Kus kus
Jaz popražim malo čebule na kokosovem maslu, dodam piščančji file, papriko, bučke, malo paradižnika (zelenjava po želji), nato dam malo kus kusa, zalijem z vodo. Kus kus je kuhan v pribl. 5-ih minutak. Njami 🙂 Lahko ga narediš z jajci, kar ti srce poželi. Začiniš po okusu. Jaz ga imam zelo rada, še posebej polnozrnatega.
prejšnji teden sem ga kuhala za zajtrk v mleku, ene 15-20 minut, okus ni bil všeč ne meni, ne hčerki, nato sem kupila proso in zjutraj kuham mlečno kašo mmmmmm njami (proso je bazično in ne zakisa)
včeraj sem kupila amarant – kaj kuhate iz njega?
ga bom poskusila namesto gresa v mleku in kokice, da vidim, če mi bo uspelo
Kus kus prelij z vrelo vodo (voda mora vsaj za dober prst prekrivati kus kus – odvisno, koliko ga pripraviš), dodaj malo soli. Ko nabrekne (probaj, če je mehek – drugače dolij še malo vrele vode in pusti še nekaj minut – vse skupaj približno 15 minut; če pa je vode preveč, jo enostavno odliješ), dodaj malo masla, premešaj. Med tem pripraviš omako: na drobno sesekljano čebulo prepražiš, dodaš npr. nakockane bučke, česen, popražiš, da je mehko in zmešaš s pripravljenim kus kusom. Ali pa ne sesekljani čebuli prepraži malo pancete ali hamburger slanine (nakockane), dodaš npr. nakockano rdečo papriko ali zelenjavo po želji, ko je mehko samo zmešaš s pripravljenim kus kusom in to je to. Drugače pa kus kus res ne gre v mlečne jedi (riž in proso že, kus kus pa ne).
Forum je zaprt za komentiranje.