Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KUPUJMO SLOVENSKO…

KUPUJMO SLOVENSKO…

Kaj pa vi mislite o združenju kupujmo slovensko.

Sama sem bila zelo naivna in kupovala dolgo slovensko, pa me je rahlo presenetilo spoznanje, kje kupujejo proizvajalci, ki so v združenju KUPUJMO SLOVENSKO. Ne morem reči da vsi, verjetno pa velika večina nabavlja surovine izven slovenije, za nekatere lahko zagotovo trdim in stojim za svojimi besedami (poznam pekarno, ki kupuje MOKO, MARGARINO, KVAS, SADNE NADEVE, KREME IN RAZNE DODATKE V TUJINI. MESO, SIR, ZMRZNJENO ZELENJAVO, SADJE ZA NJIHOVE IZDELKE PA OD SLO. DOBAVITELJEV, KATERI JIH IZ TUJINE PRIPELJEJO).

No pa kupujmo SLOVENSKO.

Vsem v združenju pa bi sporočila: KUPUJTE SLOVENSKO ! ! !

Mi s tem nimamo problemov saj kupujemo dobro, pa ne glede na to od kot je, tudi v Lidlu, Eurospinu, Hoferju… se najdejo zelo dobri izdelki.
Glede podpore Slovenskim ponuddnikom, KAR SEJEŠ TO ŽANJEŠ.

Ja moram dodat da je tudi naše podjetje, podjetje kjer sama delam, v tem združenju, pa to niti ni tako zelo poceni zadeva je potrebno kar veliko plačat da imaš lahko na embalaži ta znak, napis. Zgodba pa je povsod eno in isto sr. . . . tudi mi naročamo margarino iz xy države zato ker je prejšnji dobavitelj dražji od novega za 7 centov po kg dnevna poraba margarine pa je cca 250kg (250 x 0,07 = 17,5 x cca 250delavnih dni = 4375 eur/leto). Večina surovin je iz uvoza, nekaj pa je tudi domačih.

Sama se ne strinjam s takšno politiko podjetja, ampak DENAR JE SVETA VLADAR, konec koncev vsi delamo za denar.

Slovensko je potrebno v vsakem primeru kupovati (izdelke, ne govorim o surovinah), ker tako gradimo tudi našo kupno moč. Kdo mislite da bi lahko karkoli kupoval, če bi vsi slovenci kupovali S-budget (izdelki so resnično nizko po kvaliteti in narmalno tudi po ceni). Testentine sicer kupujem Barilla, WC papir grem iskat v Spar…tako da pri večini izdelkov gledam na kvaliteto. Če pa je možnost in primerljiva izbira izberem slovensko.

Kar se pa tiče zelenjave jemljem pri mojatrznica.si – v primerjavi z zeleni zabojcek imajo slovensko zelenjavo – in na tržnici, meso pa kmecka-trznica.si, nekako tako ostajam zvest kvaliteti in pa dejstvu da podpiram slovenskega človeka…

Sedaj nas lahko spremljate tudi na Facebooku

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close