oljem namažemo. Tako..ker te je ravno zanimalo :). Seveda se mi gnusi dobiti bolhe, trakuljo, gliste ipd in v “pet friendly” območju se možnost pač avtomatično poviša. Zakaj pa bi če ne rabim?!?!

to se mi tudi vsekakor gnusi. Če bi našla kakršno koli dlako bi hotela drugo sobo. Ogabno. Glede postelj pa tako: vedno (ja tudi če za eno noč) vzamem s seboj jogi rjuhe, kapne in prevleke ter na “čisto in oprano” od hotela app povrhu dodam še naše. Pa sprej DM za razkuževanje površin (tudi tekstila: kavča, mize, stolov, wc školjke) vzamem. Par sekund/minut dela pa precej bolj sproščeno. Po bazenu pa obvezno spijemo zeolit da se svinjarija iz vode ujame..aja pred tem se pa s kokosovim oljem namažemo. Tako..ker te je ravno zanimalo :). Seveda se mi gnusi dobiti bolhe, trakuljo, gliste ipd in v “pet friendly” območju se možnost pač avtomatično poviša. Zakaj pa bi če ne rabim?!?!
[/quote]

ti raje ostani doma in nikamor ne hodi – plačaš nastanitev, pa še stroške razkužil in za pranje svoje krame, ki jo vlečeš s seboj :). Imaš pa žal bolezen – če te ni še nihče na to opozoril – pretirano čiščenje je obsesivno-kompulzivna motnja…..

Ker nimaš psa, ne moreš vedeti:

marsikateri pes se še v tako “uh in ah na spletu oglaševanem” pasjem hotelu klavrno počuti, dobesedno vegetira, ker misli, da ga je lastnik dal stran…. V boksu zaprt pes, ki drugače sobiva v hiši, notri – zanj je tak hotel strup..
Na prste ene roke pa lahko naštejemo pasje hotele po Sloveniji, katerih lastniki vzamejo max 5-7 tudih psov in z njimi sobivajo, gredo lahko na rob kavča, prekrit s svojoj deko, tako kot doma in ga dnevno tudi pocrkljajo, pobožajo. Ni dovolj samo skleda pred gobec dva sprehoda in potem spanje v boksu, sploh če nanj ni navajen. Vem iz izkušenj za dva taka hotela, kjer psi niso po boksih in so ahko tudi v svojih domačih posteljah.

Enkrat bil pa naš pes v pasjem hotelu, iz katerega je prišel shujšan za 2 kg v enem tednu ( redna spodnja teža pasme je 18kg), je bil očitno pod takim stresom, da niti jedel ni pa še okužbo ustne sluznice je tam fasal. Ga od takrat naprej raje vzamemo s seboj, če je le možno, ali ga damo v enega izmed teh dveh preverjenih hotelov.

Ker nimaš psa, ne moreš vedeti:

marsikateri pes se še v tako “uh in ah na spletu oglaševanem” pasjem hotelu klavrno počuti, dobesedno vegetira, ker misli, da ga je lastnik dal stran…. V boksu zaprt pes, ki drugače sobiva v hiši, notri – zanj je tak hotel strup..
Na prste ene roke pa lahko naštejemo pasje hotele po Sloveniji, katerih lastniki vzamejo max 5-7 tudih psov in z njimi sobivajo, gredo lahko na rob kavča, prekrit s svojoj deko, tako kot doma in ga dnevno tudi pocrkljajo, pobožajo. Ni dovolj samo skleda pred gobec dva sprehoda in potem spanje v boksu, sploh če nanj ni navajen. Vem iz izkušenj za dva taka hotela, kjer psi niso po boksih in so ahko tudi v svojih domačih posteljah.

Enkrat bil pa naš pes v pasjem hotelu, iz katerega je prišel shujšan za 2 kg v enem tednu ( redna spodnja teža pasme je 18kg), je bil očitno pod takim stresom, da niti jedel ni pa še okužbo ustne sluznice je tam fasal. Ga od takrat naprej raje vzamemo s seboj, če je le možno, ali ga damo v enega izmed teh dveh preverjenih hotelov.
[/quote]

Sicer mimo teme, ampak vseeno: lahko napišeš katera sta ta dva hotela? Hvala!

Sicer mimo teme, ampak vseeno: lahko napišeš katera sta ta dva hotela? Hvala!
[/quote]

Pasji dom in Pasja hiša.

Jaz bi z veseljem napisala, da set taki kot ti, prepovedani po hotelih.

Naš pes je čustveno zagotovo bolj čist, kot si ti..
[/quote]
Normalen človek res nima nobenega mira več pred vami pasjejebci, ki pse vlačite sabo na dopust in v hotel in skupaj spite v isti postelji.
Prekleta banda nagravžna pesjanarska.

Za apartma ne vem, vem pa da je dovoljeno v Dobrni in sicer samo v hotelu Park, je pa doplačilo.

Normalen človek res nima nobenega mira več pred vami pasjejebci, ki pse vlačite sabo na dopust in v hotel in skupaj spite v isti postelji.
Prekleta banda nagravžna pesjanarska.
[/quote]

Mi pa nimamo ne volje ne miru pred vašimi kocinami in umazanijo, ki jo špricate povsod po nastanitvah, kjer hodite…. da o tem, kako nekateri brišete, “kuglice” iz nocov v robove prtov, stolov, niti ne pišemo…. Pa navzen se nosijo kot taaki fini ljudje….

Mi pa nimamo ne volje ne miru pred vašimi kocinami in umazanijo, ki jo špricate povsod po nastanitvah, kjer hodite…. da o tem, kako nekateri brišete, “kuglice” iz nocov v robove prtov, stolov, niti ne pišemo…. Pa navzen se nosijo kot taaki fini ljudje….
[/quote]
Saj prav.
Če se tebi gnusimo ljudje, greš ti komot s svojim psom spat v pasji hotel. Saj praviš, da so psi bolj čisti kot ljudje. Pojdi v pesjak pa tam s svojim psom in še drugimi psi spi!
Normalnim ljudem pa pusti, da spijo v človeških prebivališčih.
Lahko greš spat tudi v pasje zavetišče, če ti je med psi tako všeč.

Saj prav.
Če se tebi gnusimo ljudje, greš ti komot s svojim psom spat v pasji hotel. Saj praviš, da so psi bolj čisti kot ljudje. Pojdi v pesjak pa tam s svojim psom in še drugimi psi spi!
Normalnim ljudem pa pusti, da spijo v človeških prebivališčih.
Lahko greš spat tudi v pasje zavetišče, če ti je med psi tako všeč.
[/quote]

… in jasno, tebe nihče ne sili, da hodiš naokoli po nastanitvah samo zato, da boš pikolovsko oprezala za lastniki psov in psmi, pa potem svoj gnev stresala naokoli in si pucala karmo….. Samozavest te daje, zelo.

in ja – nekateri ljudje so dobesedno nagraužni – puščajo svoje izločke po stenah, naslonjalih postelj, zofah, stolih, zavesah ( si obrišejo spermo naprimer vanje), brišejo kuglice smrkljev naokoli po sobah, pod tušem si na nagraužn uskenjejo nos, da pošrica in odleti vse naokoli po stenah, po zavesi za tuširanje…. Vse to opaženo večinoma po slovenskih toplicah .

Naši psi ( jih imamo že 30 let) tega nikoli ne naredijo….

Terme Topolšica..tiste lepe apartmajske hiše, dovolijo pse, proti plačilu.

… in jasno, tebe nihče ne sili, da hodiš naokoli po nastanitvah samo zato, da boš pikolovsko oprezala za lastniki psov in psmi, pa potem svoj gnev stresala naokoli in si pucala karmo….. Samozavest te daje, zelo.

in ja – nekateri ljudje so dobesedno nagraužni – puščajo svoje izločke po stenah, naslonjalih postelj, zofah, stolih, zavesah ( si obrišejo spermo naprimer vanje), brišejo kuglice smrkljev naokoli po sobah, pod tušem si na nagraužn uskenjejo nos, da pošrica in odleti vse naokoli po stenah, po zavesi za tuširanje…. Vse to opaženo večinoma po slovenskih toplicah .

Naši psi ( jih imamo že 30 let) tega nikoli ne naredijo….
[/quote]

Saj pravim, če se ti gnusijo ljudje, res ne vem zakaj hodiš ti spat v hotele.
Ker trdiš, da so psi bolj čisti kot ljudje, pojdi ti spat v pesjak. Hotel pa prepusti ljudem.

Saj pravim, če se ti gnusijo ljudje, res ne vem zakaj hodiš ti spat v hotele.
Ker trdiš, da so psi bolj čisti kot ljudje, pojdi ti spat v pesjak. Hotel pa prepusti ljudem.
[/quote]

Ker si tupa ko tačak: moji psi nikoli niso spali v pesjaku in tudi ne bodo, ker so take pasme, da niso za v pesjak, zbolijo psihično, če so zaprti v pesjak – iz tega razloga tudi meni ni treba sati v pesjakih in spimo skupaj po hotelskih sobah, apartmajih, kjerkoli pač smo .

Veš, me pa tako spominjaš na eno sorodnico: se znaša verbalno nad nič krivimi psi že celo življenje, ker s tem prikriva eno svojo psihično težavo – pa ni strah pred psi, ampak znak njene nedozorele samopodobe je to.

In ko je bil eden od naših psov bolan, smo ga peljali k veterinarju, nič tako življensko ogrožujočega ni bilo, je po tistem živel še 5 let. in veš, kaj je je to ženše izjavilo: “Kaj te vozite totega cucka k veterinarji, to je za vbit, takoj, ne pa za zdravit, pa še telko ste plačali”. Sram me je, da imam tako sorodnico, ja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close