Kutin zavitek
Pozdravljene,
v nedeljo sem jedla odličen kutin zavitek, potem doma prebrskala vse knjige, ki jih premorem in nikjer nič. Ali ga katera dela?? Zraven kutin je bilo v nadevu tudi malo skute. V skrajnem primeru ga bom naredila kot jabolčni, samo ne vem, ali je potrebna kakšna “predhodna obdelava” kutin?
LP
Joj Bridget! Do sedaj sem kutine dajala v omaro,za prijeten vonj,kuhala kompot,redno zele;vceraj zvem za pecene,danes pa za strudelj.Se nikoli prej slisala.Mogoce bi za prvic samo malo podusila rezine s kapljico vina,lim.soka,da ne potemni,sladkor in kaksen klincek(na hitro).
Ali pa kar tanke rezine pokapljane z lim.sokom.Stvar premisleka,ker ne vem,koliko vode spustijo. Veliko uspeha Babi
Malo vec,bos videla,ko bos potenstala,jih kar takrat osladkaj.Sicer se na zavitek lahko potem po vrhu doda sladkor v prahu.Na klincke ne pozabi in ce imas kardamom,ga tudi dodaj.
Ne bos verjela. Ko delam cesnjev ali visnjev zavitek,si na mizo vse postavim in sladkor tudi.Nickolikokrat se mi zgodi,da pozabim sladkati in se spomnem sele, ko je zavito.Za sreco cesnje vedno povaljam v sladkorju,preden jih zamrznem,tako da nekako resim situacijo.Pa po vrhu potresem malo vec,ko je ze peceno. Pri nas pijemo vse brez sladkorja in
potem kar pozabim,da ga kam pa le moram dati.Upam,da bo kutin zavitek
uspel.Saj bi bilo mogoce tudi v redu,ce bi jih kar narezala surove,toda mislim,da s tenstanjem je bolj “gvisn”,ker ne vem,koliko spustijo vode.
Lep dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.