Najdi forum

kus kus

Mene pa zanima kaj je to kus kus? Kje se ga da kupit in kako se pripravi. Pa še par takih čudnih sem najdla tu noter! Malo me prosim poučite o tem!

Hvala!

To ti bo najbrž dalje pomagalo…

glej pod kus-kus za poznavalce- 4.6.03…pa mislim,da je se par rubrik petra

Hvala sem si prebrala.
1. zanima me ali gor na vrečki oz škatli piše “kus kus”? in ali je od mlinotesta?
2. razumela sem da je podoben grisu, kako pol da ga lahko samo namakaš
3. Ali se ga da pripravit kot riž??

1. Ja, na vrečki piše kus-kus. Če je od mlinotesta – ne bi vedela.
2. Saj v bistvu je gris, prevlečen s plastjo moke – samo je postopek pridelave kus-kusa malo bolj zapleten, kot sem tam napisala (se ne bi več spomnila natančno, se mi celo zdi, da ga že pri pridelavi malo namočijo… – bi si morala malo več na netu poiskati).
3. Sama ga še nisem delala, sem pa prepričana, da vse na vrečkici piše.

Proizvajalec “DROGA PORTOROZ” vsaj v nasem koncu.Vsa navodila so na embalazi.Lep pozdrav Babi

Tale kus kus sem jaz jedla v tuniziji in je bil prav ugaben! Blek! No je pa res, da ima vsak svoj okus!!!

Kus kus zna bit sam po sebi res precej nezanimiva hrana, zato pa se ga uporablja kot prilogo oz. osnovo za razne, predvsem zelenjavne jedi. Mislim da je v bistvu instant (vsaj drogin in tisti, ki ga jaz za četrtino cene droginega kupujem takoj čez mejo) saj se ga samo strese v vrelo vodo, malo počaka da se napne in potem še malo popraži, da nastanejo neke vrste žganci. Meni je zelo všeč namesto riža v hladnih solatah z zelenjavo.

lp, tinca

Tinca, tako je. Jaz kupim tudi vcasih v biotrgovini v Italiji,ki je uvozen iz Tunisa.je boljsi od Droginega,ceprav je ta tudi v redu.Rabi pa veliko zelenjave,po moznosti pecene na zaru.Prednost je v hitri pripravi.
Lep pozdrav Babi

Kus kus je največkrat na poseben način drobljena pšenica (podobno kot bulgar, ki je drobljen še bolj grobo). Uporabljajo se lahko tudi druge žitarice, v Tunisu pa za turiste lahko “podvalijo” tudi proso. Navadno se ne kuha ampak se ga poškropi s slano vodo in ko nabrekne se ga pari v cedilu. Uživa se lahko samostojno z malo pražene čebule ali druge zelenjave.

Kus kus je največkrat na poseben način drobljena pšenica (podobno kot bulgar, ki je drobljen še bolj grobo). Uporabljajo se lahko tudi druge žitarice, v Tunisu pa za turiste lahko “podvalijo” tudi proso. Navadno se ne kuha ampak se ga poškropi s slano vodo in ko nabrekne se ga pari v cedilu. Uživa se lahko samostojno z malo pražene čebule ali druge zelenjave (pražimo lahko skupaj).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close