Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kutine pečene v pečici???

Kutine pečene v pečici???

Kako kutine speči v pečici, kaj jih samo na pekač naložim, se zgoraj malo izdolbejo ali ne, se kaj posladka ??? Ata medo jih je prinesel kar nekaj v naš domači brlog in povedal, da so tako dobre pečene v pečici (se spomni še iz otroštva) … pomagajte mi pričarati našemu ateju medvedu spomin na otroštvo … kako jih speči ???

Medvedek Pu

Mmmm… zelo dobra ideja. Tudi medve z mamo jih dobiva baje celo košaro (no, mislim, da jih bo manj 😉 ), pa bi jih imele samo za lep vonj v kuhinji oz. za h kompotom… Dobra ideja to s pečenjem v pečici… bom počakala na recepte :)).

Lp, mishika

Kar se vonja tiče… so mene razočarale… so mi prej zgnile, preden so uspele zadišati!

Hej!
To ni po nobenem receptu.Vedno delam iz kutin zele in tudi zdusim jih z zacimbami(cezana).Ker sem prebrala na forumu.da so zelo dobre tudi pecene(ni bilo navodil),sem poskusila tudi to,po lastni presoji.
Naj me popravi kdo,ce zna drugace.

Kutine sm prerezala na pol,malo izdolbla ob pesciscu in z ostrim nozem samo malo narezala meso. Nisem polnila kot jabolka,kar bi bilo verjetno tudi dobro.Pa drugic. Polovici sem malo namazala z medom,posula cimet.
V manjsi pekacek sem vlila malo belega vina,malo kapljic limone in primesala malo sladkorja.Ker imam na balkonu se citronsko meto,tudi 2 ali 3 listici.Dala v pecico na 180, mislim.Vmes sem malo polivala z “omako”.
Pekla do mehkega. Izkusnja – prej so se zmehcale tiste,ki sem jih na enak nacin naredila v pokriti posodi na plosci. Paziti je treba,da se v pecici povrsina ne izsusi.Mogoce bi bilo dobro najprej pokriti z alufolijo,da se malo zdusi,potem pa odkriti in malenkost popeci. Pozabila,nic nisem olupila,le tisti prahec dobro oddrgnila z vlazno krpo.
So pa res dobre,te zlate kutine.
Medo,bom vesela,ce bo moz dobil na mizo spomin na otrostvo.
Lep pozdrav Babi

Babiiiiiiiiii uspelo!

Ata medo je med sladkanjem s kutinami komentiral: mmmmmmmmmm mmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmm po tolikih mmmm sem že mislila, da si me je malo privoščil v šali …. vendar trdi da so iskreni … ha, ha … nisem samo dodala vina, ker ga ni bilo pri hiši in delala sem jih na plošči … jutri jih moram narediti spet. Pikica je dala v usta in pljunila ven, sine pa je po prvi in drugi žlici ravno ne z navdušenjem rekel, da ne bo več … no jaz sem pa nekje v sredini med njimi kar se okusa tiče, namreč nisem ravno sladkosneda … glavno, da je ata medo “okosil” sladki spomin otroštva …

Hvala Babi!

Medi

pred leti smo delali “sir” iz kutin…pa neke vrste cezano! v pecici?? ! super! lp petra

Medvedek Pu,res sem vesela!
Vino je bolj za aromo in malo okusa.Vazna je tekocina.
Lahko se kaj poeksperimentiras po vajino. Vaja dela mojstra!:)))

Petra,sir je meni presuh.Raje cezano,marmelado in tisto,kar ostane od zeleja uporabim z dodatkom dobre marelcne marmelade za namazati pito.

Lep vecerni pozdrav Babi

babi,da ti prisepnem;;) ta sir je delel moj moz!:) cez mesec je bil v smeteh…tudi njemu ni bil….!?( lp petra

Ravno včeraj sem spet pekla kutine – večkrat jih pečem in sicer takole: operem jih in obrišem, da odstranim dlačice. Cele dam v pekač (tisti tačrn od Emo s pokrovom), na vsako malo masla, na dno pa malo vode. Pečem pokrite pri 200 st. pribl. pol ure. Zravem naredim sladko omako: na maslu prepražim drobtine, dodam kakšne tri žlice kutinove marmelade, razredčim z malo vode in malo polsladkega belega vinčka, dodam cimet, mlete klinčke, vanilijev sladkor, malo pokuham, polijem po toplih kutinah in … to je to!

Poskusite in – dober tek! LP

Hej, Babi!
A bi šlo tole tudi z jabolki?

Joc,hej!
Seveda bi slo z jabolki.Ta so veckrat na mizi kot kutine.Sem ze napisala nekaj nacinov,pa ne vem vec pod katerim postom.Je s celimi in polovickami;
tudi lahko v posodi ali v pecici.Jabolka pa nadevam s skuto,,zdrobljenimi piskotki,nasekljanimi orehi,medom,rozinami,klincki,cimetom…(naredis mesanico)na izbiro in po fantaziji,tudi malo ruma prija. Poglej na iskanje kar pod pecena jabolka;mora se kaj pokazati. Lep pozdrav Babi

s kozo vred?? meni se zdi olupek nekako pretrd…oz.da se potem nakao “svaljka”!? lp petra

Petra,hej! Meni so vse koze zapecenega sadja vsec.Kutinine sem tudi pojedla,moz pa krade olupke pecenih jabolk.Nalasc sem pustila tudi pri kutinah,da je kot skodelica in ne dovolu ,da bi iztekal sok.
Tisti kutinin sir je pa res bolj cuden,pa veliko sladkorja gre notri.Me spominja na trde rezine povojne marmelade,ki so jo kar odrezali in dali na kruh,bljak!

Je pa zelo dobra sicilijanska sladica Cotognata (mela cotogna -kutina),ki je prakticno njihov najljubsi desert.

Tam skuhajo v veliki posodi cele kutine skoraj do mehkega,jih olupijo in ocistijo pescisca.To spasirajo skozi “passaverdura” (a je mogoce,da ne vem sl.izraza za to napravo za pasiranje zelenjave – sramota),dodajo malo sladkorja in se samo malo pokuhajo,nato v simpaticne modelcke(najveckrat glinene) in dajo na zracen prostor.Ko se na vrhu naredi skorjica,obrnejo in naslednji dan ali se isti(ce gospodinja zgodaj vstane) uzivajo po kosilu.Zelo osvezujoce! Lep pozdrav Babi

Hej,NenY! Naslednjic bom tudi jaz cele.Za prvic sem se bala,da bo dolgo trajalo,zato sem dala na pol. Sem jih letos prvic pekla,prej nikoli.Si jih mogoce tudi kdaj polnila kot jabolka? Tista omaka zraven bo tudi.Lp Babi

Ja, kar s kožo, cele spečem. Koža malo razpoka, sam ko je pečeno, je koža čisto dobra, oz. se sploh ne okusi posebej. Ja, pa pozabla sem napisat, da v omakco dam tudi malo ruma.

Ste kutinov sir poslusile kdaj z različnimi sirčki, n.pr. gorgonzola, rokefor, in podobnimi pikantnimi ( n.pr. iz Leclerca)??? Je vredno,

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close