Najdi forum

Pozdrvljeni,

večkrat sem že dobila od vas pameten nasvet pri reševanju mojih težav z računalnikom. Pa imam spet težavo, ki je ne znam rešiti.

Imam laptop in ko na njem pišem besedilo ne glede na to kje (dokument, e-pošta.) mi med pisanjem kurzor avtomatsko se prestavi v besedilu in če nisem zelo pozorna potem nadaljujem s pisa njem v tistem delu besedila kjer ne paše . skratka med pisanjem preskoči iz vrstice za 4 vrstice nižje ali višje in besedilo se nadaljuje tam. To je zelo moteče, ker ne morem tipkati brez skrbi.

Mislim, da bi morala izklopiti ploščico za pomikanje mmiške, ki je na sredini računalnika (vedno uproabljam miško in ne uporabljam ploščice), pa ne vem kako.

Ali lahko kakšna dobra duša mi namigne kako to izklopim.

Hvala že vnaprej.

Najprej poglej v nadzorni plošči > miška. Če je tam ploščica omenjena, označi in izberi onemogoči.

Druga varjanta
Drži tipko Fn (spodaj levo) in pritisni enega od F gumbov (zgoraj). F3, F4 ali F7.
PAZI: če gumb ne bo pravi, boš izlopila določeno funkcijo.

Povej še, kakšen PC imaš in povem ti katero F tipko moraš pritisniti. Namreč tipke za izklop touchpad-a se razlikujejo od rač. do rač.

Oh to sem pozabila: imam računalnik msi, Windows XP in prosim lienčni

Ja točno to touchpad ploščico hočem izklopiti, ker ko pišem hitro mi ful nagaja.

Tnx

Fn + F3
Če ne deluje, poskusi druge F tipke.

Ne pozabi:
Če tipka ni prava, boš izklopila ali vklopila določeno funkcijo. Predlagam, da po vsakem poskusu preveriš delovanje ploščice. Če ploščica še vedno deluje, funkcijo ponovno vklopi oz. izklopi.

* vVrjamem, da ti nagaja. Meni včasih uspe celo izbrisati tekst.

zdaj je v redu, in upam, da bo tudi v naprej. Ja od začetka sem mislila da imam mogoče predebele prste (so pa tani) tako da….

Hvala za sedaj.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close