Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kutin zavitek

Kutin zavitek

Pozdravljene,

v nedeljo sem jedla odličen kutin zavitek, potem doma prebrskala vse knjige, ki jih premorem in nikjer nič. Ali ga katera dela?? Zraven kutin je bilo v nadevu tudi malo skute. V skrajnem primeru ga bom naredila kot jabolčni, samo ne vem, ali je potrebna kakšna “predhodna obdelava” kutin?

LP

Joj Bridget! Do sedaj sem kutine dajala v omaro,za prijeten vonj,kuhala kompot,redno zele;vceraj zvem za pecene,danes pa za strudelj.Se nikoli prej slisala.Mogoce bi za prvic samo malo podusila rezine s kapljico vina,lim.soka,da ne potemni,sladkor in kaksen klincek(na hitro).
Ali pa kar tanke rezine pokapljane z lim.sokom.Stvar premisleka,ker ne vem,koliko vode spustijo. Veliko uspeha Babi

Hej Babi,

se pravi, da bi kutine enostavno “tenstala” tako kot jabolka? Malo me skrbi, ker so tako zelo trde, da ni potrebna kakšna posebna “fora”, da se zmehčajo.
No če se bom opogumila in ga naredila bom vsekakor poročala o rezultatih.

lp

Bridget,nic se bat! Ko sem prvic kuhala kompot,sem tudi jaz mislila,kako dolgo se kuhajo.Ne bos verjela,prej so kuhane kutine kot jabolka.Ko delam zele,je hitro zmehcano.Torej ne kuhaj,samo malo podusi. Verjemi,videz vara! Porocaj! Lp Babi

Babi, še nekaj me zanima. Kaj pa sladkor. Ali ga kutine potrebujejo približno enako količino kot jabolka, saj se mi zdi, da so kutine bolj “kisle”.

lp

Malo vec,bos videla,ko bos potenstala,jih kar takrat osladkaj.Sicer se na zavitek lahko potem po vrhu doda sladkor v prahu.Na klincke ne pozabi in ce imas kardamom,ga tudi dodaj.
Ne bos verjela. Ko delam cesnjev ali visnjev zavitek,si na mizo vse postavim in sladkor tudi.Nickolikokrat se mi zgodi,da pozabim sladkati in se spomnem sele, ko je zavito.Za sreco cesnje vedno povaljam v sladkorju,preden jih zamrznem,tako da nekako resim situacijo.Pa po vrhu potresem malo vec,ko je ze peceno. Pri nas pijemo vse brez sladkorja in
potem kar pozabim,da ga kam pa le moram dati.Upam,da bo kutin zavitek
uspel.Saj bi bilo mogoce tudi v redu,ce bi jih kar narezala surove,toda mislim,da s tenstanjem je bolj “gvisn”,ker ne vem,koliko spustijo vode.
Lep dan Babi

Jabolčni zavitek vedno delam brez tenstanja, mi je veliko boljši, ko dejansko čutiš jabolka, tukaj bom pa prvič tenstala, pa mogoče naslednjič poskusila brez.
Hvala za odgovore in lep dan ti želim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close