Najdi forum

Kus kus

Sem ga kupila prvič, pa me zanima, koliko časa ga kuhate? Kaj pa naredite zraven?

Hvala.

Uporabiš kot prilogo (riž npr.). Se pa ne kuha, ampak prelije z vrelo vodo z dodatkom kančka masla/olja in pusti 5 minut in je pripravljen.

Jaz popražim malo čebule na kokosovem maslu, dodam piščančji file, papriko, bučke, malo paradižnika (zelenjava po želji), nato dam malo kus kusa, zalijem z vodo. Kus kus je kuhan v pribl. 5-ih minutak. Njami 🙂 Lahko ga narediš z jajci, kar ti srce poželi. Začiniš po okusu. Jaz ga imam zelo rada, še posebej polnozrnatega.

prejšnji teden sem ga kuhala za zajtrk v mleku, ene 15-20 minut, okus ni bil všeč ne meni, ne hčerki, nato sem kupila proso in zjutraj kuham mlečno kašo mmmmmm njami (proso je bazično in ne zakisa)

včeraj sem kupila amarant – kaj kuhate iz njega?
ga bom poskusila namesto gresa v mleku in kokice, da vidim, če mi bo uspelo

kus kus je zakon !

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Namočim ga v mlačno vodo. Čez 10 min odlijem ev.odvečno vodo. Najraje ga imam v solati.

kus-kus je TESTENINA, zato okus res ne paše za fruštek

Odvisno, katerega kupiš. Navodila imaš na vrečki.

Kuskus je zame osnovno živilo, pa zelo je prikladno, če je potrebno nekaj na hitro naredit.

Lahko narediš katerokoli omako in potem notri streseš kuskus. Samo razmerja voda:kuskus se moraš navadit.

kus kus se ne kuha v mleku,
amarant se kuha kot priloga v glavni jedi ali v raznih juhah, nikakor pa ne v mleku

Kus kus prelij z vrelo vodo (voda mora vsaj za dober prst prekrivati kus kus – odvisno, koliko ga pripraviš), dodaj malo soli. Ko nabrekne (probaj, če je mehek – drugače dolij še malo vrele vode in pusti še nekaj minut – vse skupaj približno 15 minut; če pa je vode preveč, jo enostavno odliješ), dodaj malo masla, premešaj. Med tem pripraviš omako: na drobno sesekljano čebulo prepražiš, dodaš npr. nakockane bučke, česen, popražiš, da je mehko in zmešaš s pripravljenim kus kusom. Ali pa ne sesekljani čebuli prepraži malo pancete ali hamburger slanine (nakockane), dodaš npr. nakockano rdečo papriko ali zelenjavo po želji, ko je mehko samo zmešaš s pripravljenim kus kusom in to je to. Drugače pa kus kus res ne gre v mlečne jedi (riž in proso že, kus kus pa ne).

kus kus …..a ma s čimerkoli!!! Osnovno pripravljen, kot samostojna jed. S kislo smetano, tunami, šunko in sirom, koščki sadja, zelenjavo, mesom, res, kar mi pade na pamet!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close